سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجرای قانون ساماندهی تجارت مرزی در کردستان

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 28 تیر 1404 - 18:12
اجرای قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کوله بری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان رسما آغاز شد.
قانون،مرزي،كردستان،اجراي،بانه،مرز،عراق،استاندار،پايدار،تجارت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بانه‌، آرش زره‌تن لهونی امروز در سفر به این شهرستان با حضور در مرز سیران‌بند ادای احترام به شهدای این خطه؛ از اجرای رسمی قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی(کوله‌بری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان خبر داد.
وی به مزایای این قانون اشاره کرد و افزود: در قالب این قانون، 90 قلم کالای اساسی از مرز وارد شهرهای مرزی شده و حقوقات گمرکی و سود بازرگانی برای کالاهای وارد شده از مرزهای استان صفر و مالیات بر ارزش افزوده نیز پنج درصد خواهد بود.
استاندار کردستان گفت: همزمان با این معافیت‌ها، قیمت 90 قلم کالای مجاز وارد شده از مرزهای استان بسیار کمتر از قیمت آن در سایر نقاط کشور شده و این امر موجب خرید به صرفه برای هموطنان است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در قالب این قانون، مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی هم در شهرستان‌های مشمول طرح صرف می‌شود.
لهونی با اشاره به اینکه شهرستان‌های بانه، مریوان، سروآباد و سقز مشمول این قانون می‌شوند اما اجرای آن در شهرستان سقز نیازمند فراهم شدن زیرساخت‌هاست، عنوان کرد: از امروز این قانون اجرایی است.
وی بیان‌ کرد: قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرز‌ با هدف حمایت از معیشت مردم مرزنشین طراحی شده و با اجرای آن، زمینه رونق تجارت قانونی و اشتغال پایدار در مناطق مرزی فراهم خواهد شد.
استاندار کردستان در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر اجرای این قانون بر وضعیت کوله‌بران، خاطرنشان کرد: این قانون یک فرصت اقتصادی برای شهرستان‌های مرزی است و با ایجاد بسترهای جدید برای فعالیت‌های رسمی، مردم انگیزه‌ای برای ادامه کوله‌بری نخواهند داشت.
هدف ما ارتقای کرامت انسانی، تأمین معیشت پایدار و جلوگیری از مشاغل پرخطر و غیرقانونی است.
وی توضیح داد: برابر آئین‌نامه و دستورالعمل‌هایی که قبل از اجرای کانون داشتیم کالا به صورت محدود وارد شهرهای مرزی می‌شد به طوری‌که سال گذشته 28 میلیون دلار کالا وارد کردستان شد در حالیکه از محل اجرای قانون سهم کردستان 540 میلیارد دلار است که می‌تواند اقتصاد استان را متحول کند.
استاندار کردستان همچنین از پیگیری به رسمیت شناختن مرز سیران‌بند بانه از رئیس هیئت منافذ عراق خبر داد و اعلام‌ کرد: این مقام مسئول عراقی قول داده که این مطالبه مردمی را با دید مثبت در اجلاس مرکزی عراق مطرح کند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه این مرز از سوی ایران و اقلیم کردستان عراق به رسمیت شناخته شده، اما هنوز تأیید نهایی از سوی دولت مرکزی عراق صورت نگرفته است؛ با این حال، طرف عراقی قول داد که این موضوع را در نشست آینده با مقامات عالی کشورشان مطرح کنند.
لهونی یادآور شد: رسمی شدن بازارچه سیران‌بند بانه و بازگشایی دیگر معابر مرزی از جمله اولویت‌های ماست که با هماهنگی نهادهای ملی و منطقه‌ای با جدیت پیگیری می‌شود.
به گزارش تسنیم؛ 27 اسفندماه سال گذشته قانون مبادلات مرزی و کوله‌بری تصویب و مصوب شد که ظرف یک ماه زیرساخت‌های قانون مبادلات مرزی فراهم شود که امروز اجرای آن اغاز شد.
همچنین؛ در جریان این سفر، گازرسانی به روستاها و کوخ‌نشینان زیر پنج خانوار کردستان انجام شد و امروز جشن پایان گازرسانی در بانه رقم خورد.
انتهای پیام/481