خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دستگاه‌ها باید به تکالیف قانونی در حوزه محیط زیست عمل کنند - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 08:53
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای حل بسیاری از مشکلات فعلی مانند گرد و غبار، آلودگی هوا، مازوت سوزی، پسماند و سایر مشکلات محیط زیست، باید دستگاه های متولی دیگر مانند جهاد کشاورزی، وزارت نفت، وزارت نیرو و غیره همکاری داشته باشند.
زيست،محيط،سازمان،نهاد،حفاظت،رئيس،آلايندگي،انصاري،عوارض،پيگير ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست شامگاه سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی تشکل‌های زیست محیطی استان مرکزی با اشاره به دغدغه‌مندی تشکل‌های مردم نهاد استان مرکزی در حوزه محیط زیست گفت: حضور تشکل‌های مردم‌نهاد و ارائه مطالب، نشان دهنده سطح بالای دغدغه‌مندی، هوشمندی اجتماعی و بلوغ‌مدنی است و مطالبه گری در خصوص آلودگی هوا کمک بزرگی در حوزه محیط زیست است.
وی افزود: مطالبه‌گری تشکل‌های مردم‌نهاد در کنار پیگیری‌های سازمان حفاظت محیط زیست برای پیگیری مشکلات زیست محیطی نیز می‌تواند بسیاری از موارد را محقق کند و ما قدردان مطالبه‌گری‌ها، کنشگری‌ها و فعالیت‌های مدنی تشکل‌ها هستیم.
انصاری تصریح کرد: ما قائل به این موضوع هستیم که نباید به مردم نگاه ابزاری داشته باشیم و معتقدیم برای حل مسائل محیط زیست در حوزه‌های مختلف، باید مردم پای کار باشند و مشارکت مردم را داشته باشیم، تشکل‌های مردم نهاد یک حلقه واسط بین سازمان محیط زیست، نهاد حاکمیتی و مردم هستند و می‌توانند در این حوزه نقش اثرگذاری ایفا کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ارتباط با درخواست تشکل‌ها برای سهیم کردن مردم در تصمیم گیری‌ها، اظهارکرد: نظر سازمان محیط زیست بر این است که در فرایند تصمیم گیری‌ها مشارکت مردم وجود داشته باشد و پیگیر این موضوع هستیم.
وی با بیان اینکه پاسخگویی و شفافیت به جد دنبال می‌شود، ادامه داد: استاندار مرکزی با جدیت و اولویت‌بندی آلایندگی برخی صنایع، پساب الکل، حیات وحش، تالاب میقان و غیره را پیگیری کند، در حال حاضر حاکمیت و قانون‌ اولویت کار ما قرار دارد و باید طبق ضوابط و قواعد ملاک عمل پیش برویم و موضوعات را دنیال کنیم.
انصاری با تاکید بر تداوم و استمرار جلسات استاندار مرکزی با تشکل‌های مردم نهاد، گفت: در صورت ضرورت و نیاز موارد و مشکلات سطح استان به سطح ملی کشیده شود؛ ما برای حل مشکل مازوت سوزی نیروگاه شازند در کنار شما هستیم و پیگیری خواهیم کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: برای حل بسیاری از مشکلات فعلی مانند گردوغبار، آلودگی هوا، مازوت‌سوزی، پسماند و سایر مشکلات محیط زیست، باید دستگاه‌های دیگر مانند جهاد کشاورزی، وزارت نفت، وزارت نیرو و غیره همکاری داشته باشند.
وی ادامه داد: در حق‌آبه‌ای که در برنامه هفتم پیش‌بینی شده باید حق آبه طبیعت داده شود، حق آبه طبیعیت اولویت اصلی بعد از تامین آب شرب است و بعد از آن حق آبه صنعت و کشاورزی مطرح است، بنابراین باید اولویت‌ها درک شود.
تلاش ما در سازمان محیط زیست این است که در نهاد دولت موضوعات محیط زیستی را از دستگاه‌های مختلف مطالبه گری داشته باشیم.
انصاری در ارتباط با عوارض آلایندگی گفت: در لایحه بودجه امسال پیش‌بینی شده که 35 درصد عوارض آلایندگی با نظر محیط زیست، سازمان برنامه و بودجه و استانداری صرف محیط زیستی شود که از لایحه بودجه حذف شد اما آیین نامه‌ای در این حوره وجود دارد که 50 درصد عوارض آلایندگی با نظر محیط زیست صرف شود.
رئیس سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: همچنین پیشنهاد مااین بود 10 درصد عوارض نیز به صندوق ملی محیط زیست واریز شود که این هم به دلایل مختلف به طور کامل اجرا نشده است و تنها بخشی از آن در کل کشور درسال 98 به صندوق ملی واریز شد،در حالی که عوارض آلایندگی باید صرف محیط زیست و رفع آلودگی صنایع شود و این مهم به جد در شهرها پیگیری شود.
به گزارش تسنیم، در نشست تشکل‌های مردم نهاد با شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز موضوعاتی مانند بهره‌برداری برخی از صنایع آلاینده و عدم موافقت با طرح توسعه برخی از صنایع آلاینده، برداشت شرکت املاح از تالاب میقان، معضل بازچرخانی آب، پسماند، معضل خودروهای فرسوده، درخواست توسعه مراکز پسماند عمده مسائلی بودند که مطرح شد و قول پیگیری از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور داده شد.
انتهای پیام/711/