خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جوشش فرهنگی ملت ایران در آزمون 12 روزه مقاومت

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 15:13
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: شاعران، هنرمندان، خوشنویسان و فعالان عرصه هنر و فرهنگ ایران، زمانی که دیدند دشمن در اقدامی گستاخانه دست به تعرض زده، بی درنگ وارد میدان شدند.
ايران،ملت،فرهنگي،منادي،اعتقادي،خوزستان،هنر،فرهنگ،شاعران،اجتم ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مجید منادی در برنامه زنده گفت‌وگوی ویژه برنامه صدا و سیمای خوزستان اظهار کرد: ملت ایران بی‌نیاز از معرفی است، ملتی با فرهنگ غنی، با اصالت ریشه‌دار در تاریخ، ادب، هنر و شعر.
آن‌ چنان که گفته‌اند: هنر نزد ایرانیان است و بس.
این حقیقت در همه ابعاد زندگی ایرانیان آشکار است.
این استاد دانشگاه و دبیر سابق شورای اطلاع رسانی خوزستان گفت: زمانی‌که اتفاقی ویژه، حادثه‌ای مهم یا آزمونی پیش می‌آیدچه در سطح ملی و چه در حوزه اعتقادی،فرهنگ مردم به شکلی پرشور‌تر و برجسته‌تر خود را نشان می‌دهد.
آنچه همیشه برجسته بوده، در چنین مواقعی درخشان‌تر نمود پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه حادثه‌ای که در 12 روز مقاومت سلحشورانه ملت ایران رقم خورد، دقیقاً در فاصله‌ٔ میان عید غدیر خم تا ماه محرم رخ داد گفت: دوره‌ای که از نظر فرهنگی و اعتقادی، از پویاترین ایام سال است.
این همزمانی باعث شد شور و جوشش فرهنگی و دینی در اوج خود باشد.
وی افزود: شاعران، هنرمندان، خوشنویسان و فعالان عرصه هنر و فرهنگ ایران، زمانی‌که دیدند دشمن در اقدامی گستاخانه دست به تعرض زده، بی‌درنگ وارد میدان شدند.
ملت ایران خواهان جنگ نیست، اما اگر نیاز باشد، هم در عرصه نظامی و هم فرهنگی، مقاومت را خوب می‌شناسد و توان ایستادگی دارد.
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت:ما شاهد بودیم که هنرمندان و شاعران ایرانی آرام‌آرام اشعاری سرودند که حماسه امروز را به تاریخ و اعتقادات پیوند می‌داد.
مفاهیم دینی، دفاع از وطن، مردم و ارزش‌های اعتقادی در شعر و هنر ایرانی تجلی یافت و مقاومتی هنرمندانه را رقم زد.
شعارهایی نظیر ایران حسین تا ابد پیروز است نمونه‌ای از این جوشش فرهنگی است که نگاه اعتقادی را با عشق به وطن درهم آمیخته است.
منادی با اشاره به اینکه همان‌طور که آن نوحه‌خوانی زیبا در شب عاشورا با سفارش مستقیم حضرت آقا، به‌عنوان رهبر دینی و سیاسی، صورت گرفت،گفت: بسیاری از شاعران در این شرایط سخت، اشعارشان را با الهام و مسئولیت اجتماعی و اعتقادی سرودند،گاه از روی جوشش درونی، گاه به‌منظور تلنگر به جامعه و جلب توجه به اهمیت موضوع است.
وی ادامه داد: در چنین زمانی، نیاز به فراخوان نبود؛ چرا که اهمیت مسئله برای همه روشن بود.
به‌ویژه برای ملت ایران که در این زمینه‌ها همیشه پیشگام بوده‌اند.
حضور هنرمندان، شاعران، و فعالان فرهنگی به‌صورت خودجوش نشان‌دهنده عظمت و شعور فرهنگی این ملت است.
وی با بیان اینکه ملت ما ویژگی‌های برجسته‌ای دارد که در بزنگاه‌ها خود را با شکوه بیشتری نشان می‌دهد گفت: اتحاد، علاقه، همبستگی، وطن‌دوستی، هنر، و عشق به ارزش‌های اسلامی و اهل بیت از جمله این موارد است.
این صفات در مواقع حساس با فورانی از احساس و عمل تجلی پیدا می‌کنند و بیش از پیش نمایان می‌شوند.
منادی با بیان اینکه اتحاد، یکی از ارزش‌های درخشان در بین مردم است که مصادیق زیبایی از آن را نیز دیده‌ایم گفت: از پزشکانی که در مناطق آسیب‌دیده خدمت می‌کردند، تا روان‌شناسانی که با فراخوان عمومی حتی تلفنی به مردم یاری رساندند، همه نقش ایفا کردند.
