سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحولات اوکراین| ادامه طرح ناتو و اتحادیه اروپا برای شکست روسیه

تسنیم | بین‌الملل | جمعه، 27 تیر 1404 - 11:53
هشدار مسکو درباره پاسخ به هر تهدیدی از سوی غرب، مشکل رادارهای پاتریوت در شناسایی موشک های بالستیک روسی، وعده آلمان درباره تحویل فوری سلاح های دوربرد به اوکراین و پیشنهاد زلنسکی به ترامپ درباره تبادل سلاح، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
اوكراين،روسيه،جمهور،نظامي،رئيس،وزير،آمريكا،آمريكايي،كشورهاي، ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان معتقد است که طرح اتحادیه اروپا و کشورهای ناتو برای تحمیل شکست بر روسیه که یک ابرقدرت هسته‌ای است، از طریق ادامه کمک نظامی و مالی به اوکراین، دیوانگی محض است.
اوربان شب گذشته در مصاحبه‌ای گفت: «حتی اگر غرب به آنها [اوکراینی‌ها] از لحاظ مالی کمک کند، از سرمایه کافی در این زمینه برخوردار نخواهند بود.
صنایع نظامی آنها دهه‌ها از روس‌ها عقب‌تر است.
روسیه یک ابرقدرت هسته‌ای است و هیچ کس تا به حال یک ابرقدرت هسته‌ای را در هیچ کجا شکست نداده است.
اوکراینی‌ها چگونه روسیه را در جبهه نبرد شکست خواهند داد؟
من فکر می‌کنم این تلاش اتحادیه اروپا و ناتو دیوانگی محض است.»
اوربان همچنین یادآور شد که به عقیده او، درگیری فعلی در اوکراین تنها می‌تواند با امضای توافق صلح بین مسکو و واشنگتن توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در میز مذاکره پایان یابد.
نخست وزیر مجارستان افزود: «تا زمانی که روسای جمهور روسیه و آمریکا پشت میز مذاکره ننشینند و توافقی بین روسیه و آمریکا حاصل نشود، تا زمانی که چنین توافقی در نتیجه مذاکرات شخصی بین رهبران روسیه و آمریکا حاصل نشود، درگیری نظامی در اوکراین پایان نخواهد یافت.»
اوربان تاکید کرد که علاوه بر آتش بس، مسائل دیگری مانند حل مشکل تامین انرژی، دسترسی به بازارهای روسیه و آمریکا، تحریم‌های اقتصادی و محدودیت‌های تسلیحاتی نیز باید در متن توافق احتمالی گنجانده شود.
نخست وزیر مجارستان پیش از این نیز اشاره کرده بود که کشورهای اروپایی «بزرگترین بازندگان» تحریم‌های اعمال شده اتحادیه اروپا علیه روسیه هستند و با این محدودیت‌ها اقتصاد اروپا را نابود خواهند کرد.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دویست و چهل و یکمین (1241) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
حمایت ونس از ایده رهایی مالیات‌دهندگان آمریکایی از کمک به اوکراین
جی.
دی.
ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا، از هدف رئیس جمهور دونالد ترامپ در رهاکردن مالیات‌دهندگان آمریکایی از پرداخت هزینه کمک به اوکراین حمایت می‌کند.
سخنگوی ونس شب گذشته در مصاحبه با شبکه "فاکس نیوز" در این باره گفت: «معاون رئیس جمهور ونس کاملاً از ایده رئیس جمهور ترامپ در خصوص رها ساختن مالیات‌دهندگان آمریکایی از تأمین مالی بی‌پایان درگیری نظامی در اوکراین حمایت می‌کند."
به گفته وی، در حالی که جو بایدن، رئیس جمهور سابق، "بی حساب و بدون آینده نگری" میلیاردها دلار از پول مالیات‌دهندگان آمریکایی را در جهت ادامه درگیری نظامی در اوکراین صرف می‌کرد، ترامپ منافع ایالات متحده را در اولویت قرار داده و وارد توافقی شده که بار پرداخت کمک به کی‌یف را بر دوش کشورهای اروپایی قرار می‌دهد.
ترامپ دوشنبه گذشته اعلام کرد که ایالات متحده و اتحادیه اروپا در خصوص تأمین تسلیحاتی کی‌یف به توافق رسیده‌اند.
به گفته وی، سلاح‌های مورد نیاز اوکراین توسط ایالات متحده تولید خواهد شد، ولی کشورهای اروپایی هزینه آنها را پرداخت خواهند کرد.
مقام روس: مسکو به هرگونه تهدیدی از سوی غرب فوراً پاسخ می‌دهد
لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته امور بین‌الملل دومای دولتی روسیه، در واکنش به سخنان کریستوفر دوناهو، ژنرال ارتش آمریکا در اروپا و آفریقا، هشدار داد که روسیه فوراً به هرگونه تهدیدی از سوی غرب پاسخ قاطع خواهد داد.
