ریزگردهای آلاینده ، مسئول آلودگی هوای شهر اراک در شش ماه نخست امسال
سرپرست حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: کلانشهر اراک در شش ماه نخست سال درگیر گرد و غبار است و در شش ماه دوم صنایع آلاینده ها را به شهر اراک منتقل می کنند و شرایط اراک را به حالت اضطرار و خطرناک تبدیل می کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، امیر انصاری، سرپرست حفاظت محیط زیست استان مرکزی عصر امروز در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی با اشاره به عدم اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هواب شهر اراک گفت: طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک طی سالهای متوالی پیشرفت نداشته و در سال 92 درخواست به روز رسانی طرح کاهش آلودگی هوا انجام و سیاهه اجمالی از شهر اراک تهیه شد اما پاسخگوی شرایط اراک نبود.
وی افزود: در سال 96 مجدد سیاهه انتشار برای شهر اراک تهیه شد که به دلیل عدم تحقق اعتبارات ملی نیز تحقق آنچنانی نداشت، اما علیرغم کمبود اعتبارات نیز مجموعه مدیریتی استان تلاش کردند تا اقداماتی را در جهت کاهش آلودگی هوای شهر اراک انجام دهند.
انصاری تصریح کرد: از سال 96 تا سال 1403 هیچ سیاهه انتشاری برای اراک تهیه نشد که سال گذشته طرح سیاهه انتشار اراک تدوین شد و مهمترین منابع آلاینده شهرهای اراک و شازند استخراج شد و آلایندگی مربوط به صنایع و خودرو بود و گرد و غبار تاثیر آنچنانی در آلودگی هوا نداشت.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه کلانشهر اراک در شش ماه نخست سال درگیر گرد و غبار است و در این راستا به صورت مداوم و مستمر کارگروه کاهش آلودگی هوا را پیش برده است، اظهار کرد: اراک یک شهر صنعتی است که در قسمت شرق اراک صنایع مادر مستقر شدهاند و در لایه عقبتر تالاب کویر میقان است، همچنین در شش ماهه نخست سال با پدیده گرد و غبار مواجه هستیم که از قم به سمت اراک انتقال پیدا میکند، از طرفی از سمت غرب هم صنایع پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه مستقر هستند که در شش ماه دوم آلایندهها را به شهر اراک منتقل میکنند و شرایط اراک را به حالت اضطرار و خطرناک تبدیل میکنند.
وی با بیان اینکه آلاینده مسئول شهر اراک در اکثر روزها دی اکسید گوگرد است، همچنین فعالیت صنایع شازند نیز بر وضعیت هوای اراک تاثیرگذار است، ادامه داد: 200 میلیارد تومان اعتبار برای به روز رسانی ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر اراک و خرید 5 ایستگاه سنجش آلودگی هوا نیاز است تا سنجش آلایندهها انجام شود.
انصاری خاطرنشان کرد: برنامه محیط زیست استان این است که در شش ماهه دوم سال اجازه مازوت سوزی به نیروگاه شازند داده نشود و به جای آن از گاز ال پی جی استفاده شود که امیدواریم در این راستا در سطح کلان تصمیماتی اخذ شود و مورد توجه ویژه قرار گیرد.
انتهای پیام/711/