جوانان ماهر خراسان شمالی در آوردگاه ملی مهارت؛ فرصتی برای افتخارآفرینی
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان شمالی، با اشاره به اهمیت المپیاد ملی مهارت به عنوان ویترین آموزش های مهارتی کشور، از ادامه فرایند ثبت نام بیست و دومین دوره این مسابقات تا 10 مرداد خرداد خبر داد و خواستار مشارکت گسترده دانش اموزان در این رویداد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، توسعه پایدار در هر جامعهای نیازمند تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص است؛ از همین رو حرفهآموزی دانشآموزان، به عنوان رکن اساسی ارتقای سرمایه انسانی، از جایگاه ویژهای در نظام آموزشی کشور برخوردار شده است.
حرفهآموزی نه تنها به ایجاد مهارت و تجربه عملی در جوانان کمک میکند بلکه زمینه اشتغال پایدار و نقشآفرینی مؤثر آنان را در اقتصاد کشور تضمین میکند.
با گسترش فناوری و تحول بازار کار، تقاضا برای نیروهای فنی و ماهر روز به روز افزایش مییابد و سیستم آموزشی موظف است مهارتآموزی را سرلوحه برنامههای خود قرار دهد.
مسابقات ملی مهارت به عنوان ویترین و عرصه رقابت نیروهای متخصص و حرفهآموخته، بستری مناسب جهت شناسایی، سنجش و معرفی نخبگان مهارتی کشور محسوب میشود.
این رقابتها نه تنها انگیزه جوانان برای یادگیری و پرورش استعدادهای فنی را تقویت میکند، بلکه با ایجاد فضای رقابت سالم، مسیر ارتقای کیفیت آموزشهای مهارتی را هموار میسازد.
نتایج این مسابقات و افتخارات کسبشده، نشاندهنده ظرفیت بالای دانشآموزان ایرانی در عرصههای ملی و بینالمللی مهارتآموزی است.
از سوی دیگر، معرفی برگزیدگان مسابقات ملی مهارت به بنیاد ملی نخبگان و بهرهمندی آنها از حمایتهای ویژه، نقش مؤثری در جذب استعدادهای برتر به بازار کار و صنایع کشور دارد.
این روند، علاوه بر افزایش انگیزه دانشآموزان، زمینه پیوند آموزشهای نظری و مهارتی با نیازهای واقعی جامعه و صنعت را تقویت میکند و چشمانداز اشتغال، تولید و خودکفایی ملی را روشنتر مینماید.
در مجموع، اهتمام به توسعه حرفهآموزی در مدارس و حمایت از نوجوانان و جوانان مستعد در قالب مسابقات ملی مهارت، موجب ارتقای بهرهوری نیروی انسانی و حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان و مهارتمحور خواهد شد؛ مسیری که تحقق آن، پیشنیاز اساسی پیشرفت و توسعه همهجانبه کشور قلمداد میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان شمالی، با اشاره به اهمیت المپیاد ملی مهارت به عنوان ویترین آموزشهای مهارتی کشور، از ادامه فرایند ثبتنام بیست و دومین دوره این مسابقات تا 10 مرداد خرداد خبر داد
وی اظهار داشت: سازمان آموزش فنی و حرفهای اعتقاد دارد المپیاد ملی مهارت، ویترین آموزشهای مهارتی کشور است و مانند سایر ویترینها، بهترین خروجیها یعنی افراد توانمند و ماهر در این رقابت ملی معرفی میشوند.
وی افزود: این المپیاد فرصتی است برای محک زدن استعدادها و مهارتهای جوانان و برترینهای آن بهعنوان نخبگان مهارتی کشور شناسایی میشوند.
رحمدل با اشاره به تفاوت این مسابقات با المپیادهای علمی معمول گفت: بر خلاف المپیادهای وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم که عمدتاً به صورت نظری و در رشتههای محدودی مانند فیزیک، شیمی و ریاضی برگزار میشود، المپیاد مهارت در بیش از 46 حرفه مهارتی برگزار میشود و فرآیندی چندمرحلهای شامل مسابقات شهرستانی، استانی، ملی و بینالمللی را در بر میگیرد.
به گفته مدیرکل آموزش فنی و حرفهای، برگزیدگان 20 رشته تخصصی این المپیاد مشمول حمایتهای بنیاد ملی نخبگان میشوند؛ مشابه حمایتهایی که برای نخبگان علمی قائل هستند.
وی خاطرنشان کرد: ثبتنام بیست و دومین دوره این المپیاد که از 20 خردادماه آغاز شده بود، بهدلیل شرایط کشور موقتاً متوقف شد اما با تصمیم جدید، زمان آن تا 10 مردادماه امسال تمدید شده است.
رحمدل از استقبال خوب جوانان استان در این دوره خبر داد و افزود: در حال حاضر ثبتنام شهرستانها در حال انجام است و استان خراسان شمالی که همواره جایگاه شایستهای در این حوزه داشته، تاکنون رتبه ششم کشور را در مجموع کسب مدالها به خود اختصاص داده است.
وی گفت: توصیه میکنم تمامی جوانان زیر 21 سال استان به صورت انفرادی و افراد زیر 25 سال در رشتههای تیمی همچون مکاترونیک، تاسیسات الکتریکی و سایر حوزههای فنی و مهارتی، آمادگی خود را برای حضور در این میدان بزرگ محک بزنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای با بیان جایگاه مناسب استان افزود: استعدادهای مهارتی فراوانی در استان وجود دارد و این المپیاد فرصت مناسبی برای شناسایی و معرفی نخبگان مهارتی استان به کشور و جهان خواهد بود.
وی از مدیران آموزش و پرورش، آموزشکدههای فنی و حرفهای و صاحبان صنایع و صنوف نیز خواست تا با معرفی افراد مستعد، زمینه درخشش جوانان استان را فراهم کنند.
رحمدل در پایان تاکید کرد: در صورت فراهم شدن بستر مناسب، جوانان نخبه و توانمند خراسان شمالی میتوانند در المپیاد ملی مهارت همانند سالهای گذشته خوش درخشند و نام استان را بار دیگر در سطح ملی مطرح کنند.»
انتهای پیام/