وی بدین ترتیب به سخنان این ژنرال آمریکایی در خصوص حمله احتمالی کشورهای عضو ائتلاف آتلانتیک شمالی به برخی مناطق روسیه پاسخ داد.
اسلوتسکی گفت: «طرف روسی با اقدامات مناسب، "که در کنار موارد دیگر، در دکترین هسته‌ای روسیه نیز پیش‌بینی شده"، به حمله احتمالی کشورهای غربی قاطعانه پاسخ خواهد داد.
این مقام پارلمانی روس تاکید کرد که این ناتو است که امروزه به تهدیدی برای امنیت و ثبات جهانی تبدیل شده است.
رسانه آمریکایی: موشک‌های بالستیک روسی از رادارهای پاتریوت در اوکراین عبور می‌کنند
روزنامه "وال استریت ژورنال" گزارش داده است که موشک‌های بالستیک روسی قادر به عبور از تاسیسات راداری سامانه موشکی ضدهوایی پاتریوت آمریکایی هستند.
این روزنامه به نقل از یک مقام نظامی اوکراینی که نامش فاش نشده، نوشت: «سامانه پاتریوت آمریکایی در اوکراین به دلیل وجود موشک‌های بالستیک با قابلیت مانور بالای در روسیه، با مشکلات فزاینده‌ای در تشخیص و رهگیری آنها روبرو است.»
او همچنین اذعان کرد که در ماه‌های اخیر، رادارهای پاتریوت نتوانسته‌اند موشک‌های روسی را شناسایی کنند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا چند روز قبل از آغاز ارسال موشک‌های پاتریوت به اوکراین از طریق آلمان خبر داد.
او یادآور شد که ایالات متحده هزینه کامل آنها را دریافت خواهد کرد.
به گفته وی، پرداخت‌ها یا از طریق ناتو یا مستقیماً از کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام خواهد شد.
وعده مرتس درباره تحویل سلاح‌های دوربرد به اوکراین طی روزهای آینده
فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، روز پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که در ارتباط با تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای تقویت قدرت آتش کی‌یف، در آینده بسیار نزدیک، اوکراین موشک‌های دوربرد دریافت خواهد کرد.
صدراعظم گفت: «نیروهای اوکراینی طی هفته‌ها و ماه‌های آینده، با کمک چنین سیستم‌هایی، پشتیبانی بسیار قابل توجهی دریافت خواهند کرد.»
همانطور که روزنامه پولیتیکو پیش از این اشاره کرد، رئیس جمهور آمریکا پیش از این از دستیابی به توافق با ناتو در خصوص افزایش عرضه تجهیزات نظامی به اوکراین، که توسط کشورهای غربی تأمین مالی می‌شود، خبر داده بود.
مرتس روز گذشته در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی به همراه کی‌یر استارمر، نخست وزیر انگلیس در لندن، تایید کرد که در حال حاضر تدارکات لازم برای اجرای برنامه‌های ترامپ در حال آماده‌سازی است.
علاوه بر این، این دو سیاستمدار به لزوم اعمال فشار اقتصادی بر روسیه اشاره کردند.
روز پنجشنبه استارمر و مرتس توافقی را امضا کردند که طبق آن دو کشور متعهد شدند در صورت حمله نظامی به یکی از آنها به یکدیگر کمک کنند.
به گزارش بلومبرگ، این توافق جدید پاسخی به نگرانی‌های فزاینده متحدان اروپایی در خصوص عدم تعهد ایالات متحده به پیمان آتلانتیک شمالی در شرایطی است که تهدیدات از جانب روسیه کاهش نیافته است.
پیشنهاد زلنسکی به ترامپ درباره یک «معامله بزرگ تسلیحاتی»
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز پنج شنبه در مصاحبه‌ با روزنامه "نیویورک پست" اعلام کرد که ایالات متحده و اوکراین در حال انجام مذاکراتی برای دست یابی به توافقی در خصوص تأمین متقابل تسلیحات هستند.
زلنسکی گفت: «من فکر می‌کنم این واقعاً یک معامله بزرگ، و همانطور که می‌گویند "یک معامله برد-برد" است.»
به گفته وی، کی‌یف در ازای خرید سلاح‌های آمریکایی، به واشنگتن پیشنهاد دسترسی به پهپادهای جنگی اوکراینی را داده که در جریان درگیری با روسیه آزمایش خود را پس داده‌اند.
زلنسکی تأکید کرد که طرف اوکراینی آماده است تا تمام تجربیات انباشته شده در طول سه سال درگیری نظامی با روسیه را به آنها به اشتراک بگذارد.
رئیس جمهور اوکراین مدعی شد: «مردم آمریکا به این فناوری نیاز دارند و پهپادهای اوکراینی را باید در زرادخانه خود داشته باشند.»
