خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 26 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحولات اوکراین| شرط آمریکا برای روابط با مسکو پایان درگیری است

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 26 تیر 1404 - 10:53
هشدار درباره تمام شدن صبر ترامپ برای حل مناقشه اوکراین، نامشخص بودن جزییات طرح واشنگتن در زمینه تأمین تسلیحاتی کی یف، رأی گیری پارلمان اوکراین درباره نخست وزیر و وزیر دفاع جدید و جذب مردان بالای 60 سال به ارتش، از جمله رویدادهای مهم جنگ هستند.
اوكراين،روز،وزير،رئيس،پارلمان،روسيه،آمريكا،ايالات،متحده،كشور ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سفارت آمریکا در مسکو اعلام کرد که در ایالات متحده، شرط عادی‌سازی و همچنین گسترش همکاری‌های سیاسی و اقتصادی با روسیه، دستیابی به توافق صلح با اوکراین نامیده شده است.
در نمایندگی دیپلماتیک آمریکا به خبرنگاران روس گفتند: «عادی‌سازی روابط دوجانبه بین روسیه و ایالات متحده تنها پس از برقراری صلح بین مسکو و کی‌یف می‌تواند رخ دهد.
ما تا زمانی که در نتیجه مذاکرات به صلح پایدار در اوکراین دست پیدا نکنیم، در خصوص گسترش همکاری‌های سیاسی و اقتصادی با روسیه صحبتی نخواهیم داشت.»
چنین اظهاراتی پیش از این به طور علنی بیان نشده بود و این مسئله به ویژه در پس زمینه مواضع سختگیرانه دونالد ترامپ در قبال روسیه قابل توجه است.
رئیس جمهور آمریکا با وجود گفتگوهای مرتب با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود، موضع‌گیری خود در قبال مسکو را سخت‌تر کرده و ضمن اشاره به از سرگیری ارسال تسلیحات نظامی برای کی‌یف، تهدید به وضع تعرفه 100 درصدی بر کالاهای فدراسیون روسیه کرده است.
در این رابطه گریگوری کاراسین، رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه تاکید کرده که مسکو آماده است تا با واشنگتن در خصوص از سرگیری کامل فعالیت سفارتخانه‌ها مذاکره کند و دورنمای توسعه روابط با ایالات متحده را روشن می‌بیند.
به گفته این سناتور، طرف روسی امیدوار است که هیچ پیش‌نیازی برای بازگشت روابط دو کشور به سطح دوران جو بایدن وجود نداشته باشد.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دویست و چهلمین (1240) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
وزارت خارجه آمریکا: صبر ترامپ در حل مناقشه اوکراین نامحدود نیست
تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، در حل مناقشه اوکراین بسیار صبور است، ولی این صبر به قیمت از دست دادن منافع این کشور ادامه نخواهد داشت.
او گفت: «روسیه می‌بیند که رئیس جمهور ترامپ فردی صبور است، ولی نه به قیمت از دست دادن دیدگاه خود در خصوص منافع ایالات متحده و تحقق آن.»
بروس تاکید کرد که علیرغم نارضایتی ترامپ از روند تحولات پیرامون حل و فصل اوضاع اوکراین "که به خوبی پیش نمی‌رود"، او همچنان طرفدار دیپلماسی است.
ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد که قصد دارد در صورت عدم پیشرفت در توافق صلح بین روسیه و اوکراین ظرف 50 روز، تعرفه‌های گمرکی 100 درصدی برای کالاهای روسی اعمال کند.
او همچنین تأکید کرد که از مواضع مسکو در قبال اوکراین "بسیار ناراضی" است.
بعد از آن سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اشاره کرد که مسکو قصد دارد اظهارات ترامپ را بررسی کند تا بفهمد پشت سخنان او چه چیزی نهفته است.
جزئیات طرح ترامپ برای تأمین سلاح برای اوکراین مشخص نیست
خبرگزاری "رویترز" به نقل از منابع خود گزارش داده که طرح اعلام شده توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به منظور تأمین سلاح برای اوکراین یک چارچوب کلی است و نه یک طرح تفصیلی.
این آژانس خبری می‌نویسد: «ترامپ فقط یک طرح چارچوبی در این زمینه ارائه کرده و نه یک طرح خاص و جزییات این مسئله هنوز مشخص نشده است.»
یادآوری شده که میزان کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین و زمان تحویل آن به مذاکرات آینده بستگی دارد.
طبق اطلاعات منابع خبری وریترز، موضوع اصلی، تأمین سامانه‌های موشکی ضد هوایی پاتریوت خواهد بود.
به گفته یک مقام که نامش نشده، نامزدهای مناسب برای تأمین پاتریوت مورد نیاز اوکراین، کشورهای آلمان، یونان، هلند و اسپانیا هستند که یا خودشان چندین سامانه موشکی در اختیار دارند یا با تهدیدات "نسبتاً دور" روبرو هستند.
همچنین مشخص شده که تأمین سامانه‌های ضد هوایی ممکن است یک سال طول بکشد.
پیش از آن روز، رویترز گزارش داد که برخی از کشورهای اتحادیه اروپا تنها پس از بیانیه رسمی رهبر آمریکا از مشارکت خود در طرح ترامپ برای تأمین سلاح برای اوکراین از طریق اروپا مطلع شدند.
