32 اقدام فوری برای مدیریت بحرانهای درمانی در قزوین - تسنیم
مدیرکل تأمین اجتماعی استان قزوین از اجرای بیش از 30 اقدام فوری توسط کمیته استانی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل معاونت درمان استان قزوین در راستای آمادگی، مقابله و استمرار ارائه خدمات درمانی در شرایط بحرانی خبر داد.

شهرام انصاری، مدیرکل تأمین اجتماعی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین، با اشاره به اقدامات اجرایی کمیته استانی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل معاونت درمان، اظهار کرد: در همین راستا تاکنون سه جلسه استانی و هفت جلسه داخلی معاونت درمان برگزار شده و مصوبات این جلسات برای اجرا به واحدهای زیرمجموعه ابلاغ شده است.
وی افزود: یکی از محورهای مهم اقدامات، تأمین سوخت آمبولانسها و ژنراتورهای بیمارستانی بود که با پیگیریهای صورتگرفته، درخواست 10 هزار لیتر سوخت به سازمان پدافند غیرعامل ارسال شده است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان قزوین، افزود: بر اساس تأکیدات صورتگرفته، کلیه بیمارستانها موظف به سوختگیری ژنراتورها و ذخیرهسازی حداقل 48 ساعت سوخت شدهاند و ارزیابی آمادگی ژنراتورها با چکلیستهای دقیق در حال انجام است.
انصاری خاطرنشان کرد: موجودی انبارهای دارویی و اقلام مصرفی نیز بهگونهای پایش شده که حداقل برای یک هفته جوابگو باشند و اگر چه در برخی اقلام مهم مانند داروی ضد تشنج و آنتیبیوتیک کمبود گزارش شده، اما تمهیداتی برای جبران آن در دست اقدام است.
وی گفت: برای ذخیره آب شرب، مخازن جدید در بیمارستانها نصب شده و زیرساختهای آبرسانی اصلاح یا تقویت شده است.
همچنین، فهرست تجهیزات پزشکی اولویتدار بهروزرسانی شده و سلامت و کارایی تجهیزات از سوی کارشناسان تأیید گردیده است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان قزوین با اشاره به لزوم پایداری خدمات در زمان بحران، تصریح کرد: تکلیف شده است در تمامی مراکز درمانی، تکنسینهای فنی مستقر شوند و اتاقهای دندانپزشکی در حالت آمادهباش فعالیت کنند.
همچنین هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی برای جبران کمبود نیرو و اپراتورهای بخش سیتیاسکن نیز انجام شده است.
انصاری افزود: به منظور استمرار خدمات در شرایط قطعی برق و اینترنت، مکاتبات لازم جهت اتصال بیمارستانها به بستر شبکه MPLS و USSD انجام گرفته و آزمایشگاههای مرجع نیز برای ارائه خدمات پیوسته آماده شدهاند.
وی با تأکید بر اهمیت نسخهنویسی در بحران گفت: سهم 70 درصدی برای نسخه کاغذی و 30 درصدی برای نسخه الکترونیکی در شرایط اضطراری در نظر گرفته شده است و سامانههای سلامت با همکاری مرکز آمار وزارت بهداشت برای مواقع قطع سیستم در حال آمادهسازی هستند.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان قزوین ادامه داد: راهنمای ارائه خدمات درمانی در صورت قطع کارتخوانها تدوین و ابلاغ شده و تمامی خدمات بر اساس تعرفههای دولتی به مردم ارائه خواهد شد.
انصاری با اشاره به موضوع نیروی انسانی گفت: هماهنگی با بیمارستانها برای جانشینسازی پرسنل صورت گرفته و مجوزهای لازم برای اضافهکار 24 تا 48 ساعته نیز دریافت شده است.
همچنین، حضور مدیران و کادر درمان تا رفع کامل بحران الزامی اعلام شده است.
وی افزود: ظرفیت مراکز خصوصی نیز احصا شده و برای افزایش پذیرش بیماران آمادهاند.
سناریوهای افزایش ظرفیت تختها تدوین و حتی از ظرفیت زمین فوتبال بیمارستان رازی نیز برای بحرانهای احتمالی استفاده خواهد شد.
مدیرکل تأمین اجتماعی قزوین در پایان با اشاره به اقدامات نظارتی گفت: نظارت مستمر بر عملکرد بیمارستانها و اجرای مصوبات، از طریق تیمهای نظارتی در دستور کار قرار دارد.
گزارشهای روزانه آمادگی دریافت و تحلیل میشود، سیستم هشدار سریع فعال شده و مانور مشترک استانی نیز برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/