بیماریهای ویروسی فصلی در تابستان و ضرورت رعایت بهداشت فردی - تسنیم
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان قم، با اشاره به افزایش بیماری های ویروسی گوارشی و تنفسی در فصل تابستان و شرایط خاص اقلیمی و جمعیتی استان، بر لزوم رعایت اصول بهداشتی و خودمراقبتی تأکید کرد.

ناصر شوشتریزاده در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به ویژگیهای اقلیمی استان قم و پذیرش زائران و مسافران در ایام گرم سال اظهار داشت: هر ساله با آغاز فصل تابستان و در پی گرمای هوا و زائرپذیر بودن استان، با افزایش موارد ابتلا به برخی بیماریهای ویروسی مواجه میشویم که عمدتاً دستگاه گوارش و در برخی موارد سیستم تنفسی را درگیر میکنند.
شوشتریزاده درباره علائم این بیماریها توضیح داد: طیف وسیعی از علائم شامل اسهال، استفراغ، دردهای شکمی، تب، سرفه، گلودرد و آبریزش بینی ممکن است در مبتلایان بروز کند؛ البته همه بیماران الزاماً تمام این علائم را نخواهند داشت و شدت علائم بسته به وضعیت فرد متفاوت است.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم به گروههای در معرض خطر اشاره کرد و ادامه داد: کودکان، سالمندان، و افرادی که دارای بیماریهای زمینهای نظیر دیابت، بیماریهای قلبیعروقی یا ضعف سیستم ایمنی هستند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
وی در خصوص راههای انتقال این ویروسها عنوان کرد: راه انتقال میتواند از طریق دهان و یا مجاری تنفسی صورت گیرد.
بنابراین، رعایت خودمراقبتی و اصول اولیه بهداشتی مانند شستوشوی مرتب دستها، بهویژه پس از استفاده از سرویس بهداشتی و پیش از صرف غذا، بسیار ضروری است.
همچنین کودکان باید با نظارت بزرگترها دستان خود را با آب و صابون بشویند؛ چرا که یکی از اصلیترین راههای انتقال ویروس، تماس دست آلوده با دهان است.
شوشتریزاده تأکید کرد: افرادی که علائم تنفسی دارند، باید هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانند و در صورت شدت علائم از ماسک استفاده کنند تا از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری شود.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم در بخش دیگری از صحبتهای خود به لزوم توجه به نحوه تهیه و نگهداری غذا در فصل تابستان اشاره کرد و اظهار داشت: غذاهایی که از بیرون تهیه میشود باید از مراکز مطمئن و دارای مجوز بهداشتی تهیه شوند.
همچنین غذاهای پخته باید در یخچال و به صورت جداگانه از غذاهای خام نگهداری شوند تا از آلودگی متقابل جلوگیری شود.
وی افزود: در صورت بروز علائم، افراد باید از خوددرمانی و بهویژه مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها خودداری کنند؛ چرا که اغلب این بیماریها، مگر با تجویز مستقیم پزشک، نیازی به مصرف آنتیبیوتیک ندارند.
شوشتریزاده این نکته را حایز اهمیت دانست که درمان اولیه در موارد گوارشی معمولاً با استفاده از مایعاتی مانند آب، دوغ یا آبمیوههای تازه انجام میشود و در صورت شدت علائم، مانند استفراغهای مکرر، مراجعه به مراکز درمانی ضروری است.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم، ضمن آرزوی سلامتی برای همگان، بر لزوم رعایت مستمر بهداشت فردی و توجه به توصیههای بهداشتی در فصل گرما تأکید کرد.
انتهای پیام/