سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تبادل زندانیان بین آمریکا و ونزوئلا

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 28 تیر 1404 - 13:12
در جریان تبادل زندانیان بین آمریکا و ونزوئلا، 10 زندانی آمریکایی آزاد شدند.
آمريكا،ونزوئلا،زندان،السالوادور،اخراج،قانون،دولت،ونزوئلايي،ز ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مقاماتی از هر 3 کشور آمریکا، ونزوئلا و السالوادور اعلام کردند آزادی زندانیان، بخشی از عملیات تبادل زندانیان بین سه کشور اتفاق افتاده که در آن 10 زندانی آمریکایی که در زندان های ونزوئلا بودند، آزاد شده و به آمریکا بازگشتند.
همچنین، بیش از 200 زندانی ونزوئلایی که با اتهاماتی همچون عضویت در گروه های تروریستی، در اوایل سال جاری از آمریکا اخراج شده و در زندان های الساوادور نگهداری می شدند، در جریان تبادل زندانی، به کاراکاس بازگشتند.
رویترز گزارش داد نایب بوکله رئیس جمهور السالوادور در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: آمریکایی های محبوس در زندان های السالوادور راهی آمریکا شدند.
در همین حال مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا آزادی این آمریکایی ها از زندان های ونزوئلا را تایید کرد.
وی از بوکله برای کمک به تضمین این توافق قدردانی کرد.
در همین حال دولت ونزوئلا اعلام کرد 252 ونزوئلایی محبوس در زندان های السالوادور آزاد شدند.
نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا از ورود این افراد به کشورش استقبال کرد.
این شهروندان ونزوئلایی، در ماه مارس و در پی اجرای قانون دشمنان بیگانه و به دلیل عضویت در یک گروه تروریستی، بدون طی مراحل معمول مهاجرت و پناهندگی، از خاک آمریکا اخراج و به السالوادور فرستاده شده و در یک زندان فوق امنیتی و بدنام در این کشور نگه داری می شدند.
اخراج آنها انتقاد گسترده حامیان حقوق بشر را برانگیخت و دعاوی قانونی متعددی را علیه ترامپ مطرح کرد.
بسیاری از خانواده ها و وکلای این افراد، عضویت آن ها در هر گروه تروریستی را رد کردند.
در همین حال برخی مقامات ارشد دولت آمریکا اعلام کردند حدود 80 زندانی سیاسی آمریکایی که در زندان های ونزوئلا هستند، آزاد خواهند شد.
گرچه دولت ونزوئلا در بیانیه خود در این باره، تنها به اقدامات جایگزین بازداشت اشاره کرد.
همچنین دولت ونزوئلا از بازگشت 7 کودک مهاجری که در خاک آمریکا از والدین خود جدا شده بودند، استقبال کرد.
این کودکان در بین گروهی از مهاجران ونزوئلایی بودند که از آمریکا بازگشتند.
استفاده ترامپ از قانون دشمنان بیگانه باعث آغاز یک رویارویی حقوقی بزرگ در آمریکا شد که تعادل قدرت میان رئیس‌ جمهور و قوه قضائیه را به چالش کشید.
بخش عمده‌ای از این نبرد حقوقی بر این موضوع متمرکز بود که آیا دولت ترامپ با نادیده گرفتن دستور قاضی برای توقف اخراج پناهجویان ونزوئلایی و ادامه پرواز آن‌ها به مقصد السالوادور، حکم دادگاه را نقض کرده است یا نه.
در ماه مه، دیوان عالی ایالات متحده اعلام کرد که دولت ترامپ باید اطلاع‌ رسانی مناسب و مطابق قانون اساسی ارائه دهد پیش از آنکه بتواند با استناد به قانون دشمنان بیگانه، فرآیندهای معمول مهاجرتی را نادیده بگیرد.
دیوان عالی همچنین رای داد که افرادی که مشمول این قانون می ‌شوند، حق دارند دادخواست رسیدگی به قانونی بودن بازداشت یا اخراج خود را ارائه دهند، که این امر باعث محدود شدن کاربرد این قانون شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا همواره وعده اخراج گسترده مهاجران از خاک این کشور را مطرح کرده است.
او این اقدام را برای تامین امنیت در آمریکا پس از افزایش بی سابقه شمار مهاجران غیرقانونی در دوره ریاست جمهوری بایدن، ضروری دانست.
انتهای پیام/