این در حالی است که این نشریه آمریکایی یادآور شده که به عقیده کارشناسان، فناوری اوکراین در زمینه تولید پهپاد «قدرت رقابت با فناوری‌های روسیه و چین را ندارد».
نخست وزیر سابق اوکراین به عنوان وزیر دفاع منصوب شد
پارلمان اعلای اوکراین روز گذشته دنیس شمیگال، نخست وزیر مستعفی این کشور را به عنوان وزیر دفاع جدید مورد تایید قرار داد.
اشاره شده است که شمیگال در سخنرانی خود در صحن پارلمان قول داد که برای همه سربازان امکانات لازم را فراهم کند، تولید سلاح را به 40 تا 50 درصد افزایش دهد و عملکرد وزارت دفاع اوکراین را بهبود بخشد.
یک روز پیش از آن، نمایندگان پارلمان با برکناری شمیگال از سمت نخست وزیری موافقت کرده و یولیا سویردنکو را به سمت نخست وزیر جدید منصوب کردند.
نیکولای آزاروف، نخست وزیر سابق اوکراین در این رابطه یادآور شد که حکومت نظامی در کشور برای حفظ قدرت ولودیمیر زلنسکی تمدید می‌شود.
این وضعیت با قانون اساسی آن مطابقت ندارد، همانطور که تغییر دولت در شرایط حکومت نظامی نیز با آن مطابقت ندارد.
وی افزود که بر اساس قانون اساسی اوکراین، برکناری نخست وزیر و تعیین فرد جدید در این سمت نباید از سوی رئیس جمهور صورت بگیرد و وظیفه نمایندگان پارلمان است.
هشدار روسیه به کشورهایی که به کی‌یف در حمله به روسیه کمک می‌کنند
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد که این کشور حق دارد به تأسیسات نظامی کشورهایی که به اوکراین اجازه می‌دهند تا با سلاح‌های خود عمق خاک روسیه را هدف قرار دهد، حمله کند.
وی روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت: «مسکو خود را محق می‌داند که علیه تأسیسات نظامی کشورهایی که به کی‌یف اجازه می‌دهند با سلاح‌های خود به عمق خاک روسیه حمله کند، سلاح بکار گرفته و آنها را هدف قرار دهد.»
زاخارووا تأکید کرد که در صورت تشدید بیشتر درگیری اوکراین، طرف روسی "قاطعانه و متقارن" به تهدیدات پاسخ خواهد داد.
وی یادآور شد که استفاده از موشک‌های دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه بدون مشارکت متخصصان کشورهای تولیدکننده این سلاح‌ها غیرممکن است.
این دیپلمات همچنین اشاره کرد که استفاده از موشک‌های کروز تاروس آلمانی توسط نیروهای مسلح اوکراین به معنای دخالت مستقیم ارتش آلمان در درگیری با روسیه خواهد بود.
نیروهای "ائتلاف داوطلبان" در اوکراین هدفی مشروع برای روسیه هستند
ماریا زاخارووا در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مسکو نیروهای "ائتلاف داوطلبان" در اوکراین را به عنوان اهدافی مشروع برای نیروهای مسلح روسیه در نظر خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه توضیح داد: «ما نیروهای به اصطلاح چندملیتی را در صورت استقرار در خاک اوکراین به عنوان اهداف نظامی مشروع در نظر خواهیم گرفت.»
این دیپلمات با اشاره به اینکه مسکو بارها به «غیرقابل قبول بودن مطلق» استقرار نیروهای مسلح کشورهای دیگر تحت هر پرچمی در اوکراین اشاره کرده ، تأکید کرد که این اقدام می‌تواند به عنوان آماده‌سازی برای مداخله خارجی تلقی شود.
آمادگی هیئت روسی برای سفر به استانبول برای مذاکره
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که هیئت روسی آماده سفر فوری به استانبول برای انجام دور سوم مذاکرات با اوکراین است.
او گفت: «هیئت روسی آماده ورود به استانبول برای دور سوم است.
ما انتظار داریم که کی‌یف نیز بر اساس توافقات حاصل شده عمل کند و روند مذاکرات را ادامه دهد.»
به گفته زاخارووا، مذاکرات بین طرف روسی و طرف اوکراینی از سوی کی‌یف «متوقف» شده، آنها از دور جدید مذاکرات اجتناب کرده و هنوز در مورد تاریخ آن تصمیمی نگرفته‌اند، در حالیکه روسیه تمایل خود برای حل و فصل دیپلماتیک این مناقشه را بارها اعلام کرده است.
علاوه بر این، سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد که از هیچ سیگنالی از سوی اوکراین مبنی بر آمادگی این کشور برای گفتگو با روسیه مطلع نیست.
انتهای پیام/