صنعت منبت ملایر زنده اما نیازمند حمایت
رئیس اتحادیه درودگران مبل منبت ملایر با اشاره به ثبت جهانی منبت ملایر در یونسکو، از ایجاد 20 هزار شغل مستقیم در این صنعت خبر داد و گفت: ملایر با تولید 60درصد مبلمان کشور، قطب این صنعت در ایران است.

یدالله کریمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان گفت: شهرستان ملایر در سال 1396 از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان "شهر ملی منبت ایران" معرفی شد، در ادامه، به لطف تلاشها و زحمات بیدریغ هنرمندان و صنعتگران گرانقدر این شهرستان و همچنین پیگیریهای مستمر مسئولان در سال 1398 موفق به ثبت جهانی در سازمان جهانی صنایع دستی وابسته به یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) شد.
وی با بیان اینکه این افتخار، ملایر را به عنوان نخستین شهر ثبت شده جهانی مبل و منبت در ایران مطرح ساخت و جایگاه ویژهای را در عرصه بینالمللی برای آن به ارمغان آورد، تصریح کرد: در حال حاضر، بالغ بر 6000 واحد تولیدی در حوزه مبلمان و منبت در سطح شهرستان ملایر مشغول به فعالیت هستند و این حجم از فعالیت، منجر به ایجاد 20 هزار شغل مستقیم و مجموعاً چهار هزار شغل مستقیم در بخش مبل و منبت شده است.
رئیس اتحادیه مبل منبت ملایر با بیان اینکه این میزان اشتغال، 33 درصد از کل اشتغال شهرستان را به خود اختصاص داده که نشاندهنده سهم قابل توجه این صنعت در اقتصاد محلی است عنوان کرد: حدود 60 تا 65 درصد از مبلمان کشور در شهرستان ملایر تولید میشود و این شهرستان به عنوان قطب اصلی تولید مبلمان و منبت در ایران شناخته میشود.
کریمی اظهار کرد: تمرکز فعالیتهای مبل و منبت در استان همدان عمدتاً در ملایر است، هرچند در سایر شهرهای استان نظیر نهاوند نیز فعالیتهای کوچکی در این زمینه وجود دارد، اما این فعالیت ها اکثرا به صورت پراکنده است.
وی با بیان اینکه صنعت مبل و منبت ملایر از جایگاه بالایی در سطح ملی برخوردار است اذعان کرد: به عنوان مثال، جشنواره مبلمان و منبت ملایر که سال گذشته در شهریور ماه برگزار شد، منجر به فروشی معادل 1500 میلیارد تومان در طول یک هفته گردید.
در این جشنواره، بیش از 200 هزار گردشگر از سراسر کشور و حتی از شهرهای مجاور استان به ملایر سرازیر شدند که این خود نشاندهنده میزان استقبال و شناسایی این صنعت در سطح ملی است.
رئیس اتحادیه درودگران مبل ملایر و نایب رئیس اتاق اصناف شهرستان ملایر افزود: تنها در بخش فروش به استان سیستان و بلوچستان، بیش از صدها مورد معامله انجام گرفت که نشاندهنده گستردگی بازار محصولات ملایر در اقصی نقاط ایران است.
کریمی با اشاره به کیفیت بالای محصولات و هنر دست صنعتگران بیان کرد: محصولات مرغوب باعث شده است که مردم از سراسر ایران برای خرید مبلمان به ملایر مراجعه کنند.
وی بیان کرد: میتوان گفت که تنها اتحادیه صنایع هنری در کشور بودیم که در یک جشنواره، 4000 ثانیه تبلیغات گرانقیمت در رسانه ملی داشتیم که خود گواهی بر جایگاه برجسته و نفوذ این صنعت در بازار ملی است.
انتهای پیام/