خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برق در هلند جیره بندی شد

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 13:53
انجمن اپراتورهای شبکه برق هلند در حالی از سهمیه بندی برق مصرف کنندگان در این کشور به دلیل ناتوانی در پاسخگویی به تقاضاهای روزافزون خبر داده که خطری مشابه این کشور بیخ گوش سایر کشورهای اروپایی از جمله آلمان هم قرار دارد.
برق،شبكه،هلند،آلمان،انرژي،اساس،ساخت،حاضر،توسعه،تأخير،برقي،مش ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه فایننشال تایمز به نقل از نتبهیر ندرلند، انجمن اپراتورهای شبکه برق هلند، گزارش داد که هلند اولین کشور اتحادیه اروپا است که برق را سهمیه‌بندی می‌کند زیرا شبکه برق آن نمی‌تواند از پس تقاضای رو به رشد برآید.
دلیل به وجود آمدن این شرایط توقف تولید گاز در میدان گازی عظیم ساحلی گرونینگن در سال 2023 است که منجر به برق‌رسانی سریع به مشاغل و خانوارها می شد.
هزاران مشاغل، مؤسسات دولتی و خانوارها در حال حاضر منتظر اتصال برق هستند.
بر اساس اطلاعات نتبهیر ندرلند، بیش از 11900 مشاغل و ساختمان‌های عمومی متعدد مانند بیمارستان‌ها و ایستگاه‌های آتش‌نشانی در حال حاضر در لیست انتظار اتصال برق قرار دارند.
این انجمن هشدار داد که با وجود ساخت کابل‌ها و پست‌های برق جدید، انتظار نمی‌رود اتصالات جدید تا اواسط دهه 2030 در برخی مناطق در دسترس باشند.
بر اساس اطلاعات این انجمن کمبود برق، سرمایه‌گذاری‌ها را به تأخیر می‌اندازد و به طور قابل توجهی بر رشد اقتصادی تأثیر می‌گذارد.
برخی از شرکت‌ها در حال حاضر در حال بازنگری در برنامه‌های سرمایه‌گذاری خود هستند.
یرون دایسلبلوم، شهردار آیندهوون در این باره هشدار می‌دهد: همه چیز در حال برقی شدن است و زیرساخت‌های برق باید در همه جا به طور گسترده رشد کنند.
منطقه برینپورت که از نظر اقتصادی در اطراف آیندهوون اهمیت دارد و محل تولید تراشه‌های ASML است، به طور ویژه تحت تأثیر قرار گرفته است.
وی افزود: تا سال 2027 هیچ ظرفیت شبکه جدید قابل توجهی در آنجا وجود نخواهد داشت.
دایسلبلوم گفت: ما به بیش از 100 پست برق متوسط و 4000 پست برق کوچک نیاز داریم.
علاوه بر این، بر اساس بررسی های انجام شده حدود 28000 تکنسین برای نصب زیرساخت‌های لازم کمبود داریم.
بر اساس اطلاعات دولت هلند تا سال 2040 برای ساخت کابل‌ها و پست‌های برق لازم، به سرمایه‌گذاری تقریباً 200 میلیارد یورویی نیاز خواهد بود.
بخشی از این هزینه‌ها می‌تواند با فروش بخش آلمانی شبکه TenneT که تقریباً 20 میلیارد یورو تخمین زده می‌شود، تأمین شود.
با این حال، بخش عمده آن باید از طریق کارمزدهای شبکه تأمین مالی شود، به این معنی که هزینه‌های برق در هلند در حال حاضر جزو بالاترین‌ها در اروپای غربی است.
برای آزادسازی ظرفیت، اپراتورهای شبکه برق هلند قراردادهای ویژه‌ای ارائه می‌دهند که به مصرف‌کنندگان اجازه می‌دهد در صورت انتقال مصرف برق خود به ساعات غیر اوج، نرخ برق ارزان‌تری دریافت کنند.
حتی مصرف‌کنندگان بزرگ نیز از استفاده از برق در ساعات اوج مصرف کاملاً منع شده‌اند.
دولت هلند همچنین کمپینی را برای مصرف آگاهانه‌تر انرژی راه‌اندازی کرده و مصرف‌کنندگان را تشویق می‌کند که دوچرخه‌های برقی و خودروهای برقی خود را در ساعات غیر اوج، از ساعت 4 بعد از ظهر تا 9 شب، شارژ کنند.
این شرایط ایجاد شده در هلند یک زنگ خطر اولیه برای آلمان و سایر کشورهای اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.
سخنگوی اپراتور سیستم انتقال هلندی-آلمانی TenneT توضیح داد: بلژیک و انگلیس هم با مشکل مواجه هستند.
در آلمان، مشکلات عظیمی وجود دارد زیرا تمام انرژی باد در شمال واقع شده است، اما تقاضای برق در جنوب است.
چند روز پیش، TenneT که بخش‌های بزرگی از شبکه برق شمال-جنوب آلمان را اداره می‌کند، در مورد تأخیر در ساخت خط هشدار داد.
به خصوص در شرق آلمان، شبکه‌ها اغلب بیش از حد بارگذاری می‌شوند زیرا هنوز به طور کامل قادر به تطبیق با افزایش شدید تغذیه انرژی بادی و خورشیدی نیستند.
اپراتور شبکه برق شرق آلمان، میتنتز استروم هم به نوبه خود، خواستار هماهنگی بیشتر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با توسعه شبکه و تسریع قابل توجه رویه‌های تصویب شده است.
آژانس شبکه فدرال، کل هزینه توسعه شبکه برق در آلمان را تا سال 2032 حدود 42 میلیارد یورو تخمین زده است.
بدون گسترش سریع شبکه، آلمان می‌تواند با مشکلاتی مشابه کمبود برق فعلی در هلند مواجه شود.
تأخیر در توسعه و افزایش تقاضای برق، خطر تنگناهای شبکه و جیره‌بندی احتمالی را افزایش می‌دهد.
سوزانا پاتو از سازمان مردم‌نهاد انرژی RAP به فایننشال تایمز گفت: ساخت یک شبکه برق پنج تا شش سال طول می‌کشد و هیچ راه حل سریعی وجود ندارد.
انتهای پیام/