حضرت زینب؛ بانویی مسأله شناس و دارای قدرت مدیریت بحران
استاد حوزه و دانشگاه گفت: حضرت زینب(س)، بانویی مسأله شناس و زمان شناس و اهل عمل و آگاه به زمانه و دارای قدرت مدیریت بحران و قدرت تشخیص و بصیرت است.

به گزارش گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، دکتر معصومه ظهیری، استاد حوزه علمیه خواهران، در نشست «زینب کبری(س)؛ اُسوه بانوان در جهاد تبیین» که در خبرگزاری حوزه برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدای اسلام و انقلاب و دفاع مقدس و جنگ 12 روزه و همچنین شهدای گوهرشاد اظهار داشت: در این روز جمعی از متحصنین حجاب در مسجد گوهرشاد توسط پهلوی اول به مقام شهادت رسیدند و به این مناسبت، روز حجاب عفاف نام گذاری شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: موضوع عفاف و حجاب و تبیین ارزشها در سه مسأله زیست عفیفانه و پوشش و پرهیز از جلوهگری اهمیت زیادی در سلامت جامعه دینی دارد و در این باره آیات و روایات بیشماری داریم که باید مورد توجه جامعه و بانوان قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: وقتی قرآن کریم و مبانی دینی از عدم خودنمایی زنان و پرهیز از لحن تحریکآمیز و نوع و حد پوشش و عدم اختلاط سخن میگوید، جامعه انسانی سالمی را برای پیشرفت ترسیم میکند.
ظهیری عنوان کرد: عفاف و پاکدامنی و حیا، فطری است و همه نسبت به آن رغبت دارند و در طول تاریخ قبل از اسلام نیز در هویت ایرانی، زیست عفیفانه وجود داشته و در آثار به جامانده از تخت جمشید، نوع پوشش زنان و مرزبندی میان زنان و مردان به خوبی به تصویر کشیده شده است.
وی در ادامه پیرامون ضرورت توجه به ظواهر دین نیز بیان کرد: عفاف اگر چه اهمیت دارد؛ اما پرداختن به ظاهر امر یعنی پوشش و حجاب نیز دارای اهمیت است، باید مراقب باشیم که دشمن با نفوذ به ارزشهای ما به ظاهر و باطن دین و فرهنگ ما لطمه نزند.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: توجه به نشانههای ظاهر دین اسلام و تشیع نیز مهم است؛ در روایتی از امام حسن عسکری(ع)، نشانههای شیعه در 5 عنوان ذکر شده و این نشان میدهد که ظواهر و فرهنگ و زیست نیز باید مسلمان بودن و شیعه بودن ما را مشخص سازد.
وی اظهار داشت: فرهنگ تهاجمی و شبیخون دشمن نتوانست دلهای بسیاری از مردم ایران را تحت تأثیر قرار دهد و وحدت و انسجامی که بعد از حمله دشمن شاهد هستیم، بسیار با ارزش است و نشان داد دشمن نتوانست افکار ملت ایران را تحت تأثیر قرار دهد، هر چند گرایشهای ظاهری و ذائقه ما را تغییر داده که بخشی به واسطه تبلیغات منفی و برخی به دلیل عملکرد ضعیف فرهنگی ماست.
ظهیری در ادامه گفت: ذائقهها وقتی تغییر میکند برگرداندن به اصالت، کار سختی است، از این رو پیشگیری بهتر از درمان است و باید به اصل پیشگیری در برنامهها به وسیله آموزش و فرهنگسازی توجه داشته باشیم، بهخصوص از سنین پایین باید به ذائقهسازی صحیح نسل امروز بپردازیم و آثار و برکات آموزههای دینی را برای جلوگیری از تهاجم فرهنگی تبیین کنیم.
وی افزود: ما برای نسل امروز نتوانستهایم هویت ملی و اسلامی و هویت اصیل انسانی را به خوبی القا کنیم، رهبر انقلاب بارها نسبت به تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی هشدار دادند و با غفلتی که نسبت به این منویات داشتیم، همه دشمن یک صدا شدند و با ارزشهای ما به مبارزه پرداختند.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: البته زحمات زیادی از سوی متولیان فرهنگی و حوزههای علمیه و مبلغین در مقابله با هجمههای فرهنگی صورت گرفته، ولی چون ابزارهای ما در این جنگ فرهنگی ضعیف بوده نتیجه مطلوبی به دست نیامده است.
وی عنوان کرد: باید از امکانات نوین و دیجیتال برای مقابله با تهاجم فرهنگی استفاده کنیم تا از این پس گرایی فرهنگی که به آن دچار شدیم، رهایی یابیم، در این راستا برنامههای دیداری و شنیداری خوبی متناسب با نسل امروز باید تولید شود.
ظهیری تصریح کرد: برخی تولیدات رسانهای در جهت فرهنگسازی بسیار مطلوب بوده؛ اما باید به سراغ برنامههایی برویم که بتواند همه را جذب کند و حیطه گستردهای نسبت به جذب مخاطبان در میان اقشار مختلف داشته باشد؛ در واقع باید ببینیم کسی که این سبک برنامهسازی را نمیپسندد برای او چه کاری انجام دادهایم.
