خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 26 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید 101 همتی ناخالص داخلی بخش کشاورزی در کردستان

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 26 تیر 1404 - 13:30
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، گفت: هر سال ارزش تولید ناخالص تولیدات بخش کشاورزی استان 101 همت است که 20 همت آن به بخش تولید گندم اختصاص دارد.
كردستان،كشور،رتبه،توليد،روستاها،آبريز،كشاورزي،استان،درصد،حوض ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سعدی نقشبندی شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی راهکارهای توسعه‌ای شهرستان سنندج که با حضور حسین‌زاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به اینکه کردستان 5 درصد اراضی کل کشور را در اختیار دارد، اظهار کرد: همچنین 6 درصد روان‌آب‌های کشور در این استان بوده که صرفاً 12 درصد آن در کردستان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه کردستان سرشاخه 5 حوزه آبخیز اصلی کشور و به نوعی آبخیزدار کل ایران هستیم، افزود: از تمام سدهای کشور حفاظت می‌کنیم تا رسوب‌گذاری سدها با تأخیر انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به حوضه‌های آبریز که از استان سرچشمه می‌گیرند، خاطرنشان کرد: حوضه آبریز قزل اوزن، گفت: این حوضه یکی از بزرگترین حوضه‌های آبریز کشور است که از کردستان سرچشمه می‌گیرد و نقش مهمی در تأمین آب استان‌های شمالی کشور دارد.
حوضه آبریز سیروان آب مورد نیاز استان‌های غربی کشور را تأمین می‌کند.
حوضه آبریز زرینه‌رود آب مورد نیاز استان‌های شمال غربی کشور را تأمین می‌کند.
حوضه آبریز زاب کوچک آب مورد نیاز بخش‌هایی از استان‌های غربی کشور را تأمین می‌کند و حوضه آبریز کرخه آب مورد نیاز استان‌های جنوبی کشور را تأمین می‌کند.
وی تنوع ژنتیکی در کردستان را 25 درصد کل کشور عنوان کرد و گفت: سهم کشاورزی در تولید ناخالص داخلی 20 درصد و اشتغال 30 درصد است، به صورت میانگین هر سال ارزش تولید ناخالص تولیدات بخش کشاورزی در استان 101 همت است که 20 همت آن به بخش تولید گندم اختصاص دارد.
نقشبندی بیان کرد: کردستان در تولید توت فرنگی رتبه نخست، گندم رتبه دوم، انگور دیم و گردو رتبه دوم، نخود رتبه سوم، سیب‌زمینی رتبه پنجم؛ گیلاس، آلبالو و به رتبه هفتم و گوشت مرغ رتبه هشتم، گوشت قرمز رتبه یازدهم و تولید عسل رتبه چهاردهم کشور را داریم.
تولید در روستاها با مشکل مواجه است
وی عنوان کرد: زمانی‌که با بی‌تدبیری طرح‌های هادی در روستاها را بر مبنای ساخت آشپزخانه اپن‌ طراحی و زنان روستایی دست از شیر دوشیدن کشید و مرغ و خروس در روستاها نماند؛ عملاً تولید در روستاها با مشکل مواجه شد در صورتی‌ که باید سیاست‌های و ابلاغیه‌های مخل در این حوزه برداشته شود و تولید مجدد به روستاها برده شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان توسعه روستاها را نیازمند تعریف اساسی از حریم با کاربری زیربنایی و تولیدات روستایی دانست و خاطرنشان کرد: در اجرای پروژه‌ها همچون انتقال آب با لوله، دولت لوله را برای کشاورزان تأمین کند، تمام اقدامات کنده‌کاری، استخر و اجرای پروژه با مشارکت مردمی انجام خواهد شد.
به گفته وی، از لحاظ بهبود مدیریت تولید مثل یعنی چندقلوزایی در گله‌های روستایی، نظام گله‌داری در کشور از جمله کردستان باید توسعه یابد چراکه وضعیت نگران‌کننده‌ای در حوزه دام روستایی وجود دارد.
کشت گیاهان دارویی در کردستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان بر اجرای واحدهای کوچک زیر 300 متر تأکید و عنوان کرد: بر اساس قانون سال 98، تمام طرح‌های دام و طیور در محدوده هادی روستایی هیچ‌گونه مجوزی نمی‌خواهد که با اجرای آن کمک بزرگی به اشتغال روستاها خواهیم کرد.
وی خواستار کشت گیاهان دارویی در کردستان شد و اعلام کرد: 120 هکتار اراضی کردستان زیر کشت زعفران رفته که ضمن اشتغال‌زایی، درآمدزایی ایجاد کرده است.
در حال حاضر کنگر صادراتی 22 کیلوگرم است.
12 درصد اراضی استان آبی است.
نقشبندی با تأکید بر اینکه از دولت انتظار حمایت از اجرای روستابازارها را داریم، یادآور شد: می‌توان با برپایی روستابازارها، انواع محصولات کشاورزی را به فروش رساند.
اگر اشتغال و کشاورزی در روستاها حمایت نشود باید تا 10 سال آینده فاتحه روستاهای کردستان را خواند.
انتهای پیام/481/