خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

9 دلیل برای خارج کردن نام الجولانی از فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 21:30
«علیرضا مجیدی» کارشناس مسائل غرب آسیا در ویدئویی تحلیلی به 9 نکته کلیدی در کارنامه ابومحمد الجولانی، سرکرده سابق گروهک تحریرالشام و رئیس موقت کنونی سوریه که به حذف نام او از فهرست گروهک های تروریستی ایالات متحده منجر شده، پرداخته است.
جولاني،سوريه،گروه،جهادي،القاعده،راديكال،تروريستي،مسلح،بحران، ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «علیرضا مجیدی»، کارشناس مسائل غرب آسیا در ویدئویی تحلیلی به 9 نکته کلیدی در کارنامه احمد الشرع که به حذف نام او از فهرست گروه‌ک‌های تروریستی توسط ایالات متحده منجر شد، پرداخته است.
.
در تحلیل سیاست فعلی دولت ایالات متحده آمریکا نسبت به احمد الشرع (ابومحمد الجولانی) و گروه تحت رهبری وی، 9 نکته برجسته وجود دارد که رویکرد تیم حاکم بر کاخ سفید به سرکرده سابق تحریرالشام را شکل داده و مبنایی برای اعتباربخشی به جدایی و حذف نام او از فهرست گروه‌های تروریستی شده است:
1.
پایان‌بخشی به کارنامه تروریستی الجولانی و اعلام جدایی رسمی از القاعده:
پس از انحلال جبهه النصره و تأسیس جبهه فتح الشام، جولانی به‌طور رسمی از القاعده جدا شد.
بخش‌هایی از بدنه القاعده که این جدایی را نپذیرفتند، تحت رهبری ابوشامی السوری، گروه «حراس الدین» را تشکیل دادند.
جولانی در خلال روزهای پس از سرنگونی نظام بشار اسد موفق شد پرونده این گروه‌ها را ببندد و برچیده شدن شاخه القاعده در سوریه را رقم بزند.
2.
مقابله و مهار افکار جهادی رادیکال:
جولانی اقدام به سرکوب و کاهش نفوذ گفتمان جهادی رادیکال در سوریه کرد.
او توانست مانع گسترش اندیشه‌ها و رفتارهای سلفی جهادی تندرو شود که مرزهای سیاسی را به رسمیت نمی‌شناختند و خواهان قیام مسلحانه برای اجرای شریعت بودند.
3.
توانایی برقراری نظم از میان گروه‌های متعدد مسلح:
در شرایطی که بیش از 100 گروه مسلح در سوریه فعال بودند، جولانی موفق به خلع سلاح و مهار 20 گروه مسلح معارض، شامل 14 گروه از دوران فتح الشام و 5 گروه در دوران بعدی شد و نظم و دیسیپلین نسبی را بر مناطق تحت کنترل خود برقرار کرد.
4.
مدیریت و مهار بحران شمال شرق سوریه:
جولانی توانست پرونده «قسد» در شمال شرق سوریه را بدون ورود به یک جنگ داخلی بزرگ، مدیریت کند و مطابق با خواست ترکیه، از گسترش بحران در این منطقه جلوگیری کند؛ این مسئله در عمل برگ برنده‌ای برای ایالات متحده به شمار می‌رود.
5.
مدیریت بحران سویداء:
تا پیش از تحولات روزهای اخیر تیم حاکم بر واشنگتن مدیریت حادثه سویداء توسط جولانی را هوشمندانه تلقی می‌کرد، چرا که نه به کشتار گسترده‌ای منجر شده بود و نه بحران از کنترل خارج شده بود، با این حال تحولات چند روز اخیر ممکن است از وزن این مولفه در نظام سنجش کاخ سفید در مورد جولانی بکاهد.
6.
جلوگیری از نسل‌کشی در مناطق علوی‌نشین:
علی‌رغم گزارش‌هایی مبنی بر نقش‌آفرینی حکومت جدید در جنایات علیه علوی‌ها، این دیدگاه مطرح می‌شود که جولانی مانع از وقوع نسل‌کشی گسترده علیه علوی‌ها در زمان به قدرت رسیدن اهل سنت شده است.
این ادعا بر اختلافات تاریخی احتمالی میان اهل سنت و علوی‌ها استوار است.
7.
همکاری در عملیات ضد تروریستی و ترورهای هوایی:
از اواخر سال 2017، جولانی همکاری با نیروهای تحت حمایت آمریکا را آغاز کرد و در ترورهای هوایی علیه اعضای القاعده مشارکت داشت.
این همکاری‌ها به‌طور علنی توسط مقامات آمریکایی، از جمله رابرت مالی، تأیید شده است.
8.
توقف فعالیتهای محور مقاومت از سوریه:
جولانی به‌عنوان عنصری کلیدی در راستای تضعیف و بیرون راندن نیروهای وابسته به محور مقاومت از سوریه تلقی می‌شود و این موضوع به‌عنوان یکی از دستاوردهای او برجسته می‌گردد.
9.
کنترل اسلام رادیکال غیر سلفی جهادی:
جولانی تلاش کرده است تا با کنترل گروه‌های اسلام رادیکال مسلح غیر سلفی جهادی (که مرزها را به رسمیت می‌شناسند)، از گرایش آن‌ها به سمت دیدگاه‌های رادیکال‌تر جلوگیری کند و مانع از تبدیل شدن آن‌ها به جنبش‌های اجتماعی و نظامی گسترده شود.
این 9 نکته، مبنای ارزیابی و اتخاذ رویکرد همکاری‌جویانه برخی از چهره‌های حاضر در واشنگتن به‌ویژه تام باراک، نماینده ویژه سابق آمریکا در امور سوریه، با جولانی قرار گرفته است، در حالی که دیدگاه‌های محتاطانه‌تری مانند دیدگاه برت مک‌گورک نیز در این میان وجود دارد.
انتهای پیام/