بحران فضای آموزشی در بیرجند/هنرستانها چشمانتظار حمایت - تسنیم
در جلسه شورای آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی، معاون آموزش و پرورش استان از تعیین تکلیف فضاهای آموزشی هنرستان ها به ویژه هنرستان های کوثر، حضرت علی اکبر(ع) و هنرهای زیبا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سکینه طیبی، معاون پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان از بررسی و تلاشهای گسترده برای ساماندهی فضاهای آموزشی مدارس بهویژه هنرستانها خبر داد.
وی با اشاره به تصمیم قاطع مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی برای تخلیه هنرستان کوثر، گفت: تخلیه این فضا با هدف بهرهبرداری مناسبتر و استفاده از ظرفیت 40 میلیارد تومانی که یک خیر برای توسعه فضای آموزشی در نظر گرفته، در دستور کار قرار دارد.
معاون پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی افزود: مدرسه حضرت علیاکبر(ع) که سالها به صورت اجارهای در اختیار آموزش و پرورش بوده، امسال بهدلیل عدم تمایل مؤسس به تمدید قرارداد و عدم امکان تأمین اجاره توسط والدین، قابل استفاده نخواهد بود.
این مدرسه هماکنون دارای 278 دانشآموز است که باید تا مهرماه برای آنان فضایی جدید در محدودهی شهری پیشبینی شود.
انتقال مدرسه حضرت علیاکبر به هنرستان هنرهای زیبا
طیبی از تصمیمگیری برای انتقال مدرسه حضرت علیاکبر(ع) به هنرستان هنرهای زیبا خبر داد و افزود: با توجه به جمعیت دانشآموزی کمتر هنرستان هنرهای زیبا (حدود 124 نفر)، مقرر شد که مدرسه حضرت علیاکبر(ع) به این فضا منتقل شود و آموزش و پرورش با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فضایی جایگزین برای هنرستان هنرهای زیبا فراهم کند.
وی به بازدیدهای میدانی تیم تخصصی اداره کل و بررسی چندین فضای آموزشی با حضور مدیرکل و همراهی مسئولان استانداری اشاره کرد و گفت: یکی از گزینههای جانمایی، مدرسه استثنایی در شهریور بود که بهدلیل تعداد پایین دانشآموز، قابلیت انتقال دارد و در حال بررسی نهایی است.
معاون پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی درباره هزینههای اجاره مدرسه حضرت علیاکبر تصریح کرد: مؤسس مدرسه در ابتدا رقم اجاره را 12 میلیارد تومان اعلام کرده بود، اما در حال حاضر این رقم به حدود 900 میلیون تومان کاهش یافته و امیدواریم با رایزنیهای بیشتر، به توافق نهایی برسیم.
طیبی تاکید کرد: تمام این اقدامات از اردیبهشتماه با هدف کاهش چالشهای احتمالی برای دانشآموزان، والدین و همکاران فرهنگی آغاز شده و تلاش میکنیم تا شروع سال تحصیلی جدید، فضایی امن و پایدار برای آموزش تمامی دانشآموزان فراهم شود.
وضعیت بحرانی فضا در هنرستان هنرهای زیبا
علی فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به شرایط هنرستان هنرهای زیبا، گفت: تفاهمنامه اولیه میان ادارهکل آموزش و پرورش و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمان تأسیس این هنرستان، با هدف تأمین زیرساختهای آموزشی از سوی استان منعقد شد.
این تفاهمنامه 5 ساله بود که اکنون به پایان رسیده و هنرستان با جمعیتی بالغ بر 175 هنرجو فعالیت میکند.
وی افزود: با پذیرش ورودی جدید در سه رشته سینما، نمایش و نقاشی، حدود 75 هنرجو به این تعداد اضافه خواهد شد و مجموع دانشآموزان به بالای 240 نفر خواهد رسید.
سال گذشته 8 هنرجوی استان رتبههای زیر هزار کنکور هنر کسب کردند که 6 نفر از آنها از همین هنرستان بودند.
این نشان میدهد که با وجود محدودیتها، استعدادهای درخشان در این فضا پرورش یافتهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به بازدیدهای میدانی از فضاهای پیشنهادی، اظهار داشت: یکی از فضاهایی که بهعنوان جایگزین پیشنهاد شده، مدرسهای دو طبقه است که هماکنون مرکز اختلالات یادگیری در آن مستقر است.
در این فضا تنها دو کلاس استاندارد با ظرفیت محدود وجود دارد، در حالی که هنرستان حداقل به 12 کلاس و فضاهای تخصصی از جمله کارگاه و اتاق اساتید نیاز دارد.
وی ادامه داد: ما حدود 40 نیروی تخصصی و مربی هنر داریم که بخشی از حقوق آنان با مساعدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأمین میشود.
آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز بارها طی مکاتبات رسمی درخواست مساعدت برای تأمین فضای مناسب برای این هنرستان را ارائه کرده است.
فرخنده تاکید کرد: در شرایطی که بحران فضای آموزشی در بیرجند کاملاً مشهود است، ما تفاوتی بین مدارس دولتی و وابسته قائل نیستیم؛ همه دانشآموزان متعلق به نظام تعلیم و تربیت هستند.
تعامل بین دستگاهها برای تأمین فضای حداقلی آموزش در این شرایط ضروری است.
باید با تحمل یکی دو سال سختی، تا تأمین فضای پایدار، آموزش این نخبگان هنری را ادامه دهیم.
پایان پیام/258