خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دانشگاه ملی مهارت، پلی برای اتصال به بازار کار

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 28 تیر 1404 - 19:12
رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد استان البرز گفت: فعالیت دانشگاه ملی مهارت در امتداد مسیر دانش آموزان هنرستان های آموزش وپرورش تعریف شده و در واقع پلی برای اتصال به بازار کار است.
دانشگاه،مهارت،ملي،استان،آموزش،فني،تركيان،مهارتي،البرز،تحصيل، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، اصغر ترکیان، رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد استان البرزامروز در اولین جلسه هفته ملی مهارت که در سالن جلسات اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان برگزار شد، ضمن تبریک هفته ملی مهارت عنوان کرد: دانشگاه ملی مهارت همپوشانی بسیاری با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای دارد.
وی با اشاره به اینکه توسعه هر کشوری بستگی به آموزش‌های آن به‌ویژه آموزش‌های مهارتی دارد، مطرح کرد: این دانشگاه پیش‌تر با عنوان دانشگاه فنی و حرفه‌ای فعالیت داشت اما حدود یک سال است که به دانشگاه ملی مهارت تغییر نام داده و فعالیت آن در امتداد مسیر دانش‌آموزان هنرستان‌های آموزش‌وپرورش تعریف شده است.
رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد استان البرزادامه داد: به‌طور مثال، فردی که در هنرستان در رشته برق تحصیل کرده، می‌تواند ادامه مسیرش را در همین حوزه در دانشگاه ملی مهارت طی کند.
این دانشگاه متولی آموزش‌های مهارتی رایگان در میان دانشگاه‌های دولتی است و به‌عنوان دانشگاهی متفاوت می‌توان به آن نگاه کرد.
ترکیان افزود: تمام رشته‌های ما چند مبنا دارند که مهم‌ترین آن‌ها اشتغال است؛ تحصیل در رشته‌های این دانشگاه 70 تا 100 درصد منجر به اشتغال و برابر با آن مدرک آموزش عالی اعطا می‌شود.
دانشگاه ملی مهارت در سطح کشور 183 مرکز دارد که دو مرکز در استان البرز واقع شده و پذیرش در آن از طریق سازمان سنجش صورت می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه 70 درصد دروسی که در این دانشگاه آموزش داده می‌شود، کارگاهی است، خاطرنشان کرد: مسیر و راه ما هدفمند بوده و اشتغال اولویت دانشگاه ملی مهارت است.
درصد کمی از اساتید دانشگاه ما اعضای هیئت‌ علمی هستند و مابقی از صنعت دعوت شده‌اند و همه رشته‌های آموزشی ما و سرفصل‌های دروس به‌روز هستند.
رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد استان البرز بیان کرد: موضوعی که اخیراً به دانشگاه ملی مهارت محول شده، بحث صلاحیت حرفه‌ای و ارتقای شایستگی شغلی است که با اخذ مجوز از سازمان امور اداری و استخدامی و با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، راه‌اندازی مرکز مهارت‌های شغلی آموزش کوتاه‌مدت را دنبال می‌کنیم.
ترکیان توضیح داد: دو تفاهم‌نامه را در هفته ملی مهارت دنبال می‌کنیم که یکی با کمیته امداد امام خمینی (ره) به‌منظور ارائه آموزش‌های مهارتی به افراد کم‌بضاعت با هدف اشتغال آن‌ها و دیگری با نظام مهندسی کشاورزی است که در این راستا 14 مرکز پرورش تکنسین کشاورزی داریم که پس از آموزش فوراً وارد صنعت می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد از نیروهای هوافضا فارغ‌التحصیلان دانشگاه ملی مهارت بوده‌اند و با بیان اینکه پرورش تکنسین‌های فنی نجات‌بخش اقتصاد کشور است که ما به‌عنوان یک دانشگاه متفاوت آن را انجام می‌دهیم، اظهار کرد: دانشگاه ملی مهارت صندلی خالی ندارد اما می‌تواند جمعیت دانشجویی خود را تا دو برابر افزایش دهد.
رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد استان البرز با بیان اینکه تقاضای تحصیل در دانشگاه ما بالا اما ظرفیت پذیرش کم است، تصریح کرد: پراکندگی مراکز، هزینه‌های دانشگاه ما را افزایش می‌دهد.
اگر واقعاً می‌خواهیم کشور و استان را نجات دادیم، یکی از راهکارهای درست و عملی آن، آموزش عالی است که باید در این حوزه تقویت شویم.
ترکیان با اشاره به اینکه هنرستان‌های استان البرز رتبه اول گرایش و جذب دانش‌آموزان به رشته‌های فنی را دارند، بیان کرد: خانواده‌ای فرزند خود را به سمت تحصیل در هنرستان سوق می‌دهد که می‌خواهد اقتصاد خانوار را دریابد.
اگر می‌خواهیم کاری برای آینده‌سازان کشور کنیم، باید مسیری هدفمند را در حوزه آموزش‌های مهارتی طی کنیم.
انتهای پیام/