خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آغاز فراخوان مقالات برای سمینار «تمدن ایرانی اسلامی» در وین

تسنیم | فرهنگی و هنری | چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 10:30
وین پایتخت اتریش میزبان سمینار بین المللی «تمدن ایرانی-اسلامی؛ هویت، مؤلفه ها و شکوه تاریخی» می شود.
سمينار،تمدن،ايران،فرهنگي،رويداد،ميراث،تمدني،هويتي،وين،دبيرخا ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در حرکتی نوین و علمی، وین پایتخت اتریش، میزبان سمینار بین‌المللی «تمدن ایرانی-اسلامی؛ هویت، مؤلفه‌ها و شکوه تاریخی» خواهد بود.
این رویداد با هدف کند و کاو ژرف در ابعاد هویتی، فلسفی و هنری تمدن ایرانی-اسلامی در تاریخ 23 اکتبر 2025 برگزار می‌شود و محققان و علاقه‌مندان سراسر جهان تا 22 سپتامبر برای ارسال مقالات خود فرصت دارند.
بر پایه اعلام رسمی دبیرخانه سمینار، این رویداد به دنبال تبیین و بازخوانی ابعاد هویتی، معنوی و تاریخی تمدن ایرانی-اسلامی است.
اهداف کلیدی شامل تحلیل مؤلفه‌هایی چون زبان، هنر، معماری، ادبیات، و بررسی رابطه سنت و نوگرایی در مسیر پیشرفت تمدنی ایران عنوان شده است.
همچنین تمرکز ویژه‌ای بر شناسایی نقاط عطف تمدنی، تنوع قومی و دینی و طراحی چارچوب‌های جدید برای مطالعات ایران‌شناسی دارد.
محورهای علمی مطرح شده در این سمینار عبارتند از: هویت و روح تمدن ایرانی، عناصر هنری، معماری، ادبیات و آیین‌های تمدنی،‌ نقاط عطف تاریخی تمدن ایران، مفهوم هویت جمعی در بستر تنوع قومی، انسجام فرهنگی در تنوع دینی ایران،‌ پیوند سنت و نوآوری در مسیر پیشرفت،‌ میراث حکمت و فلسفه ایرانی،‌ نظریه ایران‌شهر و الگوهای شهری و فرهنگی، تأثیرات دوسویه ایران و اسلام، نقش زبان فارسی در پیوند هویتی ایرانیان و تعاملات منطقه‌ای و دستاوردها و چشم‌اندازها.
رضا غلامی، رایزن فرهنگی ایران در اتریش و مسئول برگزاری سمینار گفت: این سمینار فرصتی است تا پژوهشگران از زوایای مختلف به بررسی غنای تمدن ایرانی-اسلامی بپردازند و میراث فرهنگی و معنوی آن را در سطح جهانی به نمایش بگذارند.
ما مشتاقانه منتظر دریافت دیدگاه‌های نوآورانه و تحقیقی هستیم که این میراث را به نسل‌های آینده منتقل کند.
غلامی: طباطبایی در ساماندهی اندیشه ایرانشهری ناتوان است بر پایه این گزارش، دستاوردهای مورد انتظار این رویداد شامل شکل‌گیری درک عمیق‌تر از تمدن ایرانی-اسلامی، گشودن افق‌های جدید میان‌رشته‌ای، تعریف موضوعات نو برای پژوهش و بازنگری در تعاملات ایران و اسلام عنوان شده است.
این رویداد به ابتکار «خانه حکمت ایرانیان – وین» برگزار می‌شود و با مشارکت مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب (ایران)، بنیاد ایران‌شناسی، و انجمن فرهنگی حافظ و پورگشتال (وین) شکل گرفته است.
علاقه‌مندان می‌توانند چکیده مقالات خود را با طول 300 تا 500 کلمه از طریق وب‌سایت رسمی این سمینار به دبیرخانه ارسال کنند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به وب‌سایت جامع این همایش به نشانی https://wisdomhouse.at مراجعه کرده یا با دبیرخانه سمینار از طریق تماس تلفنی (+43 1 523 1244) و ایمیل (Wisdomhouse.vienna@gmail.com و Office@wisdomhouse.at) ارتباط برقرار کنند.
انتهای‌پیام/