سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ثبات ناپایدار در بازار کاغذ/ انتظار تخصیص ارز کاغذ به 8 ماه رسید

تسنیم | فرهنگی و هنری | شنبه، 28 تیر 1404 - 13:30
در حالیکه بازار کاغذ و مقوا روزهای آرام و با ثباتی را سپری می کند، کارشناسان می گویند به دلیل طولانی شدن روند تخصیص ارز این ثبات پایدار نخواهد بود و قیمت ها در آینده نه چندان دور افزایش جهشی خواهند داشت.
كاغذ،بازار،مقوا،واردات،تومان،ارز،وضعيت،گرمي،تخصيص،70،فعلي

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ بازار کاغذ و مقوا در هفته‌های گذشته دوران نسبتا آرامی را سپری کرده است،‌ قیمت‌ها پس از افزایش ناگهانی در اردیبهشت ماه و اوایل خرداد‌،‌ حالا به ثباتی رسیده است،‌ بر این اساس هر بند کاغذ چاپ و تحریر 70 در 100‌، یک میلیون و 570 هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.
هم‌چنین هر بند کاغذ 70 گرمی 60 در 90 نیز به قیمت یک‌میلیون و 170 هزار تومان و کاغذ 80 گرمی سایز70 قیمت‌گذاری شده است.
در حوزه کاغذ گلاسه نیز هر کیلو،‌ 100 تا 110 هزار تومان،قیمت‌گذاری شده است،‌ همچنین هر کیلو مقوای پشت طوسی 250 گرمی 74 هزار تومان و هر بسته کاغذ آچار نیز 200 هزار تومان خرید و فروش می‌شود.
کارشناسان اما بر این باورند که ثبات فعلی بازار کاغذ چندان پایدار نخواهد بود،‌ از سویی با ورود تولید‌کنندگان نوشت‌افزار و دفاتر تحریر از ابتدای مرداد بازار اندکی تغییر را تجربه خواهد کرد و از سوی دیگر وضعیت فعلی واردات کاغذ موجب خواهد شد تا نیمه دوم سال نیمه سختی برای بازار کاغذ و مقوا باشد.اما وضعیت فعلی واردات کاغذ چگونه است؟
حسن میرباقری رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا در این زمینه به تسنیم می‌گوید:‌ متاسفانه در ماه‌های اخیر با بی‌تفاوتی دولت به وضعیت واردات کاغذ مواجه بودیم،‌ طولانی شدن روند تخصیص ارز یکی از مشکلات جدی است که موجب خواهد شد ثبات بازار کاغذ و مقوا در ماه‌های آتی با مشکل مواجه شود.
وی ادامه می‌دهد: امروز تخصیص ارز برای واردات برخی از انواع کاغذ و مقوا بیش از 8 ماه به طول انجامیده است،‌ پیش از این این زمان 3 تا 4 ماه بود،‌ اما اکنون تجاری هستند که از نیکه دوم سال گذشاته تاکنون در نوبت تخصیص ارز برای واردات هستند.
به گفته میر‌باقری این بلاتکلیفی و عدم توجه بانک مرکزی و وزارت صمت موجب خواهد شد تا تجار نیز سردرگم باشند،‌ علاوه بر آن برای پاسخگویی به تولیدکننده خارجی مجبور به خرید ارز از بازار آزاد و ضرر و زیان بسیار شوند.
وی ادامه می‌دهد: متاسفانه بانک مرکزی و وزارت صمت پاسخگو نیستند، تا پیش از این زمانی که دفتر سلولزی در وزارت صمت فعال بود،‌ ما اینگونه مشکلات را از دفتر سلولزی پیگیری می‌کردیم،‌ اما اکنون کسی پاسخگو نیست.
میرباقری می‌گوید: اگر وضعیت به همین منوال پیش رود،‌ ما با کاهش کالا در بازارمواجه خواهیم شد،‌ مقوای اف، بی، بی که در تولید جعبه‌های دارویی و جعبه‌های مواد غذایی کاربرد دارند،‌ در آینده نزدیک با کمبود و افزایش قیمت روبرو خواهد شد.
انتهای پیام/