چالش جدی پیشروی دانشآموزان در خراسان شمالی؛ مدرک یا مهارت؟ - تسنیم
علی رغم رشد هنرستان های فنی و هنری در خراسان شمالی و تلاش برای تربیت نیروی ماهر، آمار رسمی نشان می دهد هنوز بخشی از دانش آموزان مهارت های لازم برای ورود به بازار کار را فرا نمی گیرند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ استان خراسان شمالی طی سالهای اخیر به واسطه رویکرد مهارتمحور آموزش و پرورش، جایگاه خود را در توسعه آموزشهای فنی، حرفهای و هنری تثبیت کرده است.
توجه به هنرآموزی و مهارتآموزی دانشآموزان، بهعنوان یکی از موتورهای محرک اقتصاد آینده، از سوی متولیان آموزش استان مورد تاکید قرار گرفته است.
طبق آمار رسمی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی، تمرکز طرحهای توسعه مهارتآموزی، عمدتاً روی مدارس فنیوحرفهای، کاردانش و بهویژه هنرستانهای وابسته به دستگاههای اجرایی استان از جمله فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
هماکنون بیش از 190 هنرجو در پنج رشته مهارتی و هنری در هنرستان هنرهای زیبا زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند؛ آماری که نشاندهنده استقبال جوانان از آموزشهای تخصصی و مهارتی است.
افزون بر این، مدیران استانی معتقدند تقویت بسترهای مهارت و هنرآموزی نهتنها به ایجاد اشتغال پایدار کمک میکند، بلکه با کاهش فاصله بین مهارت و بازار کار، اقتصاد محلی را توانمند میسازد.
علی متقیان مدیرکل آموزش و پرورش استان در نشست مشترک با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به اهمیت آموزشهای مهارتی و فنی در توسعه پایدار استان اظهار داشت: هماکنون 190 هنرجوی مستعد در 5 رشته مهارتی مختلف در هنرستان هنرهای زیبا (وابسته به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی) مشغول به تحصیل هستند.
متقیان با تأکید بر لزوم گسترش هنرستانهای فنی، حرفهای و کاردانش اضافه کرد: توسعه کمی و کیفی رشتههای مهارتی و استفاده از ظرفیت سایر دستگاههای اجرایی استان، نقش مهمی در ارتقای سطح مهارتآموزی دانشآموزان دارد.
وی خاطرنشان کرد: برنامهریزی برای راهاندازی رشتههای جدید و گسترش زیرساختهای آموزش مهارتی، از اولویتهای محوری حوزه آموزش استان در سال تحصیلی جدید است.
در ادامه این نشست، مهدی آریان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز با اشاره به فعالیت مرکز تخصصی هنرستان هنرهای زیبا گفت: این مرکز، در سال تحصیلی جاری به دلیل استقبال هنرجویان دختر، ظرفیت بالایی را تجربه میکند.
آریان افزود: راهاندازی هنرستان هنرهای زیبای پسرانه میتواند زمینهساز تحول جدیدی در آموزش هنرهای تجسمی و نمایشی استان شود.
به گزارش تسنیم آموزشهای فنی و هنرآموزی دانشآموزان در خراسان شمالی با هدف تحقق اسناد بالادستی و ایجاد پیوند بین آموزش و اشتغال، طی سالهای اخیر سرعت گرفته است.
هنرستانهای فنیوحرفهای و کاردانش استان با محوریت رشتههای مهارتی پرمتقاضی، نقش بسزایی در تربیت نیروی ماهر بازار کار محلی ایفا میکنند.
توسعه بخش خصوصی در عرصه آموزش مهارتی و همکاری مشترک اداره کل آموزش و پرورش با سایر دستگاهها، فرصت مناسبی برای ارتقای کیفیت مهارتآموزی و کاهش نرخ بیکاری فارغالتحصیلان ایجاد کرده است.
با تدوین و اجرای بستههای حمایتی و تشویقی، متولیان این حوزه در تلاش هستند تا سهم آموزشهای کاربردی و مهارتمحور را در سبد آموزشی دانشآموزان هر سال افزایش دهند.
انتهای پیام/311/.