فرماندار قشم: آتشسوزی مجتمع نور، زنگ خطری جدی برای تمامی بازارهای جزیره است - تسنیم
فرماندار شهرستان قشم با اشاره به ابعاد گسترده خسارات ناشی از آتش سوزی در مجتمع نور درگهان، گفت: این حادثه زنگ خطری جدی برای تمامی بازارهای جزیره است.

به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری تسنیم از قشم، در پی حادثه آتشسوزی مجتمع تجاری نور در شهر درگهان، جلسهای فوقالعاده با حضور مقامات ارشد استان هرمزگان، منطقهای، قضایی و اقتصادی به میزبانی فرمانداری شهرستان قشم برگزار شد.
این نشست با هدف رسیدگی فوری به وضعیت کسبه آسیبدیده، شناسایی و برخورد با مقصران احتمالی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع فجایع مشابه در آینده، برگزار شد.
فرماندار شهرستان قشم در این نشست با اشاره به ابعاد گسترده خسارات ناشی از این آتشسوزی، حادثه مجتمع نور را نتیجه سالها غفلت در حوزههای ایمنی، نظارت، آموزش و عدم اخذ پایانکار برای بسیاری از مجتمعهای تجاری دانست.
حسین امیرتیموری با تأکید بر ضرورت اقدامات فوری و مؤثربرای پیشگیری از این حوادث، اظهار داشت: ما با یک حادثه ساده روبهرو نیستیم؛ این یک هشدار جدی برای تمامی بازارهای قشم است و ما اگر امروز تصمیمات قاطع و عملی نگیریم، فردا ممکن است فاجعهای به مراتب بزرگتر رخ دهد که جبران آن به مراتب دشوارتر خواهد بود.
وی همچنین بر لزوم همافزایی و مسئولیتپذیری تمامی دستگاههای ذیربط در جهت تأمین ایمنی و بازسازی هرچه سریعتر وضعیت موجود تأکید کرد.
فرماندار قشم تاکید کرد: مسئولیت حفظ جان و مال شهروندان و فعالان اقتصادی بر عهده همه ماست و نباید اجازه دهیم چنین حوادثی بار دیگر تکرار شود و لازم است تمامی مجتمعهای تجاری و اماکن عمومی مورد بازرسی و ارزیابی مجدد قرار گیرند و نواقص ایمنی آنها در اسرع وقت برطرف شود.
هر 14 روز یک آتشسوزی مهیب در هرمزگان رخ میدهد
معاون اقتصادی استانداری هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به آمارهای نگرانکننده آتشسوزیها در استان، گفت: هر 14 روز یک آتشسوزی مهیب در استان رخ میدهد و حادثه مجتمع نور نمادی از فقدان مدیریت پیشگیرانه و عدم رعایت استانداردها است.
عادل شهرزاد این آمار را هشداری جدی برای تمامی مدیران، فعالان اقتصادی، صاحبان مجتمعهای تجاری و دستگاههای نظارتی دانست و بر لزوم چارهاندیشی فوری و اتخاذ رویکردی جامع در حوزه ایمنی و نظارت تأکید کرد.
دادستان قشم نیز در این نشست با تأکید بر اهمیت پیشگیری و نظارت مستمر، بیان داشت: ضروری است که اقدامات پیشگیرانه از درون بازار و با همکاری و مسئولیتپذیری خود بازاریان و نظارت دقیق دستگاههای مربوطه آغاز شود.
امید مهدوی مجد گفت: کوتاهی در انجام وظایف محوله در حوزه تأمین ایمنی اماکن عمومی قابل پذیرش نیست و با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد.
وی با استناد به ماده 14 قوانین مربوط به مدیریت مجتمعها، مسئولیت بیمه کردن کل بنا در برابر آتشسوزی را بر عهده مدیران مجتمعها دانست و تأکید کرد در صورت عدم اقدام و بروز حادثه، مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارات وارده خواهند بود.
بازارهای قشم دچار یک غفلت ساختاری در حوزه ایمنی است
فخرالدین هاشمی، معاون عمرانی سازمان منطقه آزاد قشم، نیز انتقادات جدی خود را نسبت به وضعیت ایمنی بازارهای تجاری در قشم مطرح کرد و گفت: این حادثه، نشان داد که در حوزه ایمنی بازارها دچار یک غفلت ساختاری هستیم.
نمیتوان صرفاً به ساخت و فروش مجتمعهای تجاری اکتفا کرد، بدون آنکه الزامات ایمنی در آنها رعایت شود.
