خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ثبت اختراع دستگاه تست نفوذپذیری پارچه‌ سازه‌های بادشونده - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 20:12
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از صدور گواهی ثبت اختراع «دستگاه تست نفوذپذیری پارچه سازه های بادشونده با گازهای مورد استفاده در این سازه ها» در مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خبر داد.
فضايي،فشار،ثبت،گازهاي،پارچه،دقت،دستگاه،كشور،پژوهشگاه،مخزن،اختراع

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، وحید یزدانیان؛ رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از صدور گواهی ثبت اختراع «دستگاه تست نفوذپذیری پارچه‌ سازه‌های بادشونده با گازهای مورد استفاده در این سازه‌ها» در مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خبر داد.
این اختراع در پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ و نقل فضایی به ثمر رسیده است.
یزدانیان با اشاره به کاربرد گسترده پارچه‌های ویژه در ساخت بالن‌های مقید، مأموریت‌های ارتفاع بالا و سایر سازه‌های بادشونده اظهار کرد: نگه‌داری طولانی‌مدت گاز هلیوم یا سایر گازهای استراتژیک در این سازه‌ها تنها زمانی امکان‌پذیر است که میزان نفوذپذیری پارچه با دقت بسیار بالا سنجیده شود.
دستگاه ابداعی پژوهشگران ما نه‌ تنها این دقت را فراهم می‌کند، بلکه امکان آزمایش با خودِ گازهای عملیاتی را نیز در فشارهای بسیار پایین از یک تا ده میلی‌بار برای نخستین بار در کشور فراهم ساخته است.
ویژگی‌های متمایز دستگاه
قابلیت آزمون با گازهای واقعی سازه (هلیوم، هیدروژن و …)
دقت بالا در محدوده فشار گیج 1 تا 10 mbar، فراتر از روش‌های متداول جریان هوا یا خلأ
فرایند ساده و قابل تکرار: افت تدریجی فشار در مخزن و تحلیل ترمودینامیکی زمان فشار، بدون نیاز به تجهیزات پیچیده اندازه‌گیری دبی
سازوکار عملکرد
دستگاه از مخزنی تشکیل می‌شود که گاز مورد نظر با فشار مشخص در آن تزریق می‌شود.
نمونه پارچه در خروجی مخزن قرار می‌گیرد؛ نفوذ گاز از بافت پارچه موجب کاهش تدریجی فشار داخل مخزن می‌شود.
با ثبت تغییرات فشار نسبتِ زمان و استفاده از اصول ترمودینامیک، ضریب نشتی پارچه با دقت بالا به دست می‌آید.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران افزود: این فناوری یک گام مهم برای بومی‌سازی زیرسیستم‌های سازه‌های بادشونده در پروژه‌های فضایی و هوافضایی کشور است.
با استقرار این سامانه در پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ و نقل فضایی، امکان توسعه بالن‌های تحقیقاتی بلندمدت و همچنین سازه‌های قابل‌باد شدن (Inflatable) با طول عمر بیشتر فراهم می‌شود.
گواهی ثبت این اختراع پس از طی مراحل داوری تخصصی، در مرکز مالکیت معنوی به نام پژوهشگاه فضایی ایران صادر شده و در بانک اطلاعات اختراعات کشور ثبت شده است.
انتهای پیام/