دو بحران داخلی کابینه بنیامین نتانیاهو پس از جنگ با ایران - تسنیم
دو جناح حریدی و راست افراطی در حال ایجاد بحران های جدید و دامنه داری برای کابینه ائتلافی حاکم بر سرزمین های اشغالی به رهبری بنیامین نتانیاهو هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «منصور براتی»، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی، در ویدیویی تحلیلی به بررسی دو بحران جدیدی که کابینه ائتلافی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در روزها و هفتههای آتی با آن روبهرو خواهد شد را بررسی کرده است.
.
نخستین موضوع به اختلاف میان نتانیاهو و ارتش اسرائیل با احزاب حریدی بازمیگردد.
حریدیها، بخشی از جامعه یهودیان هستند که به مطالعات و تحصیلات دینی اشتغال دارند و سبک زندگی خاص خود را دنبال میکنند.
این گروه، با داشتن آرایش موی خاص و گرایش به تمرکز صرف بر آموزش دینی، قشر مذهبی یهودیت را تشکیل میدهند که حدود 20 درصد جمعیت سرزمین های اشغالی را شامل میشوند.
حریدیها تمایلی به مشارکت فعال در اقتصاد ندارند و خواستار معافیت جوانان خود از خدمت سربازی اجباری هستند.
در بیشتر مواقع، زمانی که نتانیاهو در قدرت قرار داشته، معافیت حریدیها از خدمت سربازی تمدید شده است.اما به دلیل کمبود جدی نیروی انسانی و نیاز ارتش اسرائیل به جذب حدود 300 هزار نظامی جدید—در حالیکه از بخشهای دیگر جامعه امکان تأمین نیروی کافی وجود ندارد—اکنون ارتش تصمیم دارد برای حدود 54 هزار جوان حریدی دعوتنامه خدمت ارسال کند.
این اقدام بیسابقه بوده و میتواند اتحاد احزاب حریدی با کابینه نتانیاهو را به خطر بیندازد.
حزب «یهودیت متحد توراه» که به شدت مخالف این اقدام است، اعلام کرده احتمالاً از ائتلاف خارج خواهد شد.
حزب حریدی دیگر، «شاس»، نیز اعلام کرده ممکن است به حزب یهودیت متحد توراه پیوسته و از کابینه خارج شود، اما هر دو جریان تأکید کردهاند که قصد ندارند باعث فروپاشی کابینه نتانیاهو شوند.
در حال حاضر ائتلاف تحت رهبری نتانیاهو در کنست 67 کرسی دارد و در صورت خروج این دو حزب، تعداد کرسیها به زیر حد نصاب 60 کرسی خواهد رسید.
این دو حزب اعلام کردهاند هدفشان ایجاد فشار بر نتانیاهو برای تصویب لایحهای جهت معافیت حریدیها از خدمت نظامی در کنست است و مشخص نیست موفق به تحقق خواسته خود خواهند شد یا خیر، بهویژه با توجه به تمایل جامعه صهیونیستی برای فراخواندن حریدیها به خدمت و نیاز روزافزون ارتش به نیروهای جدید.
دومین بحران، احتمال برقراری آتشبس در نوار غزه است که با مخالفت احزاب راست افراطی کابینه از جمله «صهیونیسم مذهبی» به رهبری بتسلائل اسموتریچ و «قدرت یهودی» به رهبری «ایتمار بن گویر» مواجه شده است.
در دور قبلی آتشبس در ژانویه 2025 نیز بن گویر به طور موقت و تا زمان برقراری آتشبس از کابینه خارج شده بود.
چنانچه این دو بحران همزمان رخ دهند، ممکن است بقای ائتلاف حاکم به رهبری نتانیاهو با خطر جدی مواجه شود.
نیروهای اپوزیسیون نیز در تلاشند تا از این وضعیت برای تضعیف کابینه نتانیاهو بهره ببرند و با توجه به شرایط فعلی هیچ تضمینی برای تداوم بقای این کابینه وجود ندارد.
انتهای پیام/