قیمت پایین آب از عوامل بیتوجهی به مصرف درست است - تسنیم
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: نازل بودن ارزش اقتصادی آب به علت قیمت گذاری پایین یکی از عوامل بی توجهی به مصرف درست این کالای ارزشمند و بی جایگزین است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی سیدزاده مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدررفت آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در نشست بررسی راهکارهای کاهش هدررفت آب در شهرهای دارای تنش آبی در استان مرکزی با اشاره بر لزوم مدیریت مصرف و راهکارهای کاهش هدررفت آب گفت: فرسودگی شبکههای آبرسانی و انشعابات غیراستاندارد از عوامل اصلی هدررفت آب هستند که نیازمند اصلاحات فوری است.
وی افزود: نوسازی شبکههای فرسوده آب، نشت یابی و مدیریت فشار ، استاندارد سازی انشعابات و فرهنگ سازی مدیریت صحیح مصرف آب از جمله راهکارهای مهم در راستای مقابله با تنش آبی و مدیریت بهینه منابع آب است که باید مورد توجه قرار گیرد.
سیدزاده با اشاره به کنترل سرانه آب مشترکین تصریح کرد: سرانه مصرف کل آب شرب در ایران شامل مصارف خانگی و غیرخانگی است که بر اساس آخرین اطلاعات ثبتشده در سامانه بالانس آب کشور این رقم 235 لیتر به ازای هر نفر در شبانهروز اعلام شده است؛ البته این رقم در برخی از کلانشهرهای کشور از جمله تهران به بیش از 245 لیتر در شبانهروز میرسد که نازل بودن ارزش اقتصادی آب به علت قیمت گذاری پایین یکی از عوامل بی توجهی به مصرف درست این کالای ارزشمند و بیجایگزین است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به هوشمندسازی کنتورهای آب، اظهار کرد: گرچه هوشمندسازی کنتورها موضوع جدیدی نیست، اما از نگاه اراده حاکمیت، دولت و وزارت نیرو و همچنین از منظر لحاظشدن منابع مالی جدید برای سال 1404 در زمینه هوشمندسازی کنتورهای آب، شاهد گشایشهایی برای تولیدکنندگان کنتورهای هوشمند، شرکتهای آب و فاضلاب و در نهایت مشترکان خواهیم بود.
وی افزود: در بند 3 الف ماده 39 قانون پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران به طور مشخص قانونگذار برای نخستین بار به شرکتهای آب و فاضلاب اجازه داده است که کنتورهای فرسوده یا کنتور اشتراکهایی را که مصرف آنها بالاتر از الگوی مصرف آب است، تعویض کنند و با این شرط که کنتور هوشمند نصب کنند، میتوانند هزینه کنتور و نصب آن را از مشترک دریافت کنند.
سیدزاده با تأکید بر ضرورت مدیریت تقاضای آب گفت: مدیریت مصرف آب تنها بر عهده وزارت نیرو نیست بلکه نیازمند همکاری گسترده همه نهادها و دستگاههای دولتی، رسانهها، آموزش و پرورش، نظام مهندسی، سازمانهای مردمنهاد و جامعه است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب کشور عنوان کرد: با اجرای برنامههای جامع و یکپارچه در حوزه مدیریت مصرف و آب بدون درآمد، شاهد کاهش چشمگیر هدررفت آب و بهبود مدیریت منابع آبی در استان مرکزی خواهیم بود.
انتهای پیام/711/