هزینه تسلیم!
امروز عده ای پس از یک قرن از تجربه اشغال ایران توسط متفقین، تجربه جنگ تحمیلی و تحریم های مستکبرین، هنوز با حقیقت تجاوزگر غرب بیگانه هستند و اصرار دارند نسخه استعماری تسلیم را بزک کنند.

خبرگزاری تسنیم در یاسوج ـ
ایران در دوران محمدرضا شاه به متحد استراتژیک، همپیمان نظامی و بازیگر فعال غرب، بهویژه آمریکا، در خاورمیانه تبدیل شد و این شراکت با اطاعت محض از آمریکا همراه بود، بهطوریکه ایران در هیچ موضوعی "نه" نمیگفت و جمله معروف جیمی کارتر "ایران لنگرگاه ثبات خاورمیانه است"، در ضیافت شام شاه در تهران، نمایانگر این جایگاه بود.
تأمین منافع آمریکا در منطقه وظیفهای بود که شاه تا آخرین لحظه سلطنت به آن پایبند بود و در اوایل دهه 1350 شمسی با افزایش بیسابقه قیمت نفت، دلارهای نفتی به ایران سرازیر شد و فروش روزانه حدود 6 میلیون بشکه نفت با قیمت بالا، درآمد یک میلیارد دلاری اواخر دهه 40 را در سال 1355 به بیش از 20 میلیارد دلار رساند.
اما محمدرضا شاه بیش از 68 درصد این درآمد را صرف امور نظامی و خرید تسلیحات کرد، او رویای ساخت بمب اتم را در سر داشت و ایران را به یکی از بزرگترین واردکنندگان تسلیحات نظامی در جهان تبدیل کرد، این در حالی بود که بیش از 60 درصد جمعیت ساکن روستاها از ابتداییترین امکانات زندگی محروم بودند و مشکلات اقتصادی، نرخ بالای بیسوادی (60 درصد) و زیرساختهای ناتوان در حوزه درمان از جمله دردهای جامعه ایران بود.
اما چرا خرید تسلیحات نظامی در چنین شرایطی اولویت اول بود؟
و راز این درصد بالای بودجه نظامی چه بود؟
آیا ایران متحد نظامی و دوست شماره یک آمریکا در منطقه از سوی این ابرقدرت تهدید میشد؟
ریشه روانی و تاریخی این ترس و احتیاط محمدرضا شاه کجا بود؟.
شاه تاریخ معاصر را لمس کرده بود و او میدانست تبعیت محض پدرش از آمریکا، انگلیس و شوروی مانع اشغال ایران در جنگ جهانی دوم نشد و او در جوانی مذلت و سرشکستگی پدرش و لگدمال شدن ارتش و کشور را به چشم دیده بود.
حکایت اشغال و قحطی مصنوعی انگلیس در جنگ جهانی اول را شنیده بود، شوروی و بریتانیا هرچه میخواستند در ایران انجام میدادند و از این کشورِ تسلیمشده، پل پیروزی برای خود ساختند.
روزولت، استالین و چرچیل در کنفرانس تهران، شاه جدید را که خود بر مسند قدرت نشانده بودند، به حضور نپذیرفتند.
محمدرضا شاه تلخترین روزهای تاریخ معاصر ایران و بزرگترین شکست و تحقیر ملی را هرگز فراموش نکرد و متاسفانه عدهای امروز معتقدند تنها راه نجات ایران، تسلیم شدن به آمریکاست؛ راهی که لیبی، سوریه، عراق و افغانستان در عرصه نظامی و بسیاری از کشورها در عرصه سیاسی و اقتصادی تجربه کردهاند.
محمدرضا شاه در پاسخ به اوریانا فالاچی، خبرنگار ایتالیایی درباره علت خرید تسلیحات گفت: ایران کشور بزرگ و جذابی است و در تاریخ همیشه دشمنان زیاد و قدرتمندی داشته که چشم طمع به آن داشتهاند؛ پس همیشه باید آماده نبرد و دفاع از خود باشد.
امروز عدهای پس از یک قرن از تجربه اشغال ایران توسط متفقین، تجربه جنگ تحمیلی و تحریمهای مستکبرین، هنوز با حقیقت تجاوزگر غرب بیگانه هستند و اصرار دارند نسخه استعماری تسلیم را بزک کنند؛ تسلیمی که کمترین هزینهاش تجزیه ایران است، بودجه نظامی 8 میلیارد دلاری ایران، یکسوم بودجه نظامی امارات است، جنگ 12 روزه ناتو علیه ایران، عیار اقتدار نیروهای مسلح ما را نشان داد.
حکومت پهلوی به لطف الهی، با شعار "الله اکبر" فرو ریخت و به قلب تپنده آزادیخواهان عالم تبدیل شد و بدون شک نبردهای آینده، نبرد ارادههاست.
ارادههای محکم و متوکل به خدا و متوسل به اهل بیت (ع)، با وحدت ملی و همدلی حول ایران، میتواند چهره منطقه را دگرگون کند.
یاداشت از: آرمان بیگلری، فعال سیاسی و فرهنگی
انتهای پیام/