خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هیچ‌گونه شواهدی از اقدامات خرابکارانه در حوادث گاز خانگی مشاهده نشده است

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 20:46
شکوهیان گفت: تمامی حوادث گاز خانگی ریشه در عوامل داخلی و فنی داشته و هیچ‌گونه شواهدی از اقدامات خرابکارانه یا تروریستی در آنها مشاهده نشده است.
گاز،حوادث،ملي،شركت،درصد،ايران،وسايل،شكوهيان،نشت،گازسوز،ايمني ...

باشگاه خبرنگاران جوان - علیرضا شکوهیان، مدیر HSE و پدافند غیرعامل شرکت ملی گاز ایران عصر امروز -سه‌شنبه ۲۴ تیرماه- اظهار کرد: بررسی‌های جامع میدانی، کارشناسی و فنی انجام‌شده، به‌روشنی نشان می‌دهد که تمامی حوادث گاز خانگی ریشه در عوامل داخلی، فنی یا مصرف نادرست داشته و هیچ‌گونه شواهدی از اقدامات خرابکارانه یا تروریستی در آنها مشاهده نشده است.
وی با اشاره به تحلیل آماری حوادث گاز در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳، گفت: در سال ۱۳۹۹، کمترین تعداد حوادث مرتبط با گاز با رقم ۱۷۱۶ مورد ثبت شد.
این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۲۱۰۵ مورد و در سال ۱۴۰۳ به ۲۱۹۶ مورد رسید؛ افزایشی که هم‌راستا با سردتر شدن هوا و افزایش مصرف گاز طبیعی در کشور بوده است.
شکوهیان تأکید کرد: بر اساس آمار دقیق، نزدیک به ۹۰ درصد از این حوادث، یعنی بیش از ۱۹۰۰ مورد در سال، مربوط به انفجار و آتش‌سوزی در منازل مسکونی است؛ معادل ۱۶۰ مورد در ماه و حدود ۶ حادثه در روز.
مدیر HSE و پدافند غیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: با توجه به وجود بیش از ۳۰ میلیون مشترک خانگی گاز در کشور، بروز برخی حوادث اجتناب‌ناپذیر است، اما می‌توان با ارتقای آگاهی و رعایت اصول ایمنی، بخش بزرگی از این حوادث را پیشگیری کرد.
وی ادامه داد: تحلیل دقیق نشان می‌دهد که ۴۴ درصد از حوادث ناشی از نشت گاز از شیلنگ‌های فرسوده یا پاره‌شده،۱۸.۷ درصد سایر موارد نشت گاز، ۱۱.۷ درصد استفاده از وسایل گازسوز غیراستاندارد، ۵.۸ درصد نشت از سیستم لوله‌کشی داخلی، ۳.۶ درصد نبود ترموکوبل در وسایل گازسوز، ۳.۴ درصد نقص در شیر گاز و مابقی قرار دادن مواد قابل اشتعال مانند پرده در نزدیکی شعله وسایل گرمایشی است.
شکوهیان تأکید کرد: ۷۲ درصد از کل حوادث گازی مربوط به نشت گاز است.
این آمار نشان می‌دهد عامل اصلی بروز انفجار‌ها نه بیرونی و خرابکارانه، بلکه کاملاً داخلی، فنی و قابل پیشگیری است.
ارتقای ایمنی با آموزش عمومی
مدیر HSE و پدافند غیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به نقش مهم آموزش همگانی در کاهش این حوادث، گفت: شرکت ملی گاز ایران با همکاری نهاد‌های آموزشی، رسانه‌ها و مراکز فرهنگی، طرح‌های گسترده‌ای برای اطلاع‌رسانی درباره مصرف ایمن گاز، اصول تهویه، استانداردسازی وسایل و رعایت فاصله ایمن از وسایل گازسوز آغاز کرده است.
شرکت ملی گاز تا کجا مسئول است؟
وی تصریح کرد: مسئولیت قانونی شرکت ملی گاز ایران صرفاً تا محل کنتور گاز مشترکان است.
از این نقطه به بعد، تمامی تأسیسات داخلی ساختمان‌ها اعم از لوله‌کشی، نصب تجهیزات، بهره‌برداری و نگهداری، تحت اختیار و تعهد مالک یا بهره‌بردار ساختمان بوده و اجرای این موارد بر اساس الزامات قانونی، تحت نظارت سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام می‌شود.
شکوهیان در ادامه افزود: بر اساس مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان، که به طراحی، اجرا و نظارت بر سامانه گاز طبیعی در ساختمان‌ها اختصاص دارد، تمامی ضوابط مربوط به لوله‌کشی، انتخاب و نصب وسایل گازسوز، سیستم تهویه، دودکش و سایر الزامات ایمنی، خارج از مسئولیت سازمانی شرکت ملی گاز ایران تعریف شده است.
وی تأکید کرد: همان‌گونه که شرکت گاز موظف به تأمین ایمن گاز تا ورودی درب منازل و ساختمان‌ها است، کاربران و مهندسان ناظر نیز وظیفه دارند اصول فنی، استانداردسازی و مراقبت‌های ایمنی را در داخل ملک به‌درستی اجرا و رعایت کنند.
منبع: شرکت ملی گاز ایران