9 موکب رسمی رشت در کربلا و یک موکب در مرز خسروی فعال خواهند بود
فرماندار رشت با بیان اینکه 9 موکب رسمی شهر رشت در کربلای معلی و یک موکب شهر رشت در مرز خسروی مستقر خواهند بود، گفت: این موکب ها تجربیات ارزشمندی در سال های گذشته داشته اند که می تواند در بهینه سازی روند اجرایی امسال کمک حال ما باشد.

به گزارش خبرنگار تسنیم از رشت، سید اسماعیل میرغضنفری، فرماندار شهرستان رشت پیش از ظهر امروز در جلسه ستاد اربعین این شهرستان با اشاره به اهمیت راهپیمایی عظیم اربعین حسینی، اظهار کرد: هر یک از ما به میزان اعتقادی که در دل داریم، برای بهتر اجرا شدن این برنامه حماسی و دینی قدم برمیداریم.
وی با اشاره به سابقه راهپیمایی اربعین، افزود: راهپیمایی اربعین امروز بهعنوان یک نماد دینی در سراسر جهان شناخته میشود، در آغاز این حرکت، انتقاداتی از درون و بیرون کشور مطرح میشد، از مسائل امنیتی گرفته تا ظاهرگرایی در دین، اما امروز همگان به عظمت و معنویت این حرکت اعتراف دارند.
فرماندار رشت با اشاره به اهمیت بینالمللی راهپیمایی اربعین بیان کرد: پس از حج، این بزرگترین اجتماع دینی جهان است که نه فقط برای شیعیان، بلکه برای تمام موحدان و آزادیخواهان دنیا پیام وحدت، عزت و اقتدار دارد، در چنین ظرفیتی، همه نهادها مسئولاند تا شرایط لازم برای اجرای امن، منظم و معنوی این مراسم را فراهم کنند.
امنیت زائران، خط قرمز است
وی با بیان اینکه بحث امنیت زائران، چه ایرانی و چه زائران کشورهای دیگر مثل پاکستان و افغانستان، در اولویت است، افزود: اخیراً جلسهای میان وزرای کشور ایران، پاکستان و افغانستان برگزار شد تا بر لزوم تأمین امنیت عبور زائران تأکید شود، زائرانی حتی از آسیای میانه از مرز آستارا وارد میشوند، بنابراین ما هم مسئولیت داخلی و هم تعهد بینالمللی داریم.
میرغضنفری با اشاره به وقوع حادثه برای یک اتوبوس پاکستانی در سال گذشته گفت: حادثه امنیتی نبود، اما اهمیت پشتیبانی لجستیکی و بیمه را به ما یادآوری کرد، امسال با هماهنگیهای انجامشده، از ابتدای مسیر، زائران تحت پوشش بیمه قرار میگیرند.
فرماندار رشت با تأکید بر اهمیت نظم بیان کرد: همانطور که اسلام سفارش به انضباط دارد، ما نیز باید فرآیندهایی نظیر ثبتنام در سامانه، صدور پاسپورت، دریافت بیمه و حملونقل را با دقت و نظم پیگیری کنیم تا از بروز مشکل در مراحل اجرایی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه در کنار بُعد معنوی، باید عظمت این حرکت را بهدرستی نمایش دهیم، افزود: برخی از مناسک دینی مانند نماز جماعت یا انفاق، باید علنی شود تا الگوسازی و تشویق ایجاد کند و اربعین نیز نیازمند چنین تبلور اجتماعی است، بهویژه در شرایطی که جبهه کفر و نفاق جهانی علیه ملت ما صفآرایی کرده است.
دولت، حامی مردم در حماسه اربعین است
به گفته میرغضنفری، درست است که راهپیمایی اربعین، حرکتی مردمی است اما دولت در قبال ساماندهی و پشتیبانی آن مسئول است، از همینرو، ما در شهرستان رشت با مشارکت نهادهایی مانند اداره صمت، جهاد کشاورزی، اصناف و موکبداران تلاش میکنیم تا بستر این حرکت مردمی را آماده کنیم.
فرماندار رشت با بیان اینکه 9 موکب رسمی شهرستان رشت در کربلای معلی و یک موکب شهرستان رشت در مرز خسروی مستقر خواهند بود، گفت: این موکبها تجربیات ارزشمندی در سنوات گذشته داشتهاند که میتواند در بهینهسازی روند اجرایی امسال کمکحال ما باشد.
وی با دستور به تشکیل کمیتههای تخصصی، افزود: باید مشخص شود در حوزههایی چون حملونقل، تغذیه، اسکان، امنیت و بیمه چه کسانی پاسخگو هستند و از مدیران شهرستانی میخواهم با تعیین مسئولان مشخص برای هر حوزه، از بروز اختلال جلوگیری کنند.
میرغضنفری با بیان اینکه تمام این امور باید در بازه زمانی محدود و مشخص برنامهریزی و اجرا شود، گفت: اگر هر حوزه بهموقع وظایفش را انجام دهد، انشاءالله پس از پایان مراسم اربعین، از همه دستاندرکاران و خادمان این مسیر در مراسمی رسمی قدردانی خواهیم کرد.
انتهای پیام/