توانمندی آذربایجانشرقی در تجارت با گرجستان - تسنیم
دبیر میز تجاری گرجستان در اتاق بازرگانی تبریز، به توانمندی های استان آذربایجان شرقی برای حضور فعال تر در بازار گرجستان اشاره کرد.

نوید امجد، دبیر میز تجاری گرجستان در اتاق بازرگانی تبریز، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز به تشریح جزئیات برنامه عملیاتی توسعه روابط اقتصادی و تجاری با این کشور پرداخت و گفت: در این برنامه، شاخصها و ظرفیتهای اقتصادی گرجستان، مقاصد صادراتی و مبانی وارداتی، حجم تجارت خارجی و نیازهای وارداتی این کشور در حوزههای فناوری صنعتی، بهداشت و درمان، کشاورزی و مواد غذایی، ساختوساز، حملونقل و انرژی به تفکیک مشخص شدهاند.
وی، با ارائه آماری از وضعیت تجارت میان ایران و گرجستان در بازه زمانی 2019 تا 2023، تصریح کرد: طی این پنج سال، تراز تجاری و حجم مبادلات دو کشور روندی صعودی داشته است.
دبیر میز تجاری گرجستان، گفت: اقلامی همچون میلگرد و شمش آهنی، کاشی و سرامیک، پلیمرهای اتیلن، مصنوعات شیشهای، فرآوردههای نفتی، گاز و پتروشیمی و محصولات کشاورزی و غذایی مهمترین کالاهای صادراتی ایران به گرجستان است.
امجد، ادامه داد: در مقابل، گوشت و احشاء خوراکی، ماشینآلات و تجهیزات، تنباکوی فرآوریشده، مخلوطهای معطر برای نوشیدنی و چوب عمدهترین کالاهای وارداتی ایران از گرجستان در سال 2023 بودهاند.
وی، با اشاره به مجموعهای از چالشهای موجود در مسیر توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور، گفت: پیچیدگی قوانین تجاری، مشکلات در تبادلات مالی، مالیاتهای تأثیرگذار بر تجارت بینالمللی، استانداردهای سختگیرانه محصول، زیرساختهای ناکافی و ضعف در ارتباطات تجاری مؤثر ازجمله این چالشهاست.
دبیر میز تجاری گرجستان، با اشاره به توانمندیهای استان آذربایجانشرقی برای حضور فعالتر در بازار گرجستان، گفت: حوزههایی چون خدمات گردشگری و بهداشتی، ماشینآلات صنعتی، نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع غذایی و کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی، صنایع فلزی و فولاد و مصالح ساختمانی از مزیتهای این استان در تجارت با گرجستان است.
امجد با تأکید بر لزوم توجه به شناخت دقیق از رقبا، چه داخلی و چه خارجی، در مسیر توسعه روابط اقتصادی با گرجستان، گفت: سایر استانهای ایران نیز در این زمینه دارای ظرفیتهایی قابل توجه هستند که باید بهصورت هماهنگ مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
انتهای پیام/