رویکرد اصلی سازمان بهزیستی توانمند سازی مددجویان است
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور، توانمند سازی و رفع مشکل مسکن و اشتغال مددجویان را از رویکردها و سیاستهای اصلی این نهاد حمایتی و خدماتی عنوان کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان - علیرضا انجلاسی روز جمعه در جلسه شورای اداری بهزیستی مازندران که در ساری برگزار شد، افزود: سازمان بهزیستی کشور از زمان تاسیس با بیش از ۱۶۷ خدمت، تنها نهاد حمایتی تخصصی با مجوز نگهداری افراد است.
وی سازمان بهزیستی را از نهادهای تخصصی، امدادی، حمایتی و اورژانسی کشور دانست که ارایه خدمات حمایتی را از پیش از تولد تا دوران سالمندی بر عهده دارد.
وی افزود: بهجز سازمان زندانها، سازمان بهزیستی تنها نهاد دولتی کشور است که براساس شرح وظایف قانونی خود، مجوز و مسوولیت نگهداری و حمایت از اقشار مختلف جامعه را بر عهده دارد و این موضوع نشانه جایگاه ویژه و اهمیت بالای این نهاد حمایتی و خدماتی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: سازمان بهزیستی نهادی گسترده با ظرفیت و ماموریتی در حد یک وزارتخانه است که در سال ۱۳۵۹ با ۲ وظیفه اصلی تاسیس شد و امروز با بیش از ۱۶۷ وظیفه، خدمات متنوعی را به اقشار مختلف مردم ارایه میکند.
انجلاسی با اشاره به نقش اثرگذار بهزیستی در ارتقای کیفیت زندگی افراد و ضرورت تقویت همافزایی بین دستگاهی در راستای ارتقای سطح خدماترسانی، خاطرنشان کرد: گامهای تحولی بهزیستی با محور عدالت و مشارکت، روایت یک نهاد اجتماعی در مسیر امید است.
وی بر لزوم تحول اساسی در راهبردهای سازمان با همکاری مدیران و مسوولان استانی، افزود: امروز در مسیری تازه قرار داریم، مسیری که با رویکرد دانشبنیان، مشارکتی و محلهمحور، نگاه سازمان را از تمرکز صرف بر خدمات حمایتی به توسعه ظرفیتهای اجتماعی و ایجاد فرصتهای پایدار برای زندگی بهتر تغییر میدهد.
وی با اشاره به ۱۰ محور کلان سیاستی سازمان بهزیستی که ستون فقرات حرکت تحولی این نهاد در سالهای پیش رو خواهد بود، گفت: نگاه دانشبنیان بسیار مهم است، زیرا تصمیمسازی بر پایه داده، پژوهش، فناوری و تحلیلهای علمی، راهحلهای نوینی را در مواجهه با چالشهای اجتماعی ارایه میدهد.
این مقام مسئول بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت نهادهای اجتماعی، خیران و گروههای مردمی تاکید کرد و بیان داشت: ایجاد زمینههای واقعی برای نقشآفرینی آحاد جامعه در طراحی و اجرای سیاستهای اجتماعی، از جوانان داوطلب تا گروههای تخصصی، یکی از مهمترین اهداف این مسیر است.
انجلاسی، خانوادهمحوری را از سیاستهای بنیادین سازمان بهزیستی کشور دانست و افزود: تمرکز ویژه سازمان به توانمندسازی خانوادهها بهعنوان نخستین و مهمترین بستر رشد فردی و اجتماعی معطوف است و عبور از مدلهای حمایتی سنتی و تمرکز بر آموزش، اشتغال و مهارتآموزی برای رسیدن به استقلال اقتصادی و کرامت انسانی، فرصتآفرینی اجتماعی، رویکرد پیشگیرانه برای کاهش آسیبهای اجتماعی پیش از وقوع، محلهمحوری و بازگشت به بافت اجتماعی محلات از دیگر رویکردهای محوری سازمان است.
زیرپوشش قراردادن ۶۶۵ خانواده جدید
مدیر کل بهزیستی مازندران نیز در سخنانی با تبریک فرارسیدن هفته بهزیستی، افزود: در ماه گذشته ۶۶۵ خانواده جدید زیر پوشش این نهاد حمایتی و خدماتی قرار گرفتند و خوشبختانه با همراهی و حمایت سازمان بهزیستی کشور و استانداری مازندران در حال حاضر در استان هیچ فردی پشت نوبت دریافت مستمری قرار ندارد.
فریبا بریمانی با اشاره به گستره خدماترسانی، گفت که هم اکنون ۱۸۵ هزار خانواده زیر پوشش خدمات حمایتی بهزیستی مازندران قرار دارند.
وی با اشاره به نقش موثر مراکز غیردولتی و خیران، تصریح کرد: در استان مازندران ۷۲۲ مرکز و موسسه در حوزههای مختلف خدمات بهزیستی با مجوز و نظارت این اداره کل فعالیت دارند که این مراکز و موسسات بازوی توانمند این اداره کل در ارابه خدمات به جامعه هدف محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۳ هزار فرد دارای معلولیت زیر پوشش بهزیستی مازندران هستند، افزود: معلولیت محدودیت نیست و امروزه میبینیم این افراد در عرصههای مختلف ورزشی، اجتماعی، فرهنگی علمی و ...
میدرخشند.
مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷ هزار و ۵۰۰ زن سرپرست خانوار این استان زیر پوشش این نهاد حمایتی و خدماتی هستند، ادامه داد: مستمری پرداختی در حوزه توانبخشی، اجتماعی و خانوادههای دارای فرزندان ۲ قلو و بیشتر در سال جاری ۴۱ درصد رشد داشته است.
بریمانی، بهزیستی را خانواده محور دانست و بیان کرد: امید و تحول جزو برنامههای سازمان بهزیستی است و در اداره کل بهزیستی مازندران به دنبال تحقق آن هستیم.
وی بر لزوم مشارکت حداکثری تمام دستگاههای اجرایی و خیران استان در پیشبرد برنامههای بهزیستی تاکید کرد و گفت که امیدست با همکاری و همافزایی بیشتر بتوانیم خدمات بهتری به نیازمندان و اقشار آسیبپذیر ارای دهیم و در مسیر توانمندسازی جامعه هدف گامهای مؤثرتری برداریم.
بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.
بهزیستی مازندران ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص دادهاند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.