داستان پروژه انتقال پساب به شهرک صنعتی سمنان چه شد؟
در حالی که بحران آب چالش مهم کشور و به ویژه استان های خشکی چون سمنان محسوب می شود، پروژه انتقال پساب سمنان به شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی سمنان، با پیشرفت فیزیکی 19 درصدی قدم های بلندی برای رفع نگرانی های آبی بخش صنعت محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، پروژه پساب سمنان که پس ماجرای پرفرازونشیبی را تا کنون گذرانده و در نهایت پس از خلع ید شهرداری سمنان به شرکت شهرکهای صنعتی این استان واگذار شده است؛ امروز شرایط مطلوبی را از نظر اجرا دارد.
بر اساس اعلام محمدرضا باقری مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان، عملیات اجرایی این طرح مهم از هفته اول اردیبهشت ماه امسال آغاز شده و تاکنون مطابق برنامه پیش میرود.
وی افزود: این پروژه زیربنایی، شامل لولهگذاری به طول 21 کیلومتر از تصفیهخانه شهر سمنان تا شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی است که به خط انتقال 8 کیلومتری و مخزن 10 هزار مترمکعبی موجود متصل خواهد شد .
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان با اشاره به روند اجرایی این طرح، گفت که تنها در کمتر از سه ماه از آغاز عملیات، 9 کیلومتر لوله تولید و به محل پروژه منتقل شده است و از این میزان، 4 کیلومتر آن نصب و اجرا شده است گفت: این پیشرفت نشان از تعهد و دقت در اجرای برنامه دارد و به گفته مدیران طرح، دقیقاً مطابق با زمانبندی انجام شده است .
باقری همچنین تأکید کرد: طبق قرارداد، زمان اجرای این پروژه 18 ماهه تعیین شده بود، اما با برنامهریزی دقیق و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی، انتظار میرود که این طرح حیاتی تا پایان امسال به اتمام رسیده و به بهرهبرداری برسد.
این پروژه، ضمن حل بخشی از مشکلات بخش صنعت در تأمین آب مورد نیاز، نقش مهمی در توسعه زیرساختهای صنعتی و بهینهسازی منابع آب استان ایفا خواهد کرد.
در شرایطی که استان سمنان در وضعیت خشکسالی قرار دارد، استفاده از پساب تصفیهشده به عنوان یک منبع "طلای خاکستری"، میتواند ضربهای قوی به بحران آب وارد کند و راهکاری پایدار برای توسعه اقتصادی فراهم کند.
همچنین قطعه اول این خط انتقال، شامل 8 کیلومتر لولهگذاری و یک مخزن 10 هزار مترمکعبی، در سال گذشته اجرا و به اتمام رسیده بود که زمینه را برای ادامه دادن خط اصلی فراهم کرده است.
این پروژه در مجموع ظرفیت انتقال 6 میلیون مترمکعب پساب در سال را دارد که میتواند بهطور قابلتوجهی نیاز صنایع استان به آب تأمیننشده را برطرف کند.
با توجه به اینکه استان سمنان در سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیری در واحدهای تولیدی و صنعتی بوده است، این طرح میتواند زمینهساز جذب سرمایه و ایجاد اشتغال در بخشهای مختلف باشد و بههمان اندازه از منابع طبیعی و آبهای سطحی و زیرزمینی استان محافظت کند.
در همین راستا، معاونان فنی و مدیران شهرکهای صنعتی ایران نیز در گذشته بر ضرورت عملیاتی شدن چنین طرحهایی تأکید کردهاند و اقدامات سمنان را الگویی برای سایر استانها دانستهاند.
در مجموع، با توجه به اهمیت بالای موضوع بهرهوری از منابع آبی در شرایط فعلی کشور، پروژه انتقال پساب تصفیهشده سمنان میتواند الگویی از مدیریت موفق در بحران آب و راهکاری هوشمندانه برای توسعه پایدار در بخش صنعت باشد.
انتهای پیام/363/