اینجا بود که هر فرد از خود می‌پرسید: من با شغلم، جایگاهم، توانم، چه کمکی می‌توانم به مردم و کشورم بکنم؟
رسانه‌نگار، هنرمند، فروشنده، روان‌شناس، پزشک، هرکس در جایگاه خود پای کار آمد.
این یعنی ارزش؛ یعنی سرمایه اجتماعی و ملی که باید حفظ شود.
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: پیش از هر چیز، باید این موضوعات را بیان کنیم.
باید صحبت کرد، نشان داد، گفت که چنین سرمایه‌هایی داریم تا مبادا کسی گمان کند اختلاف سلیقه‌های سیاسی، فرهنگی، قومی یا استانی، مانع همدلی و وحدت مردم ایران است.
این را باید بیان کرد تا روشن شود.
منادی اظهار داشت: درس دیگر این روزها آن است که دشمن برای ضربه زدن به ایران قوی، تفاوتی بین ورزشکار، استاد دانشگاه یا دانشمند قائل نیست.
هدفش آسیب به قدرت و عزت ایران است.
همان‌طور که حضرت آقا فرموده‌اند، دشمنان ایران دلایل متعددی دارند که نمی‌توانند ایران قوی را بپذیرند و تحمل کنند.
بنابراین ما نیز باید هوشیار باشیم، این ارزش‌ها را بازگو کنیم، از آن‌ها مراقبت کنیم، و در واکنش‌های اجتماعی، رسانه‌ای، سیاسی و اقتصادی خود، مسئولانه‌تر رفتار کنیم.
مدیر خبرگزاری تسنیم در خوزستان ادامه داد:آن‌که در جایگاه رسانه‌ای است، نباید اختلافات جزئی را بزرگ جلوه دهد که آسیب‌زا خواهد بود.
باید این سرمایه ملی را پاس بداریم، تقویت کنیم و به بهترین شکل از آن محافظت کنیم.
وی افزود: اکنون در موقعیتی خاص از نظر زمانی، جغرافیایی، سیاسی، اجتماعی و بین‌المللی قرار داریم.
این را نمی‌توان انکار کرد.
بحث‌های علمی‌اش نیز در جای خود باید صورت گیرد و اساتید دانشگاه در این زمینه سخن دارند.
وقتی می‌گویند ایران در "قلب زمین" یا "هارتلند" قرار دارد، اشاره به جایگاه ژئوپولیتیک و راهبردی آن است.
ما باید اهمیت این موقعیت را درک کنیم، و علت دشمنی مستکبران را بشناسیم آنان که روزی با استعمار نفت و منابع، به دنبال بهره‌برداری از ایران بودند، امروز با شیوه‌ها و ادبیاتی دیگر همان مسیر را دنبال می‌کنند.
منادی با اشاره به اینکه ایران از درون، قدرتی خدادادی داردگفت: چه از نظر جغرافیایی و چه از نظر مردمی.
این قدرت باید حفظ شود، پاس داشته شود و با آگاهی نسبت به آن رفتار کنیم.
منادی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی شعارهایی که دشمنان سر می‌دهند، امید واهی به این موضوع است که شاید بتوانند گروهی، چه اندک و چه بیشتر، از افراد ناآگاه را فریب دهندگفت:آن‌ها تلاش می‌کنند نظام محاسبات ذهنی مردم را دچار اختلال کنند تا شاید فردی در دفاع از نظام، کشور، و ارزش‌هایش سست شود، سکون اختیار کند، یا حتی خدای نکرده در مسیر خلاف آن حرکت کند.
این امید دشمن هرچند بارها ناکام مانده، اما همچنان با جدیت دنبال می‌شود، و گاهی هم در موارد معدود، تأثیر محدودی می‌گذارد.
وی افزود: در طول این روزهای پر التهابده، دوازده روز گذشته ملت ایران بیش از هزار شهید تقدیم کرده‌ است.
بخش قابل توجهی از این شهدا کودکان بودند، و این مسئله تأثیر عمیقی بر مردم گذاشت.
خانواده‌ها، دوستان و شهروندان در خیابان‌ها، با دیدن صحنه‌هایی که از طریق فیلم‌های امنیتی منتشر شدمانند انفجارها، مرگ‌ها و فجایعی که در برخی مناطق رخ دادبه‌شدت متأثر شدند.
رژیم صهیونیستی در این جنایت‌ها تفاوتی میان افراد قائل نشد؛ این مهم‌ترین نکته‌ای است که باید بر آن تأکید کرد.
انتهای پیام/