ناو هواپیمابر «کارل وینسون» غرب آسیا را ترک کرد
ناوگروه تهاجمی ناو «یواساس کارل وینسون» که از نوامبر سال گذشته در منطقه مستقر بود، با ورود به اقیانوس هند، به مأموریت بلندمدت خود در غب آسیا پایان داد.

به گزارش مشرق، ناو هواپیمابر آمریکایی «یواساس کارل وینسون» پس از سه ماه حضور در غرب آسیا، این منطقه را ترک کرده و اکنون وارد اقیانوس هند شده است.
ناوگروه تهاجمی این کشتی که در تاریخ ۱۸ نوامبر (آبان ۱۴۰۳) بهمنظور یک مأموریت برنامهریزیشده در منطقه ایندو-پاسیفیک اعزام شده بود، روز جمعه گذشته دریای مکران (شمال اقیانوس هند) را ترک کرده است.
یک مقام دفاعی این خبر را روز دوشنبه تأیید کرد.
با توجه به اینکه این ناو به مدت ۲۳۸ روز در مأموریت بوده، احتمال داده میشود که اکنون به سمت بندر خود در سندیگو بازمیگردد.
این یکی از طولانیترین اعزامهای دریایی برای ناوهای مستقر در سواحل غربی ایالات متحده از زمان آغاز عملیاتهای ارتش یمن در دریای سرخ بهشمار میرود.
این حملات باعث شده تا نیروی دریایی و وزارت دفاع آمریکا از اواخر سال ۲۰۲۳، حضور پیوسته یک ناو هواپیمابر در منطقه را حفظ کنند.
ناو «یواساس تئودور روزولت» به مدت ۲۷۸ روز و «یواساس آبراهام لینکلن» به مدت ۱۶۲ روز در مأموریت بودهاند.
در حال حاضر، گروه تهاجمی ناو «نیمیتز» نیز در منطقه مستقر است.
گروه تهاجمی کارل وینسون در ماه آوریل وارد حوزه فرماندهی مرکزی آمریکا (سازمان تروریستی سنتکام) شد.
این پس از آن بود که بندر گوام را در پی یک توقف بندری در ۲۸ مارس ترک کرده بود.
اگرچه آمریکا در آن زمان ۲ گروه تهاجمی ناو هواپیمابر در منطقه سنتکام داشت، اما هیچیک از آنها وارد دریای سرخ نشدند؛ حتی با وجود افزایش فعالیتهای ارتش یمن.
هر ۲ گروه تهاجمی در پی افزایش تنشها میان رژیم صهیونیستی و آمریکا با ایران، به شمال اقیانوس هند منتقل شدند.
در عوض، ایالات متحده در هفتههای اخیر از ۲ ناوشکن مستقل، یعنی «یواساس فارست شرمن» و «یواساس تراکستون» برای انجام عملیات در دریای سرخ استفاده کرده است.
همزمان، شمار ناوشکنهای مجهز به سامانههای رهگیری موشکهای بالستیک در دریای مدیترانه از پنج فروند در ۲ هفته گذشته به یک ناو یعنی «یواساس آرلی بورک» کاهش یافته است.