سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انفجارهای اخیر در تهران خرابکاری نیست

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | پنجشنبه، 26 تیر 1404 - 22:18
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گفت: تا این لحظه، هیچ موردی از انفجار گاز در شهر تهران یا سایر شهرستان‌ها که ناشی از خرابکاری یا مرتبط با جنگ باشد، گزارش نشده است.
گاز،انفجار،حوادث،تهران،گازسوز،محمدي،ايمني،حادثه،شهر،تجهيزات، ...

باشگاه خبرنگاران جوان - قدرت‌اله محمدی با بیان اینکه در روزهای اخیر سؤالات و ابهاماتی در ذهن شهروندان درباره افزایش حوادث به‌ویژه انفجارهایی با علت گاز شکل گرفته است، گفت: می‌خواهم با شفافیت کامل توضیح دهم که واقعیت ماجرا چیست.
وی اظهار کرد: بطور میانگین، در شرایط عادی و نرمال، روزانه حدود ۳۵۰ حادثه و خدمات ایمنی در شهر تهران در سامانه ما ثبت می‌شود که حدود ۱۵۰ مورد آن مربوط به حریق و آتش‌سوزی است.
به گفته وی، بسیاری از این حوادث به دلیل تکرار و حجم کاری بالا ممکن است از دید عموم پنهان بماند یا حساسیتی در جامعه ایجاد نکند.
محمدی با اشاره به آمار حوادث گاز در سال‌های اخیر افزود: در سال ۱۴۰۲، ۲۴ مورد حادثه انفجار گاز در شهر تهران به ثبت رسیده که میانگین آن دو حادثه در ماه است.
وی ادامه داد: این آمار در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته و به ۳۴ مورد رسیده است همچنین از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا کنون، هفت مورد انفجار گاز در تهران رخ داده که همگی توسط نیروهای آتش‌نشانی مدیریت و مهار شده‌اند.
وی درباره دلایل اصلی وقوع این حوادث اضافه کرد: عمده این انفجارها ناشی از نشت گاز در تجهیزات فرسوده، استفاده از وسایل گازسوز غیراستاندارد، و بی‌توجهی به اصول ایمنی است.
محمدی یادآور شد: یکی از عوامل پرتکرار، استفاده از شلنگ‌های گاز قدیمی است که پس از مدت‌زمان مشخص باید تعویض شوند اما این اتفاق نمی‌افتد.
از سویی دیگر، برخی وسایل گازسوز مانند سماورهای گازی، فاقد ترموکوپل هستند؛ ترموکوپلی که در صورت خاموش شدن شعله، باید به صورت خودکار جریان گاز را قطع کند.
در نبود آن، گاز به تدریج در محیط پخش می‌شود و با یک جرقه کوچک می‌تواند منجر به انفجار شود.
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران با اشاره به نمونه‌ای از این حوادث گفت: در یکی از موارد اخیر که در شهر قم رخ داد، خانواده‌ای که نیمه‌شب از سفر بازگشته بودند، از یکی از وسایل گازسوز استفاده کرده‌اند.
وی تاکید کرد: متأسفانه شعله دستگاه خاموش شده ولی جریان گاز همچنان ادامه داشته است این گاز تا صبح در محیط منزل انباشته شده و صبح هنگام، با روشن کردن کلید برق، انفجار رخ داده و منجر به مصدومیت اعضای خانواده شده است.
محمدی ادامه داد: مورد مشابهی نیز در تهران و در تاریخ ۲۲ اردیبهشت‌ماه، یعنی یک روز پیش از حملات هوایی اخیر، به ثبت رسیده است در آن حادثه نیز علت وقوع انفجار، بی‌دقتی و رعایت نکردن اصول ایمنی در استفاده از تجهیزات گازسوز بوده است.
وی با تاکید بر اهمیت آگاهی فنی در استفاده از تجهیزات برقی و گازسوز اظهار کرد: موضوعاتی مانند برق و گاز، مسایل فنی بسیار حساسی هستند.
اگر شهروندان آگاهی کافی ندارند، نباید به هیچ عنوان شخصاً اقدام به تعمیر یا بررسی کنند.
به گفته وی، در چنین مواردی باید از کارشناسان متخصص دعوت شود تا اقدامات ایمنی لازم را انجام دهند.
در حادثه اخیر، مالک منزل به‌صورت کاملاً غیر اصولی اقدام به آزمایش نشت گاز با فندک کرده که همین مسئله منجر به انفجار شد.
محمدی با رد هرگونه ارتباط میان این حوادث و مسائل امنیتی یا خرابکارانه افزود: تاکید می‌کنم تا این لحظه، هیچ موردی از انفجار گاز در شهر تهران یا سایر شهرستان‌ها که ناشی از خرابکاری یا مرتبط با جنگ باشد، گزارش نشده است.
وی یادآور شد: با توجه به ارتباطات گسترده‌ای که ما با سایر استان‌ها داریم و مسوولیتی که به‌عنوان رییس کارگروه آتش‌نشانی کشور بر عهده داریم، تمامی این حوادث تاکنون صرفا ناشی از مشکلات فنی، عدم رعایت نکات ایمنی و سهل‌انگاری بوده است.
منبع: شهرداری تهران