توسعه آموزشهای مهارتی در صنایع و دانشگاههای استان البرز - تسنیم
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان البرز گفت: اکنون تلاش داریم آموزش های مهارتی را به سمت صنایع و دانشگاه ها گسترش دهیم تا بتوانیم برای فارغ التحصیلان بیکار مهارت آموزی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، بهزاد غفاری، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز امروز در اولین جلسه هفته ملی مهارت که در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، گفت: هفته اول مردادماه بهعنوان هفته ملی مهارت در تقویم کشور ثبت شده و برنامهریزیهای مرتبط با آن انجام میشود.
روز ششم مرداد نیز بهعنوان روز ملی کارآفرینی و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای نامگذاری شده است.
وی مطرح کرد: در این راستا، اداره کل آموزش فنی و حرفهای البرز همکاری نزدیکی با دستگاهها و نهادهای مختلف از جمله دانشگاه فنی و حرفهای، ناجا، بسیج و سپاه، صداوسیما، آموزشوپرورش و سایر دستگاههای مرتبط دارد.
این همکاریها با هدف ترویج آموزشهای مهارتی و رونق بخشی به این آموزشها صورت میگیرد که در سطح استان آمار قابل قبولی در این حوزه ثبت شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز اذعان کرد: چند سال است که در حوزه آموزشهای مهارتی در پادگانها و زندانها در سطح کشور، رتبه اول را کسب کردهایم.
اکنون تلاش داریم آموزشهای مهارتی را به سمت صنایع و دانشگاهها گسترش دهیم تا بتوانیم برای فارغالتحصیلان بیکار مهارتآموزی داشته باشیم و آنها را برای ورود به بازار کار آماده کنیم.
این موضوع از سیاستهای اصلی سازمان است.
فعالیت 7 مرکز دولتی آموزش فنی و حرفهای در البرز
غفاری با اشاره به فعالیت هفت مرکز دولتی آموزش فنی و حرفهای در استان البرز عنوان کرد: آموزشها در این مراکز بهصورت کاملاً رایگان ارائه میشود.
آموزشگاههای آزاد نیز تحت نظارت ما فعالیت میکنند که شهریههای آنها بر اساس تعرفههای مصوب سازمان تعیین شده است.
آموزشها در چهار حوزه صنعت، کشاورزی، خدمات و فرهنگ و هنر ارائه میشود و حدود 6 هزار استاندارد آموزشی در اختیار داریم.
وی با اشاره به اینکه این ظرفیت میتواند در راستای تربیت نیروی انسانی ماهر و تکنسینهای متخصص برای ورود به بازار کار مورداستفاده قرار گیرد، خاطرنشان کرد: تفاوت اصلی فنی و حرفهای با دانشگاه این است که دانشگاهها زیر نظر وزارت علوم فعالیت میکنند اما ما زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستیم و مسئولیت آموزشهای مهارتی کوتاهمدت در سطح کشور را بر عهده داریم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز با بیان اینکه این در حالی است که دانشگاهها به آموزشهای مقطعدار مانند فوقدیپلم، لیسانس و بالاتر میپردازند، اذعان کرد: اگر بتوانیم در کنار دانشگاهها باشیم و از ظرفیت آموزشهای مهارتی ما هم استفاده شود، اتفاق بسیار خوبی رقم خواهد خورد.
یکی از مواردی که دولت چهاردهم بر آن تأکید دارد، اجرای طرح همنوا با همکاری آموزشوپرورش است.
استفاده از ظرفیت هنرستانها برای ارائه آموزشهای مهارتی
غفاری مطرح کرد: شخص رئیسجمهور بر استفاده از ظرفیت هنرستانهای فنی و حرفهای و اتصال آنها به مراکز فنی و حرفهای تأکید ویژه دارد تا بتوان آموزشهای مهارتی کاربردی را به دانشآموزان ارائه کرد.
در این راستا، جلساتی برگزار و تفاهمنامه ملی نیز منعقد و مقرر شده در اسرع وقت در دو منطقه از استان هنرستانهای فنی و حرفهای را آماده کنیم تا از ابتدای مهرماه دانشآموزان را پذیرش کنند.
وی اعلام کرد: در حال حاضر حدود یک هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای فعال در استان البرز داریم که در حوزههای مختلف مشغول به کار هستند.
علاوه بر آموزشهای دولتی، برنامهریزی آموزشی و پژوهشی و نظارت بر آن، نظارت ویژهای هم بر آموزشگاههای آزاد داریم.
این حوزه در سه تا چهار سال اخیر رشد قابلتوجهی داشته و موفق شدیم سرمایهگذاران آموزشی را به این حوزه جذب کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز خاطرنشان کرد: در گذشته فرآیند صدور مجوزها با اصطلاحاً امضاهای طلایی همراه بود، اما در دولت سیزدهم این امضاها حذف شد و هماکنون فرآیند صدور مجوزها ظرف سه روز انجام میشود.
برای سرمایهگذارانی که در حوزههای مختلف، بهویژه حوزه آموزش، تمایل به فعالیت دارند، آمادگی کامل برای صدور مجوزهای لازم را داریم.
افزایش نظارت بر عملکرد آموزشهای آزاد فنی و حرفهای
غفاری اظهار کرد: یکی از اقدامات مثبت در این دولت، افزایش نظارت بر عملکرد آموزشگاههاست.
مجوزهایی که صادر شده اما فعالیتی صورت نگرفته، در حال ابطال هستند.
در فرآیند صدور پروانه تأسیس، بهصورت موردی با متقاضیان جلسه میگذاریم و در جلسه و دیدار اولیه با متقاضی صحبت میکنیم و میپرسیم که آیا واقعاً علاقهمند به فعالیت در این حوزه است یا صرفاً قصد دریافت مجوز را دارد.
