سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گفتگوی جمعی راه‌حل شناسایی مسائل واقعی زنان؛ جزئیاتی از رویداد «رشدا»

مهر | اجتماعی و حوادث | شنبه، 28 تیر 1404 - 15:23
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: با صحبت‌های جمعی و بهره‌گیری از تجربه زنان، مسائل واقعی آن‌ها را شناسایی و اولویت‌بندی می‌کنیم.
زنان،بانوان،اجتماعي،طلبه،حوزه،اردبيلي،گفتگوي،رويداد،خانواده، ...

به گزارش خبرگزاری مهر، رویداد «رشدا» با حضور مریم اردبیلی، رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران، فاطمه قاسم پور، مشاور شهردار تهران در حوزه اجتماعی، جمعی از مدیران و بانوان طلبه با مشارکت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.
مریم اردبیلی در جمع شرکت‏‬ کنندگان رویداد «رشدا» با اشاره به اهمیت رویکرد گفتگوی جمعی و هم‌آفرینی با بانوان اظهارکرد: تاکنون توانسته ایم مدل گفتگوی جمعی را به جای سیاست‌گذاری‌های پشت درهای بسته و الگوهای کلیشه‌ای به کار بگیریم تا سیاست‌گذار بتواند با اقشار مختلف زنان به صورت زنده و ملموس گفتگو کند.
وی تصریح کرد: مسئله‌های زنان به صورت یک دست و کلیشه‌ای در اسناد جهانی یا اسناد بین‌المللی مانند سند پکن و میثاق‌های دیگر مطرح شده که اغلب این مسئله‌ها، منقضی و تاریخ گذشته شده‌اند؛ از این رو، گروه‌های کانونی تلاش می‌کنند از این کلیشه‌ها فاصله گرفته و با استفاده از تجربه زیست بانوان، مسائل عینی و ملموس را دوباره تعریف کنند تا سیاستگذاری‌ها براساس واقعیت‌های نوین شکل بگیرد.
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران ادامه داد: به عنوان مثال بخشی از مسائل مطرح شده، برای یک بانوی کارآفرین یا یک معلم یا یک بانوی خانه‌دار ممکن است مشترک و بخش‌های دیگر خاص باشد که باید جداگانه شناخته و تحلیل شود.
در نتیجه، معتقدم که این گفتگوی جمعی و بازشناسی دوباره مسئله‌ها، فرصت خلق راهکارهای جدید را فراهم می‌آورد.
اردبیلی در ادامه سخنانش با اشاره به برگزاری رویداد «رشدا» خاطرنشان کرد: مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران با مجمع تشخیص مصلحت نظام در قالب پروژه استخراج شاخص‌های رشد و شکوفایی زنان، با کمک گروه‌های مختلف از بانوان، شاخص‌هایی خلق و احصا می‌شود که نمایانگر مسیرهای پیشرفت، چالش‌ها و راهکارهای رفع موانع در زندگی زنانه است.
وی یادآورشد: در بخش نخست این رویداد، سه گروه کانونی شامل بانوان طلبه و حوزوی که بر تحصیل، زیست خانوادگی و کنشگری اجتماعی متمرکز هستند، حضور دارند و در این گروه‌ها روایت‌های تجربه زیسته شنیده خواهد شد تا مسئله‌های واقعی زندگی زنانه در هر حوزه بازشناسی و اولویت‌بندی شود و سپس، داده‌ها و تحلیل‌ها به اشتراک گذاشته می‌شود.
در مرحله بعد، هر گروه به دو گروه کوچک‌تر تقسیم شده و بر اساس یک بوم شخصیتی زن الگو، چالش‌ها و مسیرهای رشد را روایت کرده و شاخص‌های رشد و شکوفایی استخراج می‌کنند.
اردبیلی گفت: این فرآیند به صورت مستمر و با حضور طیف‌های مختلف بانوان کارمند، فعال اجتماعی و سایر اقشار در سه حوزه تحصیل، خانواده و تأثیرگذاری اجتماعی ادامه خواهد داشت تا شاخص‌ها به صورت جامع و کاربردی تدوین شوند.
اردبیلی با بیان اینکه این فرآیند هم‌آفرینی و گفتگوی زنده درباره مسئله‌ها و تجربه‌های زیسته خود زنان، یک دستاورد ارزشمند است؛ تصریح کرد: امید داریم با بهره‌گیری از این روش بتوانیم سیاست‌گذاری‌های به‌روز و مؤثر در حوزه زنان را تحقق بخشیم و به آینده نظام اسلامی و تمدن‌مان کمک کنیم.
نقش تأثیرگذار بانوان طلبه در نقشه‌کلان اجتماعی و گفتمان زنان
در ادامه این رویداد، فاطمه قاسم‌پور، مشاور شهردار تهران در حوزه اجتماعی، با اشاره به اهمیت نقش بانوان طلبه در فرایندهای کلان اجتماعی و مطالعات زنان گفت: بانوان طلبه از چند جهت نقش‌آفرینی مهمی دارند؛ نخست اینکه آن‌ها با ادبیات دینی و منابع اصلی تولید فکر و دانش آشنا هستند و دوم اینکه، بانوان طلبه تنها در فضای تحصیل حضور ندارند، بلکه ارتباطات اجتماعی و نقش تبلیغی و تأثیرگذاری اجتماعی گسترده‌ای در میان زنان جامعه ایفا می‌کنند و این ظرفیت به ما امکان می‌دهد نگاه و اولویت‌های زنان را از طریق بدنه ارتباطی آن‌ها بهتر بشنویم.
وی ادامه داد: نکته سوم این است که همه ما زنان، تجربه زیستی مشترک داریم، اما وقتی این تجربه زیستی با تحصیلات دینی و اثرگذاری اجتماعی تلفیق می‌شود، توانمندی بانوان برای تحلیل مسائل زنان و ارائه نظرات تخصصی بسیار افزایش می‌یابد.
قاسم‎ پور خاطرنشان کرد: برکت انقلاب اسلامی در این است که این کنشگری زنان اکنون در قالب‌های سازمان یافته و مفصل‌تری توسعه یافته و همه ما خود را موظف می‌دانیم علاوه بر تحصیل و نقش در خانواده، در حوزه اجتماع نیز نقش‌آفرینی کنیم.
وی تصریح کرد: این گفتگوی جمعی، امروز مسیر روشنی برای توسعه سیاستگذاری و نقش‌آفرینی زنان در جامعه فراهم آورد.