خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کودک‌آزاری صدر آسیب‌های اجتماعی در خراسان جنوبی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 14:53
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه کودک آزاری و غفلت، بیشترین مورد مراجعه به اورژانس اجتماعی را به خود اختصاص داده است، گفت: تنها در سال گذشته 12 هزار و 500 نفر از خدمات اورژانس اجتماعی استان بهره مند شدند.
اجتماعي،بهزيستي،اورژانس،تماس،سلامت،مركز،ذال،تلفني،خراسان،جنو ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، بهناز ذال، معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خراسان جنوبی در نشست خبری هفته بهزیستی با اشاره به نقش پررنگ این حوزه در برنامه هفتم توسعه کشور گفت: بهزیستی، متولی اصلی سلامت اجتماعی شناخته شده و این حوزه طیف گسترده‌ای از موضوعات، از آسیب‌های حاد اجتماعی تا ارتقاء سلامت روان جامعه را در بر می‌گیرد.
وی افزود: تنها در سال 1402، 12 هزار و 500 نفر از خدمات اورژانس اجتماعی استان استفاده کردند.
از این تعداد 5 هزار و 631 نفر از طریق تماس با خط 123، و 3 هزار و 903 نفر از خدمات سیار و 960 نفر در مراکز مداخله در بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی خدمات دریافت کرده‌اند.
کودک‌آزاری و غفلت در صدر گزارش‌ها
ذال، با اشاره به نوع آسیب‌های گزارش شده با بیان اینکه کودک‌آزاری به‌ویژه موارد غفلت و کم‌توجهی والدین، بیشترین موضوع تماس با اورژانس اجتماعی است، ادامه داد: البته بسیاری از این موارد صرفاً جسمی نیستند، بلکه ریشه در الگوهای فرزندپروری غلط یا شکاف‌های نسلی دارند که نیازمند مداخلات روان‌شناختی بلندمدت هستند.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خراسان جنوبی گفت: خدمات اورژانس اجتماعی در سه سطح ارائه می‌شود؛ نخست از طریق تماس تلفنی با خط 123، دوم با اعزام تیم‌های سیار (خودروهای بنفش‌رنگ) به محل گزارش، و در نهایت در صورت تشخیص کارشناسان، اسکان موقت افراد در مراکز اقامتی بهزیستی تا بازگشت به شرایط طبیعی زندگی انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بهزیستی در بیرجند دارای یک مرکز اصلی اورژانس اجتماعی و سیزده خودروی فعال در شهرستان‌هاست، اضافه کرد: سه مرکز سطح دو در فردوس، قائن و طبس و شش مرکز دیگر در شهرستان‌های نهبندان، زیرکوه، درمیان، سرایان و بشرویه فعال هستند.
25 هزار تماس تلفنی با مشاوران 1480
ذال، با بیان اینکه تنها اقدام به‌موقع کافی نیست و باید خدمات روانی پس از بحران نیز دنبال شود، گفت: در کنار اورژانس اجتماعی، خط مشاوره تلفنی 1480 نیز فعالیت شبانه‌روزی دارد.
در سال گذشته، بیش از 25 هزار تماس تلفنی از سوی مردم با این خط برقرار شده و 16 مرکز مشاوره دولتی و 34 مرکز غیردولتی در استان فعال هستند.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خراسان جنوبی از اجرای طرح ملی «سلام» خبر داد و گفت: این طرح با هدف تجمیع برنامه‌های اجتماع‌محور و مشارکت‌جویانه سازمان، با رویکرد «مردم برای مردم» طراحی شده است.
در این رویکرد، خود اهالی محله، نیازها را شناسایی کرده و بهزیستی تسهیل‌گر ارتباط با دستگاه‌ها خواهد بود.
راه‌اندازی 19 خانه به‌زیست در خراسان جنوبی
وی افزود: در حال حاضر، 10 خانه به‌زیست در استان راه‌اندازی شده‌اند تا برنامه‌هایی مانند پیشگیری از اعتیاد، آموزش مهارت‌های زندگی، افزایش تاب‌آوری دختران و مادران، طرح همیار مادر و کودک، و آموزش تیم‌های امداد محله‌ای در زمان بحران را پیاده‌سازی کنند.
ذال، تأکید کرد: آسیب‌های اجتماعی برخلاف بیماری‌های جسمی، راه‌حل‌های ساده و فوری ندارند و نیازمند مداخلات میان‌رشته‌ای، صبوری و مشارکت جدی خانواده‌ها هستند.
در کنار تلاش‌های مستمر بهزیستی، آن‌چه مهم است همراهی جامعه، تغییر نگرش فرهنگی و سرمایه‌گذاری روی پیشگیری به جای درمان است.
انتهای پیام/257