حمایت همهجانبه از سرمایهگذاران گردشگری در اردبیل - تسنیم
مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، گفت: مرمت از آثار تاریخی و حفاظت از این آثار در اولویت برنامه ریزی های استان اردبیل قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جلیل جباری عصر امروز در مراسم معارفه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اظهار کرد: حمایت از سرمایهگذاران با ارائه تسهیلات بانکی و کمکهای فنی، اعتباری جز هدفگذاریها و برنامههای اصلی در استان اردبیل است.
وی افزود: در سالی که مزین به سرمایهگذاری برای تولید است، در صنعت گردشگری نیز میتوانیم از ظرفیتهای موجود استفاده کرده و با همراهی سرمایهگذاران بخش خصوصی به توسعه زیرساختها به ویژه ساخت هتل، مراکز اقامتی، پذیرایی و مجموعههای جذاب گردشگری اقدام کنیم.
مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تصریح کرد: در استان اردبیل آثار و ابنیههای تاریخی و باستانی بیشماری وجود دارد که سعی خواهیم کرد حفاظت حداکثری را از این آثار انجام دهیم و در کنار آن مرمت این بناهای تاریخی نیز جز برنامهریزیها و رویکردهای اصلی تعیین شده است.
جباری با بیان اینکه ظرفیت استان اردبیل در هر سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری غنی و بینظیر است، خاطرنشان کرد: به شکل منسجم به هر سه حوزه توجه خواهیم کرد تا از این ظرفیتها به نفع رونق اقتصادی و ارزش افزوده بیشتر استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: در این استان ظرفیتهای خوب گردشگری طبیعی، تاریخی، فرهنگی، ورزشی، کشاورزی و...
فراهم است و انتظار میرود با برنامهریزی و تمرکز در حوزههایی که نیاز به توجه جدیتر است، بتوانیم راهکارهای مناسبی را انجام دهیم.
مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل به دوران مدیریت خود به عنوان اولین و آخرین مدیر صنایع دستی در دهه 70 و 80 اشاره کرد و گفت: عمده ساختمانهای اداری میراث فرهنگی در این مقطع احداث شده ولی متأسفانه در سالهای اخیر برخی از این ساختمانها به دلایلی به سایر ارگانها واگذار شده است.
جباری بیان کرد: تلاش خواهیم کرد تا با بازگرداندن این ساختمانها به مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در خدمت فعالان این حوزه باشیم تا ایجاد فرصت اشتغال در حوزههای مختلف را با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود انجام دهیم.
وی در ادامه یادآور شد: در کنار تملک ساختمانهای متعدد میراث فرهنگی، در سطح استان به نیروهای تخصصی و کارآمد توجهی جدی خواهیم کرد چرا که معتقدیم اشتغال و کارآفرینی در صنعت گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی به عنصر همگرایی و انسجام بیشتر کمک خواهد کرد.
مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نقش این مجموعه را در انسجام بخشی و احیای هویت ملی یادآور شد و اظهار کرد: در دوره صفویه به عنوان دوره طلایی تحولات اردبیل ضرورت دارد با مرجعیت علمی به احیای این جایگاه اصیل همت کنیم و به راحتی میتوانیم با راهاندازی مجموعهها و بناهای تاریخی به شکل نوین از این ظرفیت بهره بگیریم.
جباری ضرورت حل مشکلات کارکنان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را با پرداختیهای بسیار اندک و ضعیف یادآور شد و تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد تا در سریعترین زمان با همکاری وزارت میراث فرهنگی برخی پرداختیهای همکاران را که معوق مانده در روزهای آینده انجام دهیم.
وی حفاظت و احیای بناهای تاریخی به ویژه حمامها و کاروانسراها را در شهرهای مختلف استان اردبیل به عنوان یک ضرورت یادآور شد و گفت: با جذب سرمایهگذاران منطقهای و محلی نیز میتوانیم در این مجموعهها شرایط خوبی را با هدف پذیرایی از میهمانان و مسافران و مراکز اقامتی و پذیرایی راهاندازی کنیم.
مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل حل مشکل کمبود نیروی انسانی و جذب اعتبارات را به صورت ملی و استانی یادآور شد و افزود: از محل تبصره 18 تسهیلات ارزان قیمت در خدمت فعالان این حوزه قرار میگیرد هر چند که به نسبت گذشته پرداختی تسهیلات ارزان قیمت به حداقل رسیده است.
جباری در ادامه خاطرنشان کرد: در حمایت از سرمایهگذاران میتوانیم در کنار پرداخت منابع از محل اعتبارات فنی، از محل منابع فنی، اعتباری فرصتی را در جذب سرمایهگذاریهای بخش خصوصی فراهم کنیم که نمونه آن راهاندازی موزه جنگ چالدران در آذربایجان غربی بود که به سرانجام رساندیم.
وی اضافه کرد: توسعه صنعت گردشگری و زنجیرههای مؤثر در این بخش نیازمند شبکه جادهای مناسب همراه با توجه به بازاریابی با استفاده از ظرفیت رسانهها است که در این بخش میتوانیم از حمایتها و همراهی سایر نهادها نیز بهره بگیریم.
انتهای پیام/131/.