خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آیا مصرف تخم مرغ با ابتلا یا عدم ابتلا به آلزایمر ارتباط دارد؟

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 18:29
محققان تغذیه و بهداشت عمومی همچنان به بررسی رابطه بین عادات غذایی و سلامت مغز ادامه می‌دهند و بر نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های عصبی مرتبط با سن تمرکز دارند.
كولين،آلزايمر،بيماري،مغز،غذايي،مطالعه،ابتلا،محققان،نتايج،مصر ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک مطالعه علمی جدید یک ماده غذایی رایج در رژیم غذایی روزانه را برای مشخص کردن تأثیر بالقوه آن بر عملکرد شناختی و خطر اختلالات حافظه بررسی کرد.
این مطالعه نشان داد که خوردن منظم تخم مرغ، به میزان دو تخم مرغ در هفته، می‌تواند به دلیل وجود کولین، یک ماده مغذی ضروری که از عملکرد مغز پشتیبانی و سلامت مغز را با افزایش سن حفظ می‌کند، در کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.
کولین یک جزء ضروری در تولید استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی است که نقش حیاتی در فرآیند‌های حافظه و یادگیری ایفا می‌کند.
همچنین به ساخت و محافظت از غشا‌های سلول عصبی کمک می‌کند.
مطالعات قبلی نشان می‌دهد که سطح پایین کولین در خون با افزایش تجمع پلاک‌های آمیلوئید و گره‌های پروتئین تاو در مغز، دو مورد از برجسته‌ترین نشانه‌های بیماری آلزایمر، مرتبط است.
این مطالعه که توسط محققانی از بوستون، واشنگتن دی سی و شیکاگو انجام شد، بر داده‌های بیش از ۱۰۰۰ فرد بدون زوال عقل که طی یک دوره هفت ساله تحت ارزیابی‌های سلامت و تغذیه قرار گرفته بودند، متکی بود.
هدف، بررسی رابطه بین رژیم غذایی و خطر ابتلا به زوال عقل، به ویژه بیماری آلزایمر، رایج‌ترین نوع آن، بود.
زیرمجموعه‌ای از ۵۷۸ نفر پس از مرگ مغز خود را اهدا کردند و به محققان اجازه دادند تا نشانگر‌های بیولوژیکی مرتبط با این بیماری، مانند پلاک‌های آمیلوئید و درهم‌تنیدگی‌های پروتئین تاو را بررسی کنند.
محققان بر اساس یک پرسشنامه رژیم غذایی که توسط دانشگاه هاروارد تهیه شده بود، تحقیق کردند که در آن شرکت‌کنندگان تعداد دفعات خوردن تخم‌مرغ را در یک دوره خاص ثبت می‌کردند.
سپس شرکت‌کنندگان بر اساس فراوانی مصرف به چهار گروه تقسیم شدند: کمتر از یک بار در ماه، یک تا سه بار در ماه، یک بار در هفته و دو یا چند بار در هفته.
نتایج نشان داد که شرکت‌کنندگانی که حداقل یک بار در هفته تخم‌مرغ می‌خوردند، تقریباً نصف (تقریباً ۴۰ درصد) کمتر از افرادی که به ندرت تخم‌مرغ می‌خوردند، به بیماری آلزایمر مبتلا شدند.
همچنین افزایش قابل توجهی در سطح کولین در بدن آنها در درازمدت مشاهده شد.
محققان مغز شرکت‌کنندگان فوت‌شده را بررسی کردند و دریافتند افرادی که مرتباً تخم‌مرغ مصرف می‌کردند، کمتر دچار تغییرات مغزی مرتبط با بیماری آلزایمر، مانند پلاک‌ها و گره‌ها می‌شدند.
این یافته‌ها از داده‌های بالینی پشتیبانی کرده و شواهد بیولوژیکی بیشتری برای رابطه کشف‌شده ارائه می‌دهند.
با وجود قدرت نتایج، محققان خاطرنشان می‌کنند که این یک مطالعه مشاهده‌ای است، به این معنی که رابطه بین مصرف تخم‌مرغ و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر را اثبات نمی‌کند.
نویسندگان این مطالعه خواستار تحقیقات بیشتر برای تکرار نتایج در جمعیت‌های مختلف هستند و بر اهمیت انجام آزمایش‌های بالینی کنترل‌شده برای تعیین اینکه آیا مصرف تخم‌مرغ تأثیر مستقیمی بر خطر ابتلا به بیماری آلزایمر دارد یا خیر، تأکید می‌کنند.
در صورت تأیید نتایج، می‌توان تخم‌مرغ را در توصیه‌های غذایی گسترده‌تر با هدف حمایت از سلامت مغز در بزرگسالان مسن‌تر گنجاند.
اگرچه بدن مقادیر محدودی کولین تولید می‌کند، متخصصان توصیه می‌کنند آن را از منابع غذایی غنی مانند زرده تخم‌مرغ، حبوبات، ماهی و سویا دریافت کنید.
طبق اعلام موسسه ملی بهداشت، زنان بالغ روزانه به ۴۲۵ میلی‌گرم کولین نیاز دارند، در حالی که مردان به ۵۵۰ میلی‌گرم نیاز دارند.
این مطالعه در مجله تغذیه منتشر شده است.
منبع: دیلی میل