بهره مندی 80 هزار لرستانی از خدمات بهزیستی
مدیرکل بهزیستی لرستان از ارائه 170 نوع خدمت تخصصی به بیش از 80 هزار نفر در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم در خرمآباد، همایون عمودیزاده، مدیرکل بهزیستی لرستان امروز شنبه 28 تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته بهزیستی، با اشاره به شعار سال 1404 این هفته با عنوان «با هم برای بهزیستن؛ مشارکت امروز، توانمندسازی فردا»، اعلام کرد: برنامههای این هفته از 25 تیر آغاز شده و تا 31 تیر ادامه دارد.
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی از ابتدای تأسیس با حدود 10 فعالیت آغاز به کار کرده بود، گفت: امروز این سازمان با بیش از 170 نوع خدمت تخصصی و دانشبنیان، خدماتی در حوزههای مختلف توانبخشی، پیشگیری، درمان، مشاوره، اجتماعی و حمایتی به بیش از 80 هزار نفر ارائه میدهد.
از این تعداد، 54 هزار و 960 نفر را افراد دارای معلولیتهای جسمی، ذهنی، بینایی، روانی و گفتاری تشکیل میدهند و حدود 9 هزار زن سرپرست خانوار و نیازمند نیز تحت حمایت مستقیم این نهاد قرار دارند.
عمودیزاده تأکید کرد: بهزیستی تنها محدود به جامعه هدف نیست، بلکه سازمانی فراگیر برای عموم مردم است.
غربالگریهای ژنتیک، شنوایی و بینایی بهطور منظم انجام میشود.
بهطور مشخص، هزینه غربالگری ژنتیک برای پیشگیری از معلولیت بین 30 تا 40 میلیون تومان است که بهزیستی آن را پرداخت میکند.
وی ادامه داد: در سال گذشته، تمامی کودکستانها و پایگاههای سلامت به سامانه غربالگری بینایی متصل شدند تا از بروز تنبلی چشم در کودکان 3 تا 6 سال پیشگیری شود.
همچنین با همکاری ثبت احوال، اگر نوزادی غربالگری شنوایی انجام نداده باشد، خانوادهاش مطلع شده و اقدامات درمانی آغاز میشود.
مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: سامانه 123 اورژانس اجتماعی با تیمهای تخصصی روانشناسی، مددکاری و مشاوره حقوقی، سالانه به صدها مورد کودکآزاری، همسرآزاری، سالمندآزاری و آسیبهای اجتماعی رسیدگی میکند و در محل وقوع حادثه مداخله مستقیم دارد.
به گفته عمودیزاده، در حال حاضر 78 مرکز توانبخشی در استان فعال است که شامل 17 مرکز شبانهروزی، پنج خانه توانبخشی، 11 مرکز ویزیت در منزل و تیمهای تخصصی اعزامی به منازل معلولان است.
وی بیان کرد: پرداخت ماهیانه 4.2 میلیون تومان حق پرستاری به خانوادهها برای نگهداری از افراد دارای معلولیت نیز اجرا میشود.
این در حالی است که مستمری ماهیانه تنها 1.4 میلیون تومان است.
عمودی زاده افزود: تعداد دریافتکنندگان حق پرستاری طی دو سال از 1900 نفر به 6948 نفر افزایش یافته که نشاندهنده رشد بیش از 300 درصدی این خدمت حمایتی است.
مدیرکل بهزیستی لرستان از ایجاد 2085 شغل پایدار در سال گذشته خبر داد و گفت: این اشتغالها با استفاده از تسهیلات قرضالحسنه و مشوقهای بیمهای برای زنان سرپرست خانوار و معلولان ایجاد شدهاند، لرستان در جذب اعتبارات حوزه اشتغال در کشور، رتبه اول را کسب کرده است.
وی بیان کرد: در حوزه مسکن، از سال 1400 تاکنون 1500 واحد مسکونی برای مددجویان آغاز شده که 384 واحد تحویل شده و 313 واحد دیگر در حال ساخت است.
مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: در سال گذشته، 697 واحد جدید آغاز و برای آنها 117 میلیارد تومان کمک بلاعوض اختصاص یافته است.
همچنین تسهیلاتی تا سقف 70 میلیون تومان بلاعوض و 60 میلیون تومان وام کمبهره برای واجدین شرایط ارائه شده است.
عمودیزاده گفت: سال گذشته بالغ بر 615 میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی از مردم، نهادها، بنیاد مستضعفان، برکت، بسیج سازندگی و خیران جذب شده است.
این در حالی است که در سال 1399 این رقم تنها 20 میلیارد تومان بود.
وی افزود: در حوزه جهیزیه، تاکنون 1540 سری جهیزیه با مشارکت 50 درصدی منابع مردمی و دولتی اهدا شده است، تعداد دریافتکنندگان لوازم بهداشتی از 600 نفر به 4555 نفر افزایش یافته که ماهانه 900 هزار تومان کمک هزینه دریافت میکنند.
وی بیان کرد: در بخش توانبخشی نیز با همکاری بسیج سازندگی، 60 ویلچر برقی به ارزش هر کدام 135 میلیون تومان به معلولان اهدا و لولهکشی گاز برای 140 خانواده مددجو بهصورت رایگان اجرا شده است.
مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: در هفته بهزیستی امسال، 9 پروژه با اعتبار 19 میلیارد تومان شامل 95 واحد مسکونی، مرکز جامع کودکان بروجرد، سامانسرای خرمآباد، مرکز کودکان کار خرمآباد، دو مرکز اعصاب و روان زنان و مردان خرمآباد و مرکز توانمندسازی شستا به بهرهبرداری میرسد.
وی از اجرای 1425 طرح اشتغالزایی جدید با اعتباری بالغ بر 230 میلیارد تومان خبر داد و گفت: 48 طرح آن در حوزه انرژی خورشیدی است که بهعنوان مشاغل پایدار و سازگار با محیطزیست تعریف شدهاند.
انتهای پیام/