سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پشت‌پرده حمایت اسرائیل از دروزی‌های سوریه

مشرق | بین‌الملل | جمعه، 27 تیر 1404 - 17:29
پشت‌پرده شعار حمایت از دروزی‌های سوریه توسط اسرائیل اهداف امنیتی، راهبردی و سیاسی بسیاری وجود دارد که رژیم در صدد تحقق آنهاست.
اسرائيل،سوريه،حمايت،جنوب،منطقه،ارتش،هدف،حضور،كاتز،حائل،تجزيه ...

به گزارش مشرق، در روزهای اخیر، اسرائیل حملات متعددی را به مناطقی در جنوب سوریه و همچنین دمشق انجام داده و دو مقر حساس حکومتی: کاخ ریاست‌جمهوری و ستادکل نیروهای مسلح جولانی را هدف گرفت.
اسرائیل هدف از این حملات را «حمایت از امنیت اسرائیل» و همچنین «حمایت از دروزی‌ها به عنوان اقلیتی تحت آزار و اذیت» اعلام کرد.
اما اهداف پنهان اسرائیل در پشت شعار «حمایت از اقلیت‌ها» در سوریه، به‌ویژه دروزی‌ها چیست؟
دروز مانعی امنیتی در مرزهای شمالی
دروزی‌های سویداء نزدیک به بلندی‌های جولان‌اشغالی هستند، منطقه‌ای که برای اسرائیل یک منطقه «بسیار حساس امنیتی» است.
بیشتر دروزی‌های سوریه در جنوب این کشور و عمدتاً در استان سویداء متمرکز هستند که با مرز شمال‌شرقی فلسطین‌اشغالی و جولان‌اشغالی که اسرائیل درصدد اعلام آن به‌عنوان «منطقه حائل غیرنظامی» است، هم‌مرز هستند.
بسیاری از مقامات اسرائیلی درباره اهمیت این منطقه سخن گفته‌اند.
«اسرائیل کاتز»، وزیر جنگ اسرائیل بارها از جنوب سوریه، به‌ویژه مناطق نزدیک به جولان‌اشغالی، تحت‌عنوان «نقاط راهبردی و منطقه‌ حساس» سخن‌گفته و یادآورشده، حضور ارتش اسرائیل در این مناطق «برای تضمین امنیت شهرک‌های جولان‌ و مرزهای شمالی و همه ساکنین اسرائیل» ضروری است.
حمایت از دروز برای ایجاد منطقه‌ حائل
نتانیاهو ۲۳ فوریه گذشته به بهانه «حمایت از دروزی‌ها»، خواستار «غیرنظامی‌سازی جنوب سوریه، ازجمله استان‌های قنیطره، درعا و سویداء» شد.
کاتز نیز در اظهارات مشابهی گفت، حملات اسرائیل در روزهای اخیر «با هدف حمایت از دروزی‌ها و اجرای سیاست خلع‌سلاح» انجام شده است.
این‌دو اظهارنظر نشان‌می‌دهد، مقامات اسرائیلی مستقیماً خواهان ایجاد «منطقه حائل» یا منطقه غیرنظامی در جنوب سوریه به بهانه «حمایت از دروزی‌ها» هستند.
به‌عبارتی، حضور دروزی‌ها در این منطقه، حمایت از آنها را به بهانه‌ای برای غیرنظامی‌کردن جنوب سوریه تبدیل کرده، اما در واقع هدف، تحقق خواسته‌های اسرائیل است که از زمان سقوط دمشق همواره بر آنها اصرار داشته است.
هنوز خطر ایران احساس می‌شود
ترس از ایران، چیزی که کاتز آن را هیچ‌گاه پنهان نکرده؛ وی اوایل سال‌جاری گفت: «اسرائیل اجازه بازگشت تهدید ایران به مرزهای شمالی خود، چه از لبنان و چه از سوریه را نمی‌دهد.»
وی می‌افزاید: «حضور اسرائیل در منطقه حائل ضرورتی امنیتی برای محافظت از اسرائیل در برابر هرگونه نفوذ احتمالی ایران یا نیروهای متحدش است.»
لذا، حمایت از دروزی‌ها بهانه‌ای شده تا اسرائیل حضور خود بر جنوب سوریه را تحمیل کند و نفوذهایی هم در داخل دروزی‌ها انجام‌شده تا از برخی زمزمه‌های حمایت از اسرائیل را سردهند، این زمزمه‌ها زمانی بلندتر شد که تروریست‌های جولانی کشتار اقلیت‌ها را تشدید کردند.
