اقتصاد معدن، محور اصلی برنامههای توسعهای آذربایجانشرقی - تسنیم
استاندار آذربایجان شرقی، گفت: این استان یکی از قطب های معدنی کشور محسوب می شود و تنوع ذخایر معدنی موجود در آن، فرصتی ارزشمند برای توسعه اقتصادی ایجاد کرده است. اقتصاد معدن، محور اصلی برنامه های توسعه ای استان است.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بهرام سرمست، استاندار آذربایجانشرقی در جلسه شورای معادن استان با تأکید بر رویکرد علمی مدیریت استان، اظهار کرد: تصمیمات مربوط به حوزه معدن باید پس از بررسیهای دقیق کارشناسی در کمیتههای فنی، در شورای معادن مطرح و نهایی شوند؛ چراکه معتقدیم تصمیمسازی بدون اتکا به نظرات کارشناسانه، نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
وی افزود: بر همین اساس، در جلسه امروز 72 موضوع مرتبط با معادن استان مطرح شد که درخصوص تمامی آنها تصمیمگیری لازم صورت گرفت.
این موضوع نشان از باور جدی ما به نقش کارشناسان در فرایند مدیریت و حکمرانی دارد.
استاندار آذربایجانشرقی با اشاره به جایگاه برجسته آذربایجانشرقی در نقشه معدنی کشور، خاطرنشان کرد: این استان یکی از قطبهای معدنی کشور محسوب میشود و تنوع ذخایر معدنی موجود در آن، فرصتی ارزشمند برای توسعهٔ اقتصادی ایجاد کرده است.
اقتصاد معدن، محور اصلی برنامههای توسعهای استان است.
سرمست با بیان اینکه توسعه معادن بهویژه در مناطق محروم، عاملی مؤثر در بهبود کیفیت زندگی مردم و تحقق توسعه متوازن است، تصریح کرد: صیانت از منابع ملی و بیتالمال در حوزه معادن، از اولویتهای مدیریت استان است؛ بهویژه در مناطق روستایی که ظرفیتهای مغفولمانده زیادی در این بخش وجود دارد.
وی با تأکید بر لزوم رعایت الزامات زیستمحیطی در فعالیتهای معدنی، گفت: حفظ محیط زیست، اصل انکارناپذیر ما در توسعه معادن است.
از ادارهکل محیط زیست استان انتظار داریم ضمن همکاری با دستگاههای اجرایی، اصل حفاظت را نیز همواره مدنظر قرار دهد.
استاندار آذربایجانشرقی، یکی از مهمترین اولویتهای معدنی استان را تکمیل زنجیره ارزش در حوزه مس دانست و گفت: معدن مس سونگون بهعنوان پروژهای راهبردی در اولویت برنامههای توسعهای ما قرار دارد و توسعه صنایع پاییندستی و زنجیره کامل فرآوری آن، در دستور کار مدیریت استان است.
سرمست، با اشاره به ضرورت مقابله با حفاریهای غیرمجاز معدنی، اظهار کرد: چنین فعالیتهایی، مصداق غارت بیتالمال هستند.
با پیگیریهای انجامشده و دستور مستقیم رئیسجمهور، خوشبختانه این پدیده تا حد زیادی کنترل و ساماندهی شده است.
وی، از ارائه طرحی مهم به رئیسجمهور خبر داد و گفت: پیشنهاد تشکیل شرکت ملی طلای ایران با محوریت آذربایجانشرقی به رئیسجمهور ارائه شده است.
هدف از این طرح، مدیریت متمرکز معادن طلای استان و بهرهبرداری اصولی از این ثروت خدادادی است.
استاندار آذربایجانشرقی تأکید کرد: تشکیل این شرکت میتواند زمینهساز جهشی بزرگ در اقتصاد معدنی استان باشد و با ساماندهی ذخایر طلا، نقشآفرینی آذربایجانشرقی در اقتصاد ملی را بیش از پیش تقویت کند.
انتهای پیام/