پایان تشنگی گلستان/ شیرینسازی آب دریای خزر وارد فاز اجرایی شد - تسنیم
با ورود سرمایه گذار بخش خصوصی برای شیرین سازی آب دریای خزر و هم چنین امضای تفاهم نامه برای تامین آب منطقه آزاد اینچه برون امیدها برای کاهش بحران کم آبی در استان گلستان بیشتر شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، مجمع نمایندگان و استاندار گلستان با پیگیریهای مکرر توانستند مجوز مهم خرید تضمینی آب شیرینسازی شده دریای خزر را در آخرین روزهای سال 1403 از وزارت نیرو دریافت کنند.
اکنون با امضای تفاهمنامه همکاری با یکی از هلدینگهای بزرگ کشور و تزریق سرمایهگذاری چند هزار میلیارد تومانی، عملیات شیرینسازی و انتقال پساب در گلستان کلید خورده است؛ پروژهای که میتواند تحول بزرگی در تامین آب شرب پایدار و مقابله با هدررفت گسترده آب در استان ایجاد کند.
استان گلستان، یکی از مناطقی است که طی سالهای اخیر به شدت با بحران کمآبی دستوپنجه نرم میکند، حالا در آستانه تحولی بزرگ در حوزه تامین آب شرب قرار گرفته است.
در دولت سیزدهم مجوز مهمی برای شیرینسازی آب دریای خزر و استفاده از این منبع عظیم در استان صادر شد، اما به دلیل وقایع مهمی همچون شهادت رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی و برگزاری انتخابات، روند صدور مجوز خرید تضمینی آب به تعویق افتاد.
با این حال، تلاشهای مستمر مجمع نمایندگان استان گلستان و همراهی استاندار، باعث شد وزارت نیرو در آخرین روزهای سال 1403 این مجوز را صادر کند تا پروژه احداث مدول اول آب شیرینکن با ظرفیت 15 هزار مترمکعب در شبانهروز آغاز شود.
افق 1425 و تامین پایدار آب
طبق طرح جامع آب شرب استان گلستان، پیشبینی میشود در افق سال 1425 میزان نیاز آب شرب استان به 182 میلیون مترمکعب برسد.
از این میزان، 146 میلیون مترمکعب از منابع زیرزمینی و سدهای در حال احداث تامین خواهد شد و حدود 36 میلیون مترمکعب نیز از طریق شیرینسازی آب دریای خزر تأمین میشود.
این سهم قابل توجه شیرینسازی، نشاندهنده اهمیت و ضرورت اجرای این پروژه در راستای مقابله با بحران کمآبی است.
مدیرعامل آب منطقهای گلستان، ایرج حیدریان، در توضیح جزئیات پروژه اعلام کرد که وزارت نیرو با احداث مدول اول این آبشیرینکن موافقت کرده و تاکید کرد که خطوط انتقال موجود میتواند اجرای پروژه را تسهیل کند.
حیدریان با اشاره به منابع مالی این طرح گفته بود: یک سوم اعتبار موردنیاز پس از بهرهبرداری توسط دولت از طریق خرید تضمینی آب شیرینشده تأمین خواهد شد.
یک سوم دیگر نیز از طریق خودگردانی پروژهها و جایگزینی با طرحهای موجود و مابقی اعتبار موردنیاز از محل اعتبارات استانی و مولدسازی داراییهای استان تامین میشود.
این مدل تامین مالی ترکیبی، میتواند ظرفیتهای استان و بخش خصوصی را بهخوبی فعال کرده و به پایدارسازی پروژه کمک کند.
سرمایهگذاری کلان و مشارکت هلدینگ بزرگ کشور
یکی از خبرهای امیدبخش پروژه، حضور یک هلدینگ بزرگ ملی در پروژه است که امروز مراسم انعقاد تفاهم نامه با این سرمایه گذار برگزار شد.
استاندار گلستان، علیاصغر طهماسبی، اعلام کرد که حدود دو ماه پیش با این سرمایهگذار در تهران دیدار و وی را برای حضور در گلستان و سرمایهگذاری در پروژه دعوت کرده است.
او افزود: امروز تفاهمنامه همکاری برای شیرینسازی آب دریای خزر بین استان و این هلدینگ امضا شده و همچنین تفاهمنامه انتقال پساب شهر گرگان به منطقه آزاد اینچهبرون نیز به امضا رسیده است.
به گفته طهماسبی، سرمایهگذار متعهد شده است با تزریق سرمایه 3 هزار میلیارد تومانی، ظرف چهار ماه آینده عملیات انتقال پساب گرگان به منطقه آزاد را آغاز کند.
این پروژه نه تنها به تامین آب کمک میکند بلکه میتواند در احیای محیط زیست و توسعه اقتصادی منطقه تاثیرگذار باشد.
هدررفت 30 درصدی آب در شبکه
استاندار گلستان ضمن اشاره به مشکلات موجود در شبکه توزیع آب اعلام کرد که حدود 30 درصد آب شرب استان در مسیر انتقال هدر میرود.
فرسودگی و آسیبدیدگی لولهها در شهرها و روستاها موجب این هدررفت گسترده شده است.
طهماسبی ابراز امیدواری کرد که مشارکت سرمایهگذار در این پروژه علاوه بر تامین آب شیرین، به نوسازی و بهبود شبکههای انتقال و توزیع آب نیز کمک کند تا از منابع ارزشمند آبی بهتر محافظت شود.
انتهای پیام/