خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تأکید چین بر ترویج چندجانبه‌گرایی توسط سازمان همکاری‌ شانگهای - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 10:12
وزیر امور خارجه چین در نشست وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای، بدون نام بردن از آمریکا، از کشورهایی که منافع خود را بالاتر از منافع عمومی بین المللی قرار می دهند انتقاد کرده و خواستار ترویج چندقطبی شدن برابر نظام جهانی شد.
سازمان،همكاري،شانگهاي،وانگ،يي،مشترك،عضو،نيروهاي،كشورهاي،جهان ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وانگ یی شی گذشته در نشست شورای وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای در تیانجین ریاست جلسه را برعهده داشت.
وزیران خارجه ایران، بلاروس، هند، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در این نشست حضور داشتند.
وانگ یی در این نشست تأکید کرد که سازمان همکاری های شانگهای طی 24 سال از زمان تأسیس خود، روند توسعه‌ای پایدار و رو به جلو داشته، حوزه‌های همکاری را گسترش داده، اعتبار بین‌المللی‌اش افزایش یافته، و ارزش راهبردی‌اش برجسته‌تر شده و به پشتوانه‌ای قابل اعتماد برای اعضا جهت حفظ ثبات منطقه‌ای و تحقق توسعه مشترک تبدیل شده است.
وی همچنین گفت: در شرایطی که تحولات بی‌سابقه قرن شتاب گرفته، تغییر و آشوب به‌هم‌ تنیده شده‌اند، چندقطبی شدن جهان و جهانی‌سازی اقتصادی در حال تعمیق‌ و «جهان جنوب» در حال قدرتمند شدن است، اما در همین حال، سلطه‌طلبی و زورگویی نیز در حال رشد است و موجی از حمایت‌گرایی پدید آمده و درگیری‌های منطقه‌ای یکی پس از دیگری سر بر می‌آورند.
به گغته وی، کشورهای عضو باید در این وضعیت جدید با مسئولیت‌پذیری در برابر تاریخ و آینده، به توافقی جدید برای تقویت سازمان همکاری های شانگهای دست یابند.
او همچنین خواستار حفظ مشترک پایه‌های امنیتی میان اعضای این سازمان شده و تأکید کرد که «سه نیروی شر» همچنان در منطقه فعال‌اند، تهدیدها و چالش‌های جدید پی‌درپی ظهور می‌کنند و وضعیت امنیتی همچنان پیچیده و وخیم است، و سازمان همکاری های شانگهای باید با قدرت واکنش نشان دهد.
اصطلاح «سه نیروی شر» که نخستین بار در این سازمان مطرح شد، به نیروهای تروریستی، نیروهای تجزیه‌طلب و نیروهای افراط‌گرای مذهبی در آسیای مرکزی اشاره دارد.
وانگ یی در ادامه ضمن ابراز نگرانی شدید از اوضاع خاورمیانه، بدون نام بردن مستقیم از آمریکا و اسرائیل، از اقدامات نظامی علیه حاکمیت و امنیت ایران انتقاد کرد و آن را نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تهدیدی علیه رژیم عدم اشاعه هسته‌ای توصیف کرد.
او همچنین افغانستان را عضوی مهم از سازمان دانست و گفت باید به بازسازی و توسعه این کشور کمک کرد تا به ثباتی پایدار دست یابد.
وزیر امورخارجه چین در آخر ضمن انتقاد از برخی کشورها مبنی بر مقدم قراردادن منافع شخصی خود بر منافع عمومی بین‌المللی، از سازمان همکاری های شانگهای خواست تا از فرصت هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد بهره گیرد، از اقتدار و نقش آن دفاع کند، چندقطبی‌ شدن برابر و منظم جهان و جهانی‌سازی اقتصادی فراگیر و جامع را ترویج کند، ارزش‌های مشترک بشری را پاس دارد، از حقوق مشروع کشورهای عضو حمایت کند و برای ساخت نظام حکمرانی جهانی عادلانه‌تر و معقول‌تر تلاش نماید.
پس از این جلسه، وانگ یی همراه با یرمه‌کبایف، دبیرکل سازمان همکاری های شانگهای، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای از 31 اوت تا 1 سپتامبر در تیانجین برگزار خواهد شد و این نشست مهم‌ترین رویداد در دوره ریاست چین بر این سازمان خواهد بود.
در این اجلاس، رهبران بیش از 20 کشور و نمایندگان 10 سازمان بین‌المللی شرکت خواهند کرد.
انتهای پیام/