اگر جنگ، کودتای آمریکا بود چرا در عملیات فریب آن همراهی کردید؟!
روزنامه اعتماد میگوید تکرار کودتای ۲۸ مرداد شکسست خورد و مردم به اندازهای هوشمندانه عمل کردند که باورکردنی نبود.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه اعتماد تیتر اول خود را به «شکست تکرار ۲۸ مرداد» اختصاص داد و نوشت: نقل قول «تاریخ دوبار تکرار میشود» توسط مارکس در کتاب- هجدهم برومر، لویی بناپارت- و به نقل از هگل بر بلندای تاریخ ثبت شده است.
مارکس در ادامه مینویسد: «او (هگل) فراموش کرد بیفزاید که این تکرار بار اول به صورت تراژدی و بار دوم به صورت کمدی و تمسخر است.» برای بسیاری از ایرانیان شامل تحلیلگران و مورخین و اندیشمندان، کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ یک نقطه عطف تاریخی در کشور است.
کودتایی که دولت ملی محمد مصدق را از اریکه قدرت به زیر کشید و ایران را وارد ۲۵ سال بعدی حکومت پهلوی دوم کرد.
اما شاید موضوع مهمتر از کودتای ۲۸ مرداد، حضوری بود که مردم ۳ روز قبل از کودتا در ۲۵ مردادماه داشتند و کودتا را در هم شکستند.
عدم توجه به مشارکت مردم در ۲۵ مردادماه، عدم تلاش برای پاسخگویی به مطالبات مردم و بستن دریچههای نفوذ در ۲۸ مرداد ۳۲ اما باعث شد کودتاچیان پس از شکست اولیه، تجدید قوا کرده و ۳ روز بعد کار دولت مصدق را یکسره کنند.
اعتماد ضمن مصاحبه با محمدجواد حقشناس نوشت: او با نظیرسازی رخدادهای مرتبط با جنگ ۱۲روزه و دوران پساجنگ با شکست کودتا در ۲۵ مرداد و پیروزی کودتا در ۲۸ مرداد تلاش میکند نظام حکمرانی امروز ایران را متوجه این واقعیت عریان کند که تاریخ معمولاً تکرار میشود و برای جلوگیری از تکرار آن حاکمیت باید مردم را دریابد.
گفتوگوی حقشناس با «اعتماد» از دوران پیشاجنگ و زمینه بروز این جنگ آغاز شد، به بطن جنگ ۱۲روزه رسید و در نهایت هم با تشریح الزامات دوران پساجنگ پایان یافت.
حقشناس گفته است: اسرائیل تصور میکرد با یک حمله برقآسا طی حداکثر ۱۰ روز میتواند به اهدافش برای براندازی جمهوری اسلامی برسد.
اما وقتی جنگ به روزهای ۱۱ و ۱۲ رسید، اسرائیل عملاً از تداوم جنگی پُرهزینه نگران شد و دست به دامن آمریکا شد.
از سوی دیگر امنیت اسرائیل و ادعای شکستناپذیریاش از بین رفت و صهیونیستها هرروز نگاه به آسمان داشتند تا ببینند موشکهای ایرانی کِی از راه میرسند.
اهداف اسرائیل، شامل مواردی چون توقف برنامههای هستهای، از بین بردن ظرفیتهای موشکی و مهمتر از همه براندازی جمهوری اسلامی بود.
اما هیچکدام محقق نشدند.
اساساً دخیل بستن اسرائیل به ترامپ برای حمله به فردو و نطنز و اصفهان نشاندهنده شکست اسرائیل در تقابل با ایران است.
در زمینه موشکی هم ایران پاسخهای قاطعی به طرف مقابل داد و به نوعی بازدارندگی رسید.
مقایسه جنگ شکستخورده آمریکا و اسرائیل علیه ملت ایران با کودتای ۲۸ مرداد و اعلام شکست آن، در حالی است که الیاس حضرتی و فیاض زاهد به عنوان دو تن از مدیران و گردانندگان روزنامه اعتماد (و رئیس و عضو شورای اطلاعرسانی دولت)، یکی دو ماه قبل از جنگ غافلگیرانه اخیر ادعا کرده بودند توافق با آمریکا از مسیر مذاکرات و جذب هزار تا دو هزار میلیارد دلار سرمایه خارجی و بهویژه شراکت با آمریکا در پیش است.
با تیتر اخیر روزنامه اخیر اعتماد در تشبیه جنگ اخیر با کودتای ۲۸ مرداد باید پرسید که گردانندگان روزنامه اعتماد با کدام انگیزه و مأموریت، در عملیات فریبی که مقدمه جنگ و کودتا بود، نقشآفرینی کردند؟!