رویترز: تهدیدات ترامپ تاثیری بر پوتین ندارد
سه منبع نزدیک به کرملین گفتند که رئیس جمهور روسیه قصد دارد بدون توجه به تهدیدهای ترامپ مبنی بر تحریمهای شدیدتر، به رویکرد خود در اوکراین ادامه دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - سه منبع نزدیک به کرملین گفتند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قصد دارد تا زمانی که غرب با شرایط او برای صلح موافقت نکند، بدون توجه به تهدیدهای دونالد ترامپ مبنی بر تحریمهای شدیدتر، به جنگ در اوکراین ادامه دهد و با پیشروی نیروهای روسیه ممکن است خواستههای ارضی او گسترش یابد.
این منابع گفتند که پوتین معتقد است که اقتصاد و ارتش روسیه به اندازه کافی قوی هستند تا از هرگونه اقدامات اضافی غرب جان سالم به در ببرند.
ترامپ روز دوشنبه از امتناع پوتین از توافق آتشبس ابراز ناامیدی کرد و موجی از ارسال سلاح به اوکراین از جمله سامانههای موشکی زمین به هوای پاتریوت را اعلام کرد.
او همچنین تهدید کرد که در صورت عدم دستیابی به توافق صلح ظرف ۵۰ روز، تحریمهای بیشتری علیه روسیه اعمال خواهد کرد.
سه منبع روسی که با تفکرات مقامات ارشد کرملین آشنا هستند، گفتند که پوتین تحت فشار غرب جنگ را متوقف نخواهد کرد و معتقد است که روسیه - که از سختترین تحریمهای اعمال شده توسط غرب جان سالم به در برده است - میتواند سختیهای اقتصادی بیشتری از جمله تعرفههای تهدیدآمیز ایالات متحده که خریداران نفت روسیه را هدف قرار میدهد، تحمل کند.
یکی از این منابع که به دلیل حساسیت اوضاع نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفت: «پوتین فکر میکند هیچ کس به طور جدی با او در مورد جزئیات صلح در اوکراین - از جمله آمریکاییها - وارد مذاکره نشده است، بنابراین او تا زمانی که به خواستههایش برسد، ادامه خواهد داد.»
این منبع گفت: با وجود چندین تماس تلفنی بین ترامپ و پوتین و سفرهای استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ایالات متحده به روسیه، رئیس جمهور روسیه معتقد است که بحثهای دقیقی در مورد مبانی یک طرح صلح صورت نگرفته است.
این فرد افزود: «پوتین برای رابطه با ترامپ ارزش قائل است و گفتوگوهای خوبی با ویتکاف داشته است، اما منافع روسیه بالاتر از همه چیز است.»
منابع گفتند که شرایط پوتین برای صلح شامل تعهد قانونی الزامآور مبنی بر عدم گسترش ناتو به سمت شرق، هویت اوکراینی و محدودیتهای نیروهای مسلح آن، حفاظت از افراد بیطرف روس که در آنجا زندگی میکنند و پذیرش دستاوردهای ارضی روسیه است.
منابع گفتند که او همچنین مایل است در مورد تضمین امنیتی برای اوکراین با مشارکت قدرتهای بزرگ بحث کند، اگرچه به گفته این منابع، نحوه عملکرد این امر به هیچ وجه مشخص نیست.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفته است که اوکراین هرگز تسلط روسیه بر مناطق فتح شده خود را به رسمیت نمیشناسد و کی یف حق حاکمیت خود را برای تصمیمگیری در مورد پیوستن به ناتو حفظ میکند.
با این حال، منبع دومی که با تفکر کرملین آشناست، گفت که پوتین اهداف مسکو را بسیار مهمتر از هرگونه ضرر اقتصادی بالقوه ناشی از فشار غرب میداند و نگران تهدیدهای ایالات متحده برای اعمال تعرفه بر چین و هند به دلیل خرید نفت روسیه نیست.
دو نفر از این منابع گفتند که روسیه در میدان نبرد دست بالا را دارد و اقتصاد آن که به سمت جنگ متمایل شده است، از نظر تولید مهمات کلیدی مانند گلولههای توپخانه از اتحاد ناتو به رهبری ایالات متحده پیشی گرفته است.
بر اساس دادههای DeepStateMap، یک نقشه اطلاعاتی منبع باز از درگیری، روسیه که در حال حاضر تقریباً یک پنجم خاک اوکراین را کنترل میکند، در سه ماه گذشته حدود ۱۴۱۵ کیلومتر مربع (۵۴۶ مایل مربع) پیشروی کرده است.
منبع: رویترز