وی خاطرنشان کرد: تبلیغ با شیوههای نوین یکی از ابزارهای مهم فرهنگی است و در این باره منویات ارزشمندی از سوی رهبر انقلاب وجود دارد؛ یکی از شخصیتهای بزرگی که در تبلیغ دین و روشنگری سهم مهمی داشت، حضرت زینب(س) به خصوص پس از واقعه کربلاست.
این کارشناس رسانه اظهار داشت: حضرت زینب(س) مصداق شخصیتی بزرگ در عمل کردن به آیه قرآن «الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ، همان کسانى که ایمان آوردهاند و دلهایشان به یاد خدا آرام میگیرد، آگاه باشید که یاد خدا آرام بخش دل هاست.» است.
وی ادامه داد: ایشان در جریان سختیها و دشواریهای کربلا، ایمانش را حفظ کرد و با اینکه مصیبتهای زیادی دید از پا در نیامد؛ ایشان مصداق بارز انسانی با ایمانی است که روح بلند ایشان او را از سجاده ذکر در نیمه شب باز نداشت.
ظهیری بیان کرد: حضرت زینب(س)، بانویی مسألهشناس و زمان شناس و اهل عمل و آگاه به زمانه و دارای قدرت مدیریت بحران و قدرت تشخیص و بصیرت است؛ ایشان در جنگ روایتی که وجود داشت، روایت صحیح را به مردم منتقل کرد.
وی با اشاره به شیوه و سبک زندگی حضرت زینب(س) عنوان کرد: ایشان، مظهر مدیریت بحران است و چه در دوران امام علی(ع) که جامعه دینی با فراز و فرود زیادی همراه بود و چه در دوران امام حسن مجتبی(ع) و جریان مسمومیت ایشان، توانست با صبوری، بحرانها را مدیریت کند و در خط ولایت حرکت کند.
حضرت زینب(س) در اوج اسارت، توانست پایههای حکومت دشمن را به لرزه بیندازد
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: ایشان مورد اعتماد و امین حجت خدا بود و با اینکه اختلاف سنی زیادی با امام حسین(ع) ندارد، در آن سن و سال به مدیریت بحران میپردازد و در صحنه حضور دارد، وی مادری به تمام معنا تربیتکننده فرزند و خواهری دلسوز است و به خوبی میتواند جریان را هدایت کند و در اوج اسارت، توانست پایههای حکومت دشمن را به لرزه بیندازد.
وی خاطرنشان کرد: حضرت زینب(س) در اوج خفقان به روایت صحیح پرداخت، همانگونه که حضرت سجاد(ع) در دوران خفقان با دعا به رسالت خود در روایتگری پرداخت تا مردم حقیقت را بدانند.
ظهیری اظهار داشت: در شرایطی که دشمن تلاش میکرد، واقعه کربلا را سرکوب خوارج بنامد و شهیدان و اسیران را خوارج بخواند حضرت زینب(س) در کوفه ابتدا خود را معرفی کرد و شیوه مخاطب قرار دادن افراد و شجاعت و تبلیغاش برگرفته از سیره ائمه اطهار و رسول خداست.
وی گفت: در شجاعت حضرت زینب(س) همین بس که گفت چیزی جز زیبایی ندیدهام وقتی که دشمن شروع به ملامت کرد و مگر نه اینکه آن بلاها و سرها بر سر نیزه و از دست دادن عزیزان همه صفحاتی تلخ بر دل تاریخ بود اما اینکه گفت جز زیبایی ندیدهام پاسخی به ملامت دشمن به شمار میرفت.
این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: سخنان شجاعانه حضرت زینب(س) در مجلس جشن یزید به گونهای ورق را برمیگرداند که یزید مجبور میشود دیگری را مقصر جلوه کند و این گونه بود که در جنگ روایتها حضرت زینب(س) روایتها را برگرداند و دشمن اجازه داد کجاوهها را سیاه پوش کنند و حقیقت برای مردم بیان شد.
وی در ادامه تصریح کرد: پیوند بین غدیر و عاشورا مهمترین میثاقی است که مسلمانان و شیعیان را نگاه داشته است؛ همانطور که دیدیم دشمن نزدیک عید غدیر به کشور ما حمله و در محرم دلها را نزدیک میکند تا راه زینب(س) را ادامه دهیم؛ امروز هم صدای بلند آوازه فرماندهان شهید در ایران مقتدر با انسجام ملی و اخوت غدیر شکل گرفت و استقامت ما در محرم استمرار مییابد و از این باب شاکر هستیم.
ظهیری بیان کرد: هر چند همه ما داغدار عزیزان و کودکان و مادران و مردم بیگناه در جنگ 12 روزه هستیم همین خونها ریشه ظلم را از بین میبرد و از جامعه جهل زدایی میکند و شهیدان با خون خود راه روشنی را نمایان کردند؛ ما اهل استقامت و مقاومت و دفاع از مظلومان هستیم.
وی عنوان کرد: دشمن در صدد است با شبهه نیز روحیه استقامت را از بین ببرد و از این رو به دروغ میگوید که دشمنی ایران با صهیونیسم از سال 57 شروع شد، در حالی که پیشینه طولانی دارد و دشمن در جنگ روایتها، حقیقت را تقطیع و تحریف میکند.
انتهای پیام/