خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ظرفیت‌های نادیده‌ای که سرنوشت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد را تغییر می‌دهد - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 16:13
کهگیلویه و بویراحمد با وجود دارا بودن پتانسیل های بی نظیر هنوز نتوانسته است جایگاه واقعی خود را در حوزه گردشگری پیدا کند.
گردشگري،درصد،كشور،استان،كهگيلويه،بويراحمد،صنعت،حوزه،تاكيد،تو ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، کهگیلویه و بویراحمد با وجود دارا بودن پتانسیل‌های بی‌نظیر هنوز نتوانسته است جایگاه واقعی خود را در حوزه گردشگری پیدا کند و در واقع مشکلات ساختاری و جغرافیایی، آینده این صنعت را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.
یداله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در دیداری با محسنی بندپی معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به تشریح ظرفیت‌های منحصر به فرد استان پرداخت و اظهار کرد: با رفع چالش‌های حوزه گردشگری، جایگاه واقعی اقتصاد استان تقویت می‌شود
وی تاکید کرد که هر چند این منطقه تنها حدود یک درصد از وسعت و جمعیت کشور را دارد، اما در حوزه‌هایی مانند نفت، گاز، جنگل، کشاورزی و گردشگری، پتانسیل‌های عظیمی دارد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان 25 درصد تولید نفت خام کشور را دارد و دومین تولیدکننده گاز است.
56 درصد مساحت آن جنگل است، که سرانه آن به‌ازای هر نفر، شش برابر متوسط جهانی است.
رحمانی همچنین از رتبه سوم کشور در تولید ماهی و دارا بودن 39 درصد از گیاهان دارویی کشور خبر داد و افزود: دارا بودن 10 درصد از آب‌های روان کشور و داشتن 300 اثر طبیعی و بیش از 2 هزار اثر تاریخی که 778 اثر آن ثبت ملی شده، از ظرفیت‌های بی‌نظیر استان است و بلادشاپور تنها اثر ثبت جهانی استان، به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم محسوب می‌شود.
وی پیامدهای زیرساختی و جغرافیایی را از مهم‌ترین چالش‌های توسعه حوزه گردشگری عنوان کرد و ادامه داد: شیب بالای 15 درصد و محدودیت‌های ضوابط استقرار صنایع در مناطق جنگلی، از جمله موانع جدی هستند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد که نبود آزادراه و خط ریلی، از دیگر مشکلات است، هرچند پیگیری‌هایی برای اتصال با شبکه ریلی کشور انجام می‌شود، اما نیازمند حمایت ملی است و واقعیت امر بخش حمل‌ونقل هوایی با محدودیت‌ها روبرو بوده و 50 پروژه گردشگری نیمه‌تمام داریم که متوقف شده‌اند، چون امکان دریافت تسهیلات جدید وجود ندارد.
رحمانی همچنین خواستار تأمین اعتبار جهت تکمیل موزه میراث فرهنگی شد و بیان کرد که این پروژه در حال حاضر 90 درصد پیشرفت دارد و نیازمند 40 میلیارد تومان است وپیش‌تر بیش از 8 هزار و 900 قطعه شی تاریخی در شرایط نامناسب نگهداری می‌شوند که ضرورت ساماندهی آن‌ها احساس می‌شود.
در ادامه، معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ضمن تمجید از تنوع طبیعی استان، تاکید کرد: این منطقه با جنگل‌های انبوه، رودخانه‌های خروشان، چشم‌اندازهای کوهستانی و زندگی عشایری، یکی از غنی‌ترین مناطق کشور در حوزه طبیعت‌گردی استو اما باید توجه داشت که چندین سال از ظرفیت‌های این صنعت غفلت شده است.
وی با تاکید بر اینکه صنعت گردشگری نقش کلیدی در توسعه منطقه‌ای، اشتغال‌زایی و اقتصاد مقاومتی ایفا می‌کند و باید به آن نگاه ویژه داشت، یادآورشد: برای توسعه این صنعت، برنامه‌هایی در وزارتخانه تدوین شده که شامل ارتقای جایگاه گردشگری، فعال‌سازی دیپلماسی گردشگری و جذب سرمایه‌گذاری است.
محسنی بندپی همچنین خبر داد که بخش قابل توجهی از منابع مالی برای پروژه‌های گردشگری از جمله صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی جذب شده است و در کنار این، باید پروژه‌هایی با پیشرفت فیزیکی بیش از 70 درصد در اولویت قرار گیرند تا از هدررفت منابع جلوگیری شود که برای نمونه هتل‌های سه ستاره و بالاتر می‌توانند هدف مهم این استراتژی باشند.
محسنی بندپی پیشنهاد داد: برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی سرمایه‌گذاری در تهران و یاسوج، فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد استو این رویدادها با حضور آژانس‌های مسافرتی و رسانه‌ها، می‌تواند نقش مهمی در جذب گردشگران داخلی و خارجی ایفا کند.
انتهای پیام /