خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 26 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فعالیت 69 مدرسه کانکسی و سنگی در کردستان/27 مدرسه نیازمند تخریب است

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 26 تیر 1404 - 11:53
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه 69 مدرسه استان کانکسی و سنگی است، گفت: 27 مدرسه نیز نیازمند تخریب و بازسازی است.
مدرسه،آموزشي،استان،سنندج،مدارس،كردستان،سرانه،فضاي،كانكسي،شهر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کردستان، سیدفواد حسینی شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی راهکارهای توسعه‌ای شهرستان سنندج که با حضور حسین‌زاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: 100 هزار نفر دانش‌آموز در این شهرستان مشغول به تحصیل هستند و سنندج تنها مرکز استانی است که سرانه فضای آموزشی کمتر از میانگین استانی است.
وی با تأکید بر اینکه دولت نگاه‌ ویژه‌ای به ارتقای سرانه فضای آموزشی در سنندج داشته باشد، افزود: سرانه فضای آموزشی در کشور به ازای هر دانش‌آموز 5.5 متر است که در استان کردستان 4.8 درصد و در سنندج 4.5 بوده و یک متر با میانگین کشوری فاصله داریم.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به دستور رئیس‌ جمهور برای توسعه فضاهای آموزشی؛ از تلاش برای حذف مدارس کانکسی و سنگی و تخریب و بازسازی مدارس فرسوده خبر داد و گفت: در کل استان 30 مدرسه و در شهرستان سنندج 6 مدرسه سنگی و مدارس کانکسی نیز به ترتیب 29 مورد و 4 مورد است.
وی با بیان اینکه 21 مدارس سطح استان و 6 مدرسه شهرستان سنندج نیازمند تخریب و بازسازی است، گفت: 69 پروژه مدرسه در کل استان و 13 مدرسه در سطح شهرستان نیمه تمام و در دست اجراست.
وعده جمع‌آوری مدارس کانکسی تا مهر 1404
حسینی تعداد مدارس استان با تراکم دانش‌آموز بالای 35 نفر را 7 مورد با 76 کلاس درس ذکر کرد و بیان داشت: این وضعیت در سنندج نیز 2 مدرسه با 19 کلاس درس است.
با تخصیص اعتبار وعده داده‌ایم که مدارس کانکسی را تا مهرماه پیش‌رو حذف کنیم.
وی اظهار داشت: تا مهر 1404، 29 مدرسه کانکسی سطح استان و 4 مدرسه کانکسی شهرستان سنندج را جمع‌آوری خواهیم کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان خاطر نشان کرد: جمع‌آوری مدارس سنگی متفاوت و نیازمند اعتبار خاص است اما پروژه‌های جدید نیز برای جایگزینی شروع شده و از 10 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم با تخصیص اعتبارات بتوانیم آنها را به اتمام برسانیم.
برای عبور از بحران نیازمند 160 مدرسه هستیم
به گفته وی، با این شرایط برای جبران کمبود سرانه فضای آموزشی و عبور از بحران در سطح استان نیازمند 160 مدرسه با 1045 کلاس درس در مناطق روستایی و 31 مدرسه شهری با 273 کلاس درس هستیم.
برای رسیدن به میانگین کشوری مدارس بیشتری نیاز است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان عنوان کرد: سال گذشته اعتبار تخریب و بازسازی مدارس استان 40 میلیارد تومان بوده که امسال به 200 میلیارد تومان افزایش یافته است، با این وجود باز هم این اعتبارات جوابگوی مطالبات انباشه و به حق دانش‌آموزان و والدین در روستاها در سرانه فضای آموزشی نیست.
وی با اشاره به اینکه 60 درصد اعتبارات تخصیص یافت، یادآور شد: در روستاها اگر همه امکانات هم باشد اما مدارس وجود نداشته باشد، باعث مهاجرت خانواده‌ها به شهرها برای تحصیل فرزندانشان خواهد شد.
حسینی آمار جاماندگان از تحصیل در کردستان را 21 درصد و پایین‌تر از میانگین 23 درصدی کشور ذکر کرد و اذعان داشت: بیشتر افراد جامانده و ترک تحصیل مربوط به دختران شهری و متوسطه دوم است.
بحران آموزشی در نایسر
وی با بیان اینکه وضعیت آموزش و سرانه فضای آموزشی در مناطق منفصل شهری کردستان بسیار بغرنج است، افزود: در نایسر سنندج 17 هزار دانش‌آموز تحصیل می‌کنند که سرانه فضای آموزشی کمتر از یک متر مربع است، این یعنی بحران آموزشی و جایی در کشور سراغ نداریم که به این اندازه سرانه آموزشی کم داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان با اشاره به مهاجرپذیری نواحی منفصل و روستاهای اطراف سنندج، گفت: رشد جمعیت استان 1.8 درصد بوده که در آساوله سنندج 20 درصد است که نیازمند فضای آموزشی متناسب با نیاز است.
تعهد خیرین برای ساخت مدرسه در سال گذشته 120 میلیارد تومان بود که 100 میلیارد تومان آن جذب شد.
حسینی اعلام کرد: امسال بر اساس دستور رئیس‌ جمهور و از محل تعهدات مسئولیت‌های اجتماعی و ارگان‌ها، یک شرکت در کردستان تعهد ساخت 55 مدرسه را کرده و تاکنون تعهدنامه همکاری منعقد شده و زمین برای آغاز عملیات اجرایی معرفی و در حال پیگیری هستیم.
انتهای پیام/481/