بازسازی فضای سبز نیشابور در کوتاهمدت؛ شهروندان چه میگویند؟ - تسنیم
شهرستان نیشابور، با تکیه بر تجربه و ریسک پذیری مدیریت شهری، یکی از نمونه های موفق بازسازی فضای سبز در زمان کوتاه را تجربه کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نیشابور،پاییز سال گذشته، تصاویر درختان سربریدهشده در سطح شهر نیشابور، موجی از واکنشها را بهویژه در فضای مجازی و بین فعالان محیط زیست به همراه داشت.
در بسیاری از معابر شهری، از جمله خیابانهای پرتردد مانند بلوار جمهوری، باغ امین الاسلامی و حاشیه کمربندی شاخههای ضخیم و برگدار درختان قطع شدند و تنها تنهای بیروح از آنها باقی ماند؛ صحنهای که برخی شهروندان را نگران نابودی فضای سبز کرده بود.
اما تنها با گذشت یک فصل سرد و رسیدن بهار، آن درختان برگشتهاند و آن هم نه با رشد محدود، بلکه با پوششی سبز، پرپشت و سالم، بهطوری که بسیاری از رهگذران را شگفتزده کردهاند.
این عملیات هرس شدید یا «سربرداری کنترلشده» با هدف جوانسازی درختان و کاهش خطرات ناشی از شکست شاخههای خشک، پس از بررسی الگوی موفق آن در برخی مناطق تهران اجرا شد.
مشاهدات عینی در سطح شهر نشان می دهد، اکنون، درختان سربرداریشده با رشد مناسب شاخههای جوان مواجه شدهاند و نگرانیها نسبت به خشکشدن درختان برطرف شده است.
برخی از مغازهداران محلی نیز با تأیید این تحول، گفتند که در ابتدای کار تصور میکردند درختان برای همیشه از بین رفتهاند، اما با شروع بهار، «سایه برگشت» و شهر دوباره سبز شد.
در کنار این نتایج مثبت، کارشناسان تاکید دارند که سربرداری باید تنها در شرایط خاص و تحت نظر متخصصین فضای سبز انجام شود، چرا که این روش برای همه گونههای درختی مناسب نیست و اجرای نادرست آن میتواند به آسیب جدی منجر شود.
حالا به نظر میرسد نیشابور، با تکیه بر تجربه و ریسکپذیری مدیریت شهری، یکی از نمونههای موفق بازسازی فضای سبز در زمان کوتاه را تجربه کرده است، تجربهای که شاید در آینده بتواند به عنوان الگویی در دیگر شهرها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام/282