مشخص شده که این کشورها از قبل درباره جزئیات این طرح مطلع نشده بودند.
ترامپ: موشک‌های پاتریوت از طریق آلمان به اوکراین تحویل داده خواهند شد
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که آلمان در حال حاضر موشک‌هایی برای سامانه موشکی ضدهوایی پاتریوت به اوکراین ارسال می‌کند.
ترامپ در جمع خبرنگاران گفت: "موشک‌های پاتریوت در حال ارسال به اوکراین هستند.
آنها از طریق آلمان منتقل می‎شوند و سپس برای طرف آلمانی جایگزین خواهند شد.
در هر صورت، ایالات متحده هزینه کامل آنها را دریافت خواهد کرد."
علاوه بر این، رئیس جمهور آمریکا یادآور شد که پرداخت‌ها یا از طریق ناتو یا مستقیماً از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام خواهد شد.
یک روز قبل، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان گفته بود که برلین قصد دارد دو سامانه موشکی دفاع هوایی پاتریوت را از ایالات متحده برای اوکراین خریداری کند.
زلنسکی درخواست انتصاب نخست وزیر جدید را به پارلمان اوکراین ارائه داد
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز چهارشنبه از پارلمان اعلای این کشور درخواست کرد تا از معرفی یولیا سویردنکو را به عنوان رئیس دولت اوکراین تأیید کند.
به گفته منابع خبری، درخواست زلنسکی برای انتصاب یولیا سویردنکو (معاون اول نخست وزیر و وزیر اقتصاد،) به عنوان نخست وزیر اوکراین به پارلمان ارائه شده است.
کمیته دولتی صبح روز پنجشنبه این مسئله را بررسی خواهد کرد.
در عین حال، دیوید آراخامیا، رئیس فراکسیون حزب حاکم «خدمتگزار مردم»، اساساً تأیید کرده که زلنسکی رویه انتصاب نخست وزیر جدید را نقض کرده است.
زلنسکی در جلسه فراکسیون پیشنهاد داد که سویردنکو نخست وزیر شود، این در حالی است که طبق قانون اساسی اوکراین، نامزد پست نخست وزیری باید توسط خود نمایندگان پارلمان پیشنهاد می‌شد.
در همین رابطه، نمایندگان پارلمان اوکراین روز چهارشنبه با برکناری دنیس شمیگال، نخست وزیر فعلی موافقت کردند.
موضوع انتصاب وی برای سمت وزارت دفاع اوکراین نیز قرار است در پارلمان این کشور به رأی گذاشته شود.
تصویب لایحه‌ خدمت مردان بالای 60 سال در ارتش در پارلمان اوکراین
پارلمان اعلای اوکراین روز چهارشنبه لایحه‌ای را تصویب کرد که طبق آن به شهروندان مرد بالای 60 سال اجازه می‌دهد تا برای دفاع از کشور در نیروهای مسلح اوکراین خدمت کنند.
306 نماینده از تصویب این لایحه حمایت کردند.»
این قانون به شهروندانی که به حداکثر سن 60 سال رسیده‌اند، ولی از لحاظ سلامت جسمانی هنوز آمادگی خدمت نظامی را دارند، اجازه می‌دهد تا قرارداد خدمت با ارتش امضا کنند.
با این حال، این سند حاوی عبارات مبهمی است، به ویژه اینکه به وضوح بیان نمی‌کند که دقیقاً چه کسی باید تصمیم نهایی در مورد پذیرش نامزدان چنین قراردادی را تأیید کند، که می‌تواند فرصت‌هایی را برای «سوءاستفاده یا تصمیمات گزینشی» ایجاد کند.
این امر مستلزم نتیجه گیری از کمیسیون پزشکی نظامی و رضایت کتبی فرمانده واحد است.
در تاریخ 15 جولای، پارلمان اعلای اوکراین قانون بسیج و حکومت نظامی در این کشور را برای شش ماه دیگر تمدید کرد.
درخواست مجارستان از اتحادیه اروپا برای تحریم سه مقام وزارت دفاع اوکراین
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور از اتحادیه اروپا خواسته است تا سه مقام وزارت دفاع اوکراین را به دلیل مرگ شهروند مجارستانی، جوزف سباستین، در جریان اجبار به خدمت سربازی تحریم کند.
سییارتو در یک پیام ویدیویی گفت: «امروز در بروکسل، ما گنجاندن همه افراد مسئول در خدمت اجباری سربازی در اوکراین، همه کسانی که مسئول مرگ شهروند مجارستانی در این پرونده هستند را در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا آغاز کردیم.»
به گفته وی، سه مقام وزارت دفاع اوکراین در رابطه با "سازماندهی بسیج اجباری" باید مجازات شوند.
سییارتو همچنین دستگیری مردان در خیابان‌های اوکراین و اجبار آنها برای پیوستن به ارتش این کشور که حتی گاهی منجر به مرگ آنها می‌شود را یک واقعیت تلخ شناخته شده خواند.
وزارت امور خارجه مجارستان در تاریخ 10 جولای و پس از مرگ یک تبعه مجارستانی بر اثر جراحات وارده در اثر ضرب و شتم هنگام سربازگیری اجباری، سفیر اوکراین در بوداپست را احضار کرده و اعتراض شدید کشورش به این اقدام را به وی ابلاغ کرد.
انتهای پیام/