وی با اشاره به مسئولیت مستقیم سازمان منطقه آزاد در نظارت بر روند ساختوسازها تأکید کرد:اگر برخی مجتمعها فاقد پایانکار، تجهیزات ایمنی و بیمه هستند، نباید اجازه فعالیت داشته باشند؛ ما در سازمان منطقه آزاد قشم آمادگی داریم برخی از این مجتمعها را با هماهنگی قضایی پلمب کنیم.
هاشمی افزود: ایمنی باید به یکی از شاخصهای اصلی صدور مجوز فعالیت مجتمعهای تجاری تبدیل شود و لازم است بازنگری فوری در دستورالعملهای ساخت، بهرهبرداری و نظارت بر مجتمعها انجام گیرد.
خسارت صد درصدی به 76 باب مغازه بازار نور درگهان
مدیر پدافند غیرعامل، بحران و ایمنی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در حادثه آتش سوزی بازار نور درگهان 76 باب مغازه، به طور کامل در آتش سوخت.
مجید فرهادی با بیان اینکه مجتمع مذکور 268 مغازه داشت، افزود: در این حادثه همچنین پنج دستگاه خودرو و پنج دستگاه موتور سیکلت نیز به طور کامل در آتش سوخت و 192 مغازه دچار دودگرفتگی شد.
وی بیان داشت: این مجتمع سال 1390 موفق به اخذ پایان کار شده، اما سیستمهای اعلام و اطفای حریق آن نیازمند بهروزرسانی است که پارسال در 2 مرحله تذکر داده شد.
این مقام مسوول عنوان داشت: در شهر درگهان 14 مرکز تجاری وجود دارد که فقط چهار مجتمع پایان کار دارد.
رئیس اداره آتشنشانی و خدمات ایمنی قشم نیز گفت: اقدامات حاضران در محل برای اطفا غیراصولی بوده و اعلام دیرهنگام به آتش نشانی، چیدمان و انبارداری نامناسب، همچنین قابل اشتعال بودن کالاها از عوامل تشدید سرعت حریق است.
نجمالدین فریدونی گفت: با توجه به وسعت حریق، 12 دستگاه خودروی آتش نشانی از پنج نقطه با 136 نیروی امدادی که 36 نفر از بندرعباس، بندرخمیر، شرکت سیمان قشم و شرکت فراساحل بودند به محل اعزام شدند.
رئیس اداره آتشنشانی و خدمات ایمنی قشم گفت: این مجتمع در دو مرحله تذکر دریافت کرده بود.
مصوبات این جلسه برای پیشگیری و جبران خسارات
در این جلسه، تصمیمات مهمی برای ساماندهی وضعیت و جلوگیری از تکرار حوادث مشابه به تصویب رسید که به شرح ذیل است:
اختصاص مکان موقت: مقرر شد تا یک هفته آینده مکان موقتی برای کسبه آسیبدیده تأمین شود تا فعالیتهای تجاری خود را از سر بگیرند.
بانک اطلاعاتی دقیق: ایجاد یک بانک اطلاعاتی دقیق از صاحبان مغازهها و سطح خسارتهای وارده به منظور تسهیل فرآیند جبران خسارات.
برنامهریزی برای بازسازی: برنامهریزی جامع برای بازسازی مجتمع آسیبدیده با زمانبندی دقیق برای مراحل فنی و قانونی.
تسهیلات بانکی: ورود جدی بانکها برای ارائه تسهیلات حمایتی به آسیبدیدگان جهت بازگشت به چرخه فعالیت اقتصادی.
کارگاه رفع موانع مالیاتی: برگزاری کارگاه "رفع موانع مالیاتی" برای کسبه مجتمع نور تا پایان هفته آتی به منظور حل مشکلات مالیاتی آنها.
ستاد پیشگیری از حوادث: تشکیل فوری ستاد پیشگیری از حوادث بازارها در منطقه آزاد و فرمانداری قشم جهت نظارت مستمر و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه.
الزام مدیران بازارها: الزام مدیران بازارها به اخذ پایانکار، بیمهنامه معتبر و ارائه گزارشهای ایمنی ادواری به منظور اطمینان از رعایت کامل استانداردهای ایمنی.
درگهان شهری تجاری و بندری و دارای بازارهای متعدد است.این شهر از توابع بخش مرکزی شهرستان قشم و در فاصله 20 کیلومتری از مرکز این شهرستان قرار دارد.
عصر 13 تیرماه مجتمع تجاری نور درگهان دچار آتشسوزی شد که در این حادثه شماری از مغازهها به طور کامل در آتش سوختند.
انتهای پیام/7558