خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

راه ماسوله به خلخال به نفع گیلان است، اما نیازمند بررسی کارشناسی است

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 09:30
استاندار گیلان اجرای پروژه راه ماسوله به خلخال را مفید ارزیابی کرد، اما بر لزوم توقف موقت آن برای بررسی جوانب مختلف و جلوگیری از تصمیمات شتاب زده تأکید کرد.
ماسوله،فومن،گيلان،تاريخي،توسعه،ارتباطي،پروژه،استاندار،گردشگر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از فومن، هادی حق‌شناس، استاندار گیلان شامگاه سه‌شنبه در نشست بررسی پروژه‌های عمرانی شهرستان فومن که پس از بازدید میدانی از محور ارتباطی گیلان – اردبیل – زنجان (مسیر ماسوله به ماجولان خلخال) در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با تأکید بر نقش حیاتی توسعه راه‌های ارتباطی در پیشرفت استان، اظهار کرد: گیلان به عنوان استانی کشاورزی، گردشگری، مرزی و دریایی، از ظرفیت‌های ویژه‌ای نظیر مرز زمینی با جمهوری آذربایجان و فرودگاه بین‌المللی برخوردار است که توسعه راه‌ها می‌تواند محرک اصلی برای شکوفایی این ظرفیت‌ها باشد.
وی با قدردانی از حضور مدیران استانی و مسئولان شهرستان فومن، هدف از برگزاری این نشست را تمرکز بر پروژه مسیر ارتباطی ماسوله به خلخال دانست و افزود: نشست دیگری نیز برای بررسی ابعاد تخصصی پروژه‌های عمرانی فومن برگزار خواهد شد.
استاندار گیلان با اشاره به جایگاه راهبردی فومن در اتصال سه استان گیلان، اردبیل و زنجان بیان کرد: این شهرستان با داشتن مواریث تاریخی و طبیعی کم‌نظیری مانند شهر تاریخی ماسوله، قلعه رودخان و زادگاه عالم ربانی آیت‌الله بهجت (ره)، از ظرفیت‌های ارزشمندی برای توسعه گردشگری فرهنگی و مذهبی برخوردار است که باید با برنامه‌ریزی اصولی به بهره‌برداری برسد.
به گفته حق‌شناس، تجربه موفق توسعه زیرساخت‌های ارتباطی نظیر راه‌آهن رشت، محور رشت – قزوین و مسیرهای منتهی به آستارا و مازندران، نشان داده که تقویت مسیرهای جاده‌ای می‌تواند در رشد اقتصادی و جذب گردشگر تأثیر مستقیم داشته باشد.
وی با تأکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی و مدیریت هوشمند ترافیک، گفت: اجرای پروژه مسیر ماسوله به خلخال باید به‌طور موقت متوقف شود تا بررسی‌های دقیق کارشناسی انجام و از بروز تبعات منفی احتمالی جلوگیری شود، همچنین مکاتبات رسمی از سوی معاون عمرانی استانداری و اداره‌کل راهداری با مراجع ملی برای هماهنگی بیشتر صورت گیرد.
استاندار گیلان در ادامه، با اشاره به ترافیک سنگین محورهای گردشگری به‌ویژه در تعطیلات، تصریح کرد: ساخت مسیرهای جدید نباید بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌های لازم و الزامات ترافیکی باشد، بخشی از این مسیر پیشنهادی در ماه‌های سرد سال به‌دلیل بارش برف مسدود و در سایر ایام نیز با ازدحام روبرو خواهد شد که پیش‌بینی‌نکردن این شرایط ممکن است مشکلات جدی ایجاد کند.
تخصیص 3 میلیارد تومان برای دیوارسازی در بافت تاریخی ماسوله
حق‌شناس همچنین به خسارات وارد شده به بافت تاریخی ماسوله در جریان سیلاب اخیر اشاره کرد و افزود: سه میلیارد تومان اعتبار از سوی مدیریت بحران کشور برای دیوارسازی در این شهر تاریخی اختصاص یافته است و باید عملیات اجرایی آن پیش از آغاز فصل بارندگی آغاز شود.
وی از اجرای طرح توسعه پارکینگ ورودی ماسوله با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد تومان و با همکاری منابع طبیعی در امتداد رودخانه خبر داد و بیان کرد: این پروژه فاقد معارض میراث فرهنگی بوده و به‌زودی آغاز می‌شود.
استاندار گیلان با اشاره به پیشرفت 90 درصدی بازسازی محور فومن به ماسوله، از سازمان راهداری خواست با تخصیص پنج میلیارد تومان اعتبار، روند تکمیل این پروژه را تسریع کند.
همچنین خواستار تسریع در تکمیل میدان ورودی شهر فومن و پل قلعه رودخان شد که هر دو پروژه به‌مدت طولانی معطل مانده‌اند.
حق‌شناس، فومن را شهری با ظرفیت‌های ممتاز تاریخی، فرهنگی، مذهبی و ادبی دانست و گفت: مفاخر بزرگی همچون کیومرث فومنی، آثار ماندگاری چون قلعه رودخان و ماسوله و نیز زادگاه آیت‌الله بهجت (ره)، هویت ویژه‌ای به این منطقه بخشیده‌اند که باید در جذب گردشگر داخلی و خارجی به آن توجه بیشتری شود.
وی با محکوم‌کردن جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه تأکید کرد: نتانیاهو جنایتکاری بدتر از صدام است و فجایع انسانی که رقم می‌زند یادآور رفتارهای قرون وسطایی است.
حق‌شناس با بیان اینکه تا پیش از این رخدادها، روزانه بیش از 1200 گردشگر خارجی وارد رشت می‌شدند که بخشی از آن‌ها مقصدشان فومن بود، افزود: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در مناطقی مانند ماسوله باید با رعایت اصول زیست‌محیطی و با هدف حفظ منافع مردم منطقه انجام گیرد تا ضمن بهره‌برداری از ظرفیت گردشگری، تعادل منطقه‌ای نیز حفظ شود.
انتهای پیام/