باوجود همه اینها اکثریت دروزی‌ها اسرائیل را همچنان دشمن شماره‌یک و خود را بخشی جدایی‌ناپذیر از سوریه می‌دانند و هرگونه همکاری با اسرائیل را رد می‌کنند.
نقش دروزی‌های اسرائیل در ارتش
براساس داده‌ها ۵٪ از نیروهای جدیدی که سالانه به ارتش اسرائیل ملحق می‌شوند، دروزی‌ هستند.
وبگاه عبری Jewish Standard می‌گوید: «دروزی‌ها بالاترین میزان استخدام در ارتش اسرائیل را به‌خود اختصاص می‌دهند» این نشان‌دهنده اهمیت دروزی‌ها در ارتش اسرائیل است.
از این‌رو، یکی از اهداف شعار «حمایت از دروزی‌های سوریه»، جلوگیری از اعتراضات دروزی‌های اسرائیل بود، به‌ویژه اکنون‌که اسرائیل به‌شدت با کمبود نیروی‌انسانی در ارتش مواجه است.
در اینجا، «موفق طریف»، رهبر معنوی دروزی‌های اسرائیل، از تل‌آویو می‌خواهد، برای حمایت از دروزی‌های سوریه فورا وارد سویداء شود و تهدید می‌کند، «اگر از برادران سوری‌شان حمایت نشود، شاهد شورش دروزی‌ها خواهید بود».
این همان چیزی‌است که اسرائیل هم به آن نیاز دارد و هم از آن می‌ترسد.
به آن نیاز دارد تا حضورش در جنوب سوریه را موجه‌تر کند و می‌ترسد، چون شورش دروزی‌ها می‌تواند، به‌معنای کودتا داخل ارتشی باشد حضور نزدیک به دوسال در میدان‌های جنگ آن به‌شدت فرسوده و خسته کرده است.
تجزیه سوریه، مصلحتی اسرائیلی
از زمان تأسیس رژیم‌صهیونیستی در سال ۱۹۴8 هدف اصلی رژیم تضعیف و تجزیه کشورهای منطقه برای تضمین امنیتش بوده، سوریه یکی از آن کشورهاست، مقامات اسرائیلی بارها درباره سوریه اذعان کرده‌اند که سوریه نباید متحد و یک‌پارچه بماند.
«موشه یعلون»، وزیر جنگ پیشین اسرائیل، در کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۱۶ گفت: «آنچه درباره سوریه باید گفت، اینکه در آینده نزدیک متحد و یکپارچه نخواهد ماند.»
«تام بن‌باراک»، وزیر اطلاعات وقت اسرائیل نیز گفت: «معتقدم، در نهایت سوریه باید به چندین‌منطقه تبدیل شود؛ تجزیه تنها راه‌حل است.»
لذا، درگیری‌های جنوب سوریه و دستاویز حمایت از دروزی‌ها تنها منجر به ارائه درخواست‌هایی برای تقسیم سوریه خواهد شد که در راستای اهداف اسرائیل است.
تجزیه سوریه، فرصتی برای نزدیکی اسرائیل به طوایفی می‌شود که در حکومت جولانی به حاشیه‌رانده شده‌ و در تهدید هستند، کاری که اکنون با دروزی‌ها انجام می‌شود.
بهره‌برداری اطلاعاتی از دروزی‌ها
«شلومی بندر»، رئیس امان یک روز بعداز سقوط دمشق به‌دستور کاتز با شیخ طریف دیدار می‌کند تا در بحبوحه تشدید تنش‌ها در نزدیکی بلندی‌های جولان، بسترهای همکاری اطلاعاتی با دروزی‌های سوریه را فراهم کند.
وبگاه Jewish Standard گزارشی درباره اهمیت دروزی‌ها در مأموریت‌های اطلاعاتی منتشر و تأکید کرده، اسرائیل در این‌زمینه روی دروزی‌ها حساب ویژه‌ای می‌کند، آنها «درک عمیقی از بافت فرهنگی، ساختارهای خانوادگی و اجتماعی جامعه عرب‌های سوریه» دارند که برای مأموریت‌های محرمانه بسیار مهم است.
اگرچه تلاش‌های اسرائیل برای جذب دروزی‌های سوریه در چنین مأموریت‌هایی تاکنون با شکست مواجه شده است.
«یوسف الجربوع»، شیخ عقل دروزی‌های سوریه تأکید می‌کند: «مردم سویداء از وطن خود و کشورشان حمایت می‌کنند و همچنان به آن وفادار هستند و هرگونه دخالت خارجی را رد می‌کنند.»