خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کنگره علامه بهابادی فرصتی برای بازتعریف جایگاه اندیشه ایرانی – اسلامی

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 18:53
معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در دیدار با اعضای دبیرخانه کنگره بین المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی گفت: کنگره بین المللی علامه بهابادی فرصتی مغتنم برای بازتعریف جایگاه اندیشه ایرانی - اسلامی در فضای علمی و تمدنی معاصر است.
علمي،علامه،كنگره،يزد،تمدني،دبيرخانه،فكري،معاون،ايران،يزدي،ها ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، در نشست تخصصی اعضای دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی که با حضور سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور و آیت‌الله ناصری، نماینده ولی‌فقیه در استان یزد برگزار شد، دکتر هاشمی با نگاهی عمیق و آینده‌نگر بر اهمیت کلیدی این کنگره در سطوح ملی و جهانی تأکید نمود و افق‌های جدیدی را برای حرکت این رویداد ترسیم کرد.
هاشمی ضمن قدردانی از تلاش‌های کمیته علمی و اجرایی، کنگره بین‌المللی علامه بهابادی را فرصتی مغتنم برای بازتعریف جایگاه اندیشه ایرانی - اسلامی در فضای علمی و تمدنی معاصر دانست.
وی با بیان اینکه بزرگداشت و بازخوانی میراث علمی و فلسفی علامه بهابادی باید فراتر از یک حرکت نمادین یا صرفاً آیینی تعریف شود، تصریح کرد: این کنگره فرصتی است تا از رهگذر پژوهش‌های عمیق و گفت‌وگوهای علمی، ظرفیت تمدنی و فکری اندیشه اسلامی معاصر ایران را به جهان معرفی کنیم.
علامه بهابادی با آثار بی‌نظیر خود فقط متعلق به یزد یا حتی ایران نیست، بلکه بخشی از سرمایه فکری جهان اسلام و گفتمان انسانی است.
وی ضمن تقدیر ویژه از دبیرخانه کنگره، ایجاد پیوند میان پژوهشگران ایرانی و مراکز آکادمیک و حوزوی خارج از کشور را اقدامی ارزشمند دانست و افزود: این دیپلماسی فرهنگی و علمی، امروز بیش از هر زمان دیگر ضرورت دارد.
در عصر جهانی شدن، دیالوگ میان ملل و مکاتب فکری جز از مسیر معرفی درست اندیشه‌ها و شخصیت‌های جامع‌الاطراف محقق نمی‌شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با تأکید بر حمایت دولت از فرآیند برگزاری کنگره و توسعه همکاری‌های بین‌المللی در این چارچوب، خاطرنشان کرد: انتقال میراث و تجارب عالمانی چون علامه بهابادی یزدی به جامعه جهانی، بستری است برای گفت‌وگوی مؤثر، توسعه ارتباطات علمی و ایجاد زمینه نقد و بازاندیشی تمدن‌ها و هویت دینی و ملی.
دولت آمادگی دارد تمامی ظرفیت‌های خود را در حمایت راهبردی و اجرایی از دبیرخانه کنگره و مجموعه استان یزد به کار گیرد.
وی همچنین با اشاره به جایگاه علمی و تاریخی یزد و نقش الهام‌بخش آن در تاریخ فکر و تمدن ایران اظهار کرد: یزد می‌تواند الگویی موفق برای پیوند سنت و نوگرایی باشد.
باید میراث فکری و اجتماعی دانشورانی چون علامه بهابادی، که پیوسته میان سنت و نوآوری و میان ایران و جهان اسلام پل زده‌اند، در سطح بین‌المللی بازنمایی شود.
در ادامه این نشست، اعضای دبیرخانه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و دستاوردهای سال گذشته و همچنین برنامه‌ریزی‌های گسترده برای برگزاری کنگره بین‌المللی، برگزاری نشست‌ها و همایش‌های تخصصی، توسعه ارتباطات بین‌المللی و همچنین تدوین موسوعه جامع آثار علامه بهابادی یزدی در حوزه‌های اندیشه کلامی، فلسفی، تفسیری، منطق، حکمرانی و تمدنی را از اولویت‌های اصلی خود اعلام کردند.
در پایان این جلسه، بر استمرار هم‌افزایی میان دستگاه‌های حاکمیتی و نهادهای علمی، تقویت ارتباط با دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه داخلی و خارجی، و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت علمی یزد و کشور برای معرفی بهتر و اثرگذارتر علامه بهابادی و شکل‌گیری گفتمان تمدنی نوین، تأکید شد.
انتهای پیام/781