آشنایی نخبگان با مسائل واقعی کشور در قالب طرح شهید بابایی
معاون بنیاد ملی نخبگان با اشاره به هدف گذاری بنیاد ملی نخبگان در طرح شهید بابایی گفت: در این طرح تلاش می کنیم نخبگان با مسائل واقعی و دارای صاحب مسئله از دل کشور درگیر شوند و در مسیر حل آن ها، هم توانمند شوند و هم به رفع نیازهای ملی کمک کنند.

علی نیکبخت؛ معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اهمیت طرح شهید بابایی در بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: ما باید زمینهای را فراهم کنیم که جامعه مخاطب برتر، مثل دانشجویان، دانشآموختگان و حتی دانشآموزان برتر، بتوانند با چالشهای اصلی کشور درگیر شوند و دستوپنجه نرم کنند.
این روند هم به توانمندسازی خود آنها کمک میکند و هم به حل مسائل کشور منجر خواهد شد.
وی افزود: یک هدف خیلی جدی که الان در طرح شهید بابایی دنبال میکنیم این است که مسائل واقعی کشور که خواهان واقعی دارند، اعم از یک سازمان، نهاد یا حتی شرکت خصوصی، را شناسایی کنیم و در جامعه مخاطب خودمان پخش کنیم.
این باعث میشود بچهها حول آن مسئله گرد هم بیایند، تیم تشکیل دهند و برای حل آن تلاش کنند.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: کمکی که این روند میکند این است که حل مسئله، بهصورت واقعی تبدیل به رفع یکی از نیازهای کشور میشود؛ حالا چه در بخش خصوصی و چه در سطوح ملی، استانی و دیگر بخشها.
کاری که از این به بعد حتماً انجام خواهیم داد این است که از طرحهایی که مسئله واقعی با صاحب واقعی دارند، قطعاً حمایت بیشتری خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سوال که «آیا رویدادها و ایونتهایی که بنیاد برگزار میکند، در فرآیند ترویج و آشنایی نخبگان با مسائل کشور مؤثر است؟»، گفت: بله، ما در بنیاد ملی نخبگان رویدادهای متعددی داریم.
رویدادها بهصورت استانی برگزار میشوند و همکاران ما در استانها مشارکت فعال دارند.
نیکبخت افزود: بنیاد ملی نخبگان دو تا سه دسته رویداد را، البته نمیخواهم بگویم که همیشه برگزار میکرده، ولی حتماً مشارکت میکرده و در دستور کار داشته است.
اساس رویدادهایی که تا الان برگزار شدهاند، عمدتاً مسابقات فناورانه در قالب طرح شهید بابایی بوده است.
در این رویدادها، یک مسئله به مسابقه گذاشته میشود، تیمها شکل میگیرند و برای حل آن فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: اگر راهکار اولیه تیمها مناسب باشد، از یک فیلتر عبور میکنند و وارد مراحل بعدی میشوند تا در نهایت برنده مشخص شود.
بنابراین، این یک رویداد رقابتی مسئلهمحور است.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان همچنین درباره ساختار جدید حمایت از این رویدادها توضیح داد: ما در اردیبهشتماه، شیوهنامهای برای حمایت از رویدادهای رقابتی و غیررقابتی ابلاغ کردیم که توسط قائممقام محترم بنیاد تدوین شده است.
این شیوهنامه بسیار ارزشمند است و کمک میکند که رویدادهایی که از آنها حمایت میشود، هم بهتر شناسایی شوند و هم ضابطهمندتر مورد حمایت قرار گیرند.
وی در پایان تأکید کرد: در قالب این شیوهنامه، از این به بعد حمایت از رویدادها منسجمتر خواهد بود و البته طرح شهید بابایی را هم بهصورت جدیتر و با کیفیت بالاتر دنبال خواهیم کرد تا ورود مؤثرتری به حل مسائل داشته باشیم.
انتهای پیام/