وی با اشاره به اینکه 99 درصد متقاضیان، در همان جلسه اول توضیحات کامل را دریافت میکنند تا تصمیمگیری آگاهانه انجام دهند، بیان کرد: در حوزههای مختلف، بهویژه در بخش صنایع، اقدامات خوبی انجام شده و در همین راستا، پنجم مردادماه دومین همایش تخصصی را برگزار میکنیم.
اولین همایش در سال گذشته به میزبانی شرکت مپنا برگزار شد که با استقبال خوب گروه صنایع استان همراه بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز افزود: همایش امسال نیز با حضور مدیران منابع انسانی شرکتهای مختلف استان و به میزبانی شرکت زر ماکارون برگزار میشود.
هدف از برگزاری این همایش، برنامهریزی برای تربیت نیروی متخصص و مهارتدیده جهت تأمین نیاز صنایع استان است.
در سه سال گذشته رویکرد آموزشهای ما به سمت فناوریهای نو، پیشرفته و هایتک هدایت شده است.
راهاندازی و تجهیز کارگاه مدیریت هوشمندسازی ساختمان
غفاری اضافه کرد: در همین راستا چند کارگاه تخصصی را تجهیز کردهایم که یکی از موارد شاخص، کارگاه مدیریت هوشمندسازی ساختمان در مرکز شهید رهبری است که از سال 1400 برای راهاندازی و تجهیز آن اقدام کردیم.
این کارگاه اکنون مورد استقبال ویژه واحدهای صنعتی، بهویژه فعالان حوزه برق ساختمان قرار گرفته و انجمن صنفی برق و سازمان نظام مهندسی نیز از آن حمایت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه این کارگاه برای اولین بار در کشور راهاندازی شده و نمونه مشابهی ندارد، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از کارگاههایی که بازخورد بسیار خوبی داشته، کارگاه پرینترهای سهبعدی است.
این کارگاه بهعنوان یکی از مراکز تربیت مربی در کشور شناخته میشود و افراد از سراسر کشور برای آموزش به این مرکز مراجعه میکنند و ما مربیان آموزش فنی و حرفهای را در این مرکز تربیت میکنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز با بیان اینکه هم از نظر تجهیزات و سختافزاری در وضعیت مناسبی هستیم و هم مربیان این بخش از دانش و تخصص بالایی برخوردارند، اظهار کرد: سومین کارگاهی که راهاندازی کردیم، کارگاه انرژیهای تجدیدپذیر بود.
قبل از اعلام ناترازی برق در کشور، در دولت سیزدهم، نیاز به برق خورشیدی را شناسایی و اقدام به راهاندازی کارگاه و احداث نیروگاه کردیم.
راهاندازی 85 کیلووات نیروگاه خورشیدی در البرز
غفاری عنوان کرد: هماکنون هم نسبت به آموزش نیروهای متخصص و تکنسینها اقدام میکنیم و هم خدمات پس از فروش سامانههای خورشیدی را آموزش میدهیم و علاوه بر این، خودمان هم برق تولید میکنیم.
تا امروز حدود 85 کیلووات نیروگاه خورشیدی در سطح استان، در کل شهرستانها و در مرکز شهید رهبری راهاندازی شده و کارگاه تخصصی مرتبط نیز در همین مرکز فعال است.
وی مطرح کرد: حتی در اداره کل هم مناقصه مربوط به احداث نیروگاه خورشیدی برگزار شده و در یکی دو هفته آینده نیروگاه پنج کیلوواتی را در آن راهاندازی خواهیم کرد.
چهارمین کارگاهی که برای اولین بار راهاندازی شده، کارگاه شبیهسازی جوشکاری بوده که در مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید رهبری فعال است و آموزشهای مربوط به جوشکاری را بهصورت شبیهسازی به علاقهمندان ارائه میدهد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز بیان کرد: قصد داریم در آینده نزدیک، آموزشها را به سمت حوزههای نو، پیشرفته و هایتک سوق دهیم.
اگر از طریق سازمان مدیریت و برنامهریزی، اعتبارات مناسبی در سال جاری اختصاص داده شود، میتوانیم در حوزه تراش، فلز و CNC نیز تجهیزات لازم را تأمین کنیم.
در این بخش استقبال زیادی در استان وجود دارد و میتوانیم نیروی تکنسین ماهر تربیت کنیم.
راهاندازی مدرسه مهارتآموزی در اشتهارد
غفاری با بیان اینکه بخش خصوصی همواره در کنار ما بوده اما محدودیتهایی هم دارد، اظهار کرد: لازم است دولت و بخش خصوصی در کنار یکدیگر باشند تا بتوانیم مهارتآموزی را در کشور توسعه دهیم.
بنده طرحی را به استاندار ارائه دادم که بتوانیم در اشتهارد با همکاری صنایع، یک مدرسه مهارتآموزی را راهاندازی کنیم که استاندار نیز استقبال و بر این موضوع تأکید کرد.
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم مجموعهای را بهصورت مشترک ایجاد کنیم و از نظر سختافزاری شهرکهای صنعتی و اتاق بازرگانی کمک کنند و از نظر نرمافزاری هم ما پشتیبانی لازم را انجام دهیم، این همکاری میتواند منجر به اجرای یک کار مشترک و مؤثر در حوزه مهارتآموزی شود.
طرح تشکیل کنسرسیوم مهارتی با همکاری صنایع را نیز در نظر داریم که در آینده نزدیک این امر محقق میشود.
